ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5464
    Dolar
  • Euro
    34,8346
    Euro
  • Altın
    2.430,800
    Altın
  • Bist-100
    9.722,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/36°
    ADANA
  • ANKARA
    17/28°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    19/28°
    BURSA
  • ISTANBUL
    18/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    19/27°
    IZMIR
  • KONYA
    17/29°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erdoğan'dan İsrail'le ticaret açıklaması!
Erdoğan'dan İsrail'le ticaret açıklaması!
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
Yargıtay'daki düğüm yine çözülmedi!
Yargıtay'daki düğüm yine çözülmedi!
Tıraş ücretini fazla bulup berberi kurşunladı!
Tıraş ücretini fazla bulup berberi kurşunladı!
16 Ağustos 2022 Salı - 17:16

Firari inek yeni yuvasında!

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde Kurban Bayramı'nın ilk günü kaçan, 25 gün sonra bulunup Ahbap Platformu'nca satın alınan kurbanlık inek, İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki Kurtarılmış Hayvan Barınağı'na getirildi. Burada tedavisi ve bakımı tamamlanan ve adı 'Dağlar Kızı Reyhan' olan ineğin yavaş yavaş düzeldiğini anlatan barınak yöneticisi Sibel Çakır, "25 gün boyunca aç susuz, dağlarda olduğu için aşırı derecede zayıflamıştı. 'Reyhan', geldiğinde bütün bakıcılara saldırdı" dedi.

Firari inek yeni yuvasında!

Kırsal İsaalan Mahallesi Muhtarı Ramazan Kocabıyık, Kurban Bayramı'nın ilk gününde kurbanlık ineğini kesmek için Yenice Mahallesi'ne getirdi. Kesim öncesi kaçan inek, 25 gün sonra Kayaeli Mahallesi'nde bulundu. Kocabıyık, ineği bir hafta sonra oğlunun düğününde keseceğini söyledi. Bu açıklamadan sonra başkanlığını sanatçı Haluk Levent'in yaptığı Ahbap Platformu, hayvanı satın almak için harekete geçti. Kocabıyık, hayvan için 30 bin TL istediğini açıkladı.

AHBAP SATIN ALDI ANCAK FİYATI AÇIKLANMADI

Muhtar ile iletişime geçen Ahbap Platformu, ineği satın aldı ancak fiyat açıklanmadı. Satın alınan ineğe 'Dağlar Kızı Reyhan' adı verilip, Rize'nin İyidere ilçesinde 2018 yılında Kurban Bayramı'nın birinci günü kurban pazarından kaçıp, denize atlayan ve Trabzon'un Sürmene ilçesi sahilinde bulunduktan sonra yine Ahbap Platformu'nca sahiplenilip, İzmir Kemalpaşa'daki Kurtarılmış Çiftlik Hayvanları Barınağı'na getirilen boğa Ferdinand'ın yanına getirildi. 'Dağlar Kızı Reyhan', bakım ve tedavisinin ardından zamanla yeni yerine de alıştı.

'KESİLME KORKUSU OLMADAN BİZİMLE YAŞAYACAK'

İneği travmasının yavaş yavaş düzeldiğini anlatan barınak yöneticisi Sibel Çakır, "Reyhan', Kurban Bayramı'nda kesilme korkusuyla, tam 25 gün boyunca kaçmayı başardı. 25'inci günün sonunda 'Reyhan' yakalandı. Sahibi bir hafta sonra oğlunun sünnet düğününde keseceğini beyan edince, Haluk Levent devreye girdi. Diğer hayvanlarda olduğu gibi kaçanın, uçanın, yüzenin kurtarıcısı olarak 'Reyhan'ın peşine düştü. Bölgedeki Ahbap ekipleri ile birlikte koordineli olarak 'Reyhan'ı yanımıza aldık. 'Reyhan' artık kesilme korkusu olmadan, ömür boyu bizimle yaşayacak" dedi.

SAATLERCE YÜZEN KARAKIZ DA ÇİFTLİKTE

Sahibinin 'Reyhan' için 30 bin TL istediğini belirten Çakır, "Aslında 'Reyhan', bu değerin çok altında. 25 gün boyunca aç susuz, dağlarda olduğu için aşırı derecede zayıflamıştı. İşin içine Haluk Levent girince fiyat abartıldı. Sahibi kesinlikle o rakamdan aşağı inmedi. Yine AHBAP hayırseverleri yardımda bulundu ve 'Reyhan' şimdi bizimle. Aynı zamanda 'Karakız' isimli keçimiz de Mersin tarafından geldi. Kurban Bayramı'nda denize atladı. 600 metre kadar açıldı. Saatlerce yüzdü ve yakalandı. 'Karakız' da şimdi bizimle. İkisi de çok aşırı derecede korkuyorlardı. 'Reyhan', geldiğinde bütün bakıcılara saldırdı. 'Karakız' tellerden zıplayıp, kaçmaya çalışıyordu. Şimdi 'Reyhan' da 'Karakız' da sakinleşti. Zamanla daha da normal ruh hallerine kavuşacaklar. Sağlık durumları oldukça iyi bir sıkıntıları yok" diye konuştu.

'BU HAYVANLAR ASLINDA BİRER SEMBOL'

Fenomen boğa Ferdinand'ın da hala çiftlikte olduğunu hatırlatan Çakır, "Burada aslında fenomen olmayan çok hayvan var ama sosyal medya o denli güçlü ki; insanlar tek bir hayvana odaklanabiliyor. Bu hayvanlar aslında bir sembol. Diğerlerine öncülük eden hayvanlar olduğunu düşünüyoruz. Burası Türkiye'nin ilk ve en büyük çiftlik hayvanları barınağı. Barınakta çiftlik hayvanları, yük hayvanları, egzotik ve pet grubu dediğimiz kedi-köpekler mevcut. 3 bin hayvan var, 150 civarında tür var. Yaban ve pet grubu hayvanlardan rehabilitasyonları bittikten sonra sokakta yaşayabilecek olanlar, doğaya bırakılıyor. Ancak engelli ve yaşayamayacak durumda olanlar, bizimle kalıyor" ifadelerini kullandı. 
 

 
İzmir'de tefeci operasyonu!
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin acı günü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de tefeci operasyonu!
İzmir'de çok sayıda kişiye faizle borç para vererek çek, senet ve sözleşme ...
İzmir Ticaret Borsasından genç tarımcılara yönelik yarışma!
İzmir Ticaret Borsası (İTB), tarım alanında çalışmalar yapmak isteyen ...
İzmir'de 3 ilçede su kesintisi
İZSU’dan İzmir’e önemli bir uyarı geldi. İZSU, sitesi üzerinden yaptığı ...
 
Suriyeli avukat sınır dışı edildi!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Türk vatandaşları hakkında provokatif ...
Haftalık koronavirüs tablosu açıklandı... Can kaybı 100 bini aştı!
Türkiye'nin haftalık Covid-19 vaka tablosu açıklandı. Günlük vaka sayısında ...
Zelenskiy uyardı: Türkiye de tehlike altında!
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus ordusu tarafından Zaporijya ...
 
İzmir'de 257 kaçak göçmen yakalandı!
İzmir'in Dikili, Çeşme ve Urla ilçesi açıklarında Yunanistan unsurlarınca ...
Kemeraltı cinayetinde yeni gelişme!
İzmir'in Konak ilçesinde, tarihi Kemeraltı Çarşısı esnafı İbrahim Karaaslan’ın ...
Fırtınada AFAD binası zarar gördü!
Bugün Ankara'da yaşanan şiddetli yağış ve fırtına hayatı felç etti. Fırtına ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri