ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5562
    Dolar
  • Euro
    34,7427
    Euro
  • Altın
    2.487,280
    Altın
  • Bist-100
    9.525,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/24°
    ADANA
  • ANKARA
    10/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/23°
    IZMIR
  • KONYA
    11/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem!
Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem!
Mahkemeden Mesut Kocagöz kararı!
Mahkemeden Mesut Kocagöz kararı!
Et fiyatlarına büyük zam!
Et fiyatlarına büyük zam!
Müşterilerin hesabından 205 milyon TL çaldılar!
Müşterilerin hesabından 205 milyon TL çaldılar!
27 Ocak 2023 Cuma - 15:34

Fırat Çakıroğlu davasında flaş gelişme... Tutuksuz sanığa 2 ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl hapis!

İzmir'de Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Tarih Bölümü öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun (24) öldürülmesine ilişkin davada tutuksuz yargılanan Cihat Babatonguz (33), 3 farklı suçtan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Fırat Çakıroğlu davasında flaş gelişme... Tutuksuz sanığa 2 ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl hapis!

Ege Üniversitesi'nde 2015 yılının şubat ayında ülkücü öğrenciler ile savcılık iddianamesinde 'PKK/KCK gençlik örgütlenmesi YDG-H Yurtsever (Devrimci Gençlik-Hareketi) üyeleri' olduğu belirtilen diğer öğrenci grubu arasında kavga çıktı. Kavgada bıçaklanan Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu, yaşamını yitirdi. Olayla ilgili açılan davada Nurullah Semo, 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'terör örgütü üyeliği' suçundan da 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Karar, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi'nce bozularak Nurullah Semo'ya bu kez 'terör örgütü üyeliği' suçu yerine 'devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak' suçundan ceza verildi. Semo'ya yerel mahkemenin verdiği 15 yıl hapis cezası, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çevrildi.

BABATONGUZ HAKKINDA DA SORUŞTURMA

İfade ve deliller ışığında Çakıroğlu'nun avukatları, olay sırasında Cihat Babatonguz'un da Nurullah Semo'nun yanında olduğu gerekçesiyle mahkemeye müracaatta bulundu. Avukatların talebini haklı bulan 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, Cihat Babatonguz hakkında soruşturma başlattı. Soruşturmanın ardından Babatonguz hakkında 'kasten öldürme' suçundan iddianame hazırlandı. İddianamede, Cihat Babatonguz'un olay sırasında kavganın yaşandığı Ege Kafe'nin mutfak bölümünde olduğu belirtildi. Mutfağa önce giren Nurullah Semo'nun dolapların arasına saklandığı, Cihat Babatonguz'un ise kenara yaslanıp dikilmeye başladığı, bu sırada arkadan gelen kalabalık grup içerisinde Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun da yer aldığı iddianamede kaydedildi.

HER İKİ DOSYA BİRLEŞTİRİLDİ

İddianamede, Çakıroğlu'nun, mutfakta karşılaştığı Nurullah Semo'nun bıçak darbeleriyle yaralandığı belirtildi. Olay sırasında, Cihat Babatonguz hakkında mahkumiyet hükmü tesis edilmiş olan Nurullah Semo'nun yanında durduğu ve kendisinden fiziksel olarak güçlü ve daha iri olan Fırat Yılmaz Çakıroğlu'na yönelik eylemini gerçekleştirmesi açısından Nurullah Semo'yu cesaretlendirip, olayı kolaylaştırdığı ifade edildi. Cihat Babatonguz'un üzerine atılı örgüt adına öldürme eylemine iştirak suçunu işlediğinin tüm dosya içeriğinden anlaşıldığı vurgulandı.

Öldürülen Çakıroğlu'nun ailesinin avukatı Hakan Doğru, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu dilekçesi vererek Cihat Babatonguz hakkında 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma suçundan' da dava açılması ve mevcut davayla birleştirilmesi talebinde bulundu. Mahkeme talebi kabul etti, her iki dosya birleştirildi.

Tutuksuz sanık Cihat Babatonguz'nin yargılanmasına bugün devam edildi. İzmir 18'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davaya Babatonguz, SEGBİS ile katılırken, Çakıroğlu'nun annesi Özlem Erdem ile babası Fuat Mahir Çakıroğlu'nun yanı sıra İzmir Ülkü Ocakları Başkanı Soner Erkan Yıldız, partililer ve avukatlar salonda hazır bulundu. Duruşmada, savcı esas hakkındaki mütalaasını tekrarladı. Mahkeme heyeti, gizli tanığın dinlenmesinden vazgeçti.

'İSTESEM MİDİLLİ'YE KAÇARIM AMA GİTMİYORUM'

Duruşmada söz alan Çakıroğlu'nun annesi Özlem Erdem, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin adaletine güveniyorum. Sanığın en ağır cezayı almasını istiyorum" dedi. Baba Fuat Mahir Çakıroğlu da sanığın üst hadden cezalandırılmasını istedi.

"O kafenin içinde onlarca insan varken ben yargılanıyorum. Fırat'ı tanımıyorum. Nurullah'ı ise o kafede görüyordum. Ayvalık’ta yaşıyorum. İstesem yarım saatte Midilli'ye kaçarım ama gitmiyorum. Suçsuzum" diyen Cihat Babatonguz ise beraatini talep etti. Savunmaların ardından mahkeme heyeti, Babatonguz'u 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'silahlı terör örgütü faaliyeti çerçevesinde öldürmeye iştirak' suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırıp, tutuklanmasına hükmetti.

KAÇMAYA ÇALIŞTI

Ayvalık Adliyesi’nden davaya SEGBİS ile katılan Cihat Babatonguz, kararı duyunca kaçmaya çalıştı. Babatonguz, polis tarafından gözaltına alındı. 

 
Soyer: İyi tasarlanmış bir geleceği yeni kuşaklara bırakmak istiyoruz!
 
Bakanlıktan İZBAN açıklaması: Yüzde 70'ni biz yaptık!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer: İyi tasarlanmış bir geleceği yeni kuşaklara bırakmak istiyoruz!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenleyeceği İkinci Yüzyılın İktisat ...
Pınarbaşı Yarış Pisti gün sayıyor
İzmir'in Bornova ilçesinde bulunan ve bir süre önce kapatılan kentin tek ...
Sünger Kent İzmir projesinde sıra kırsalda
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kuraklıkla mücadele vizyonuyla ...
 
Sinan Ateş'in ailesinden Semih Yalçın'a zehir zemberek sözler
Ankara'da suikastla öldürülen Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı ...
Baba ve 3 çocuğu ölü bulundu...
İstanbul Sancaktepe'de bir sitedeki dairede 3 çocuk ile babaları ölü bulundu. ...
Sosyal medyada organ satışına gözaltı
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde sosyal medya üzerinden 'karaciğer ya da böbrek ...
 
Kalkıştan bir dakika sonra yere çakıldı
Sudan'da, FlyAir Africa şirketine ait uçak havalandıktan sadece bir dakika ...
Karşıyaka95, yüzlerce aileye dokundu...
Karşıyaka Belediyesi, yaklaşık 3 yıl önce hayata geçirdiği “Karşıyaka95 ...
Cennet gibi koya 1000 villa!
Mersin'in Silifke ilçesinde yer alan Tisan koyunun bakir alanları geçtiğimiz ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri