ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3804
    Dolar
  • Euro
    34,7674
    Euro
  • Altın
    2.463,150
    Altın
  • Bist-100
    9.999,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/31°
    ADANA
  • ANKARA
    14/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Feci kaza: Şehit ve yaralılar var!
Feci kaza: Şehit ve yaralılar var!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
20 Ağustos 2023 Pazar - 23:23

Fokların yuvasına iskele kurulmasına insan zincirli protesto...

İzmir'de, Karaburun Kent Konseyi Genel Sekreteri Tayyar Gürhan Kırman'ın çağrısıyla, Ayıbalığı Koyu'ndaki bir sahil kulübü tarafından Akdeniz foklarının yaşam alanına iskele kurulduğu gerekçesiyle bir grup vatandaş toplandı. İskeleyi protesto eden grup, basın açıklamasının ardından koyun plajında yaklaşık 100 metrelik insan zinciri oluşturdu.

Fokların yuvasına iskele kurulmasına insan zincirli protesto...

Karaburun Kent Konseyi Genel Sekreteri Tayyar Gürhan Kırman, Ayıbalığı Koyu'nda bulunan bir otelin sahil kulübünün, Akdeniz foklarının yaşam ve üreme alanına iskele kurduğu gerekçesiyle geçen ay konuyla ilgili şikayetçi oldu. Kulüp işletmecisi Abdülkadir Şeker ise şikayetin ardından yaptığı açıklamada iskelenin yapıldığı yerde fok mağaralarının bulunmadığını iddia etmişti. Bugün de bölgenin SİT alanı olmasına rağmen 16 yıl önce tesisin, yapılmasına ruhsat ve izin verildiğini öne süren Kırman'ın çağrısıyla işletme önünde bir araya gelen vatandaşlar iskeleyi protesto etti. Vatandaşlar 'Yıkım kararı derhal uygulansın', 'Sermaye elini doğamızdan çek', 'Mordoğan Ayıbalığı Koyu'nda katliam var', 'Sahilleri ranta teslim etmeyeceğiz' ve 'Sahiller halkındır' yazılı pankartlar taşıdı.

'AKDENİZ FOKLARININ BU BÖLGEYE GELME İHTİMALİ ÇOK AZALDI'

Kırman, konuya ilişkin yaptığı açıklamada halkın denize girebildiği alanların sayısının yıldan yıla azaltıldığını öne sürerek, "Son yıllarda hızla ve vahşice artan kıyı talanı ilçemiz Karaburun sınırlarına da  bir pandemi virüsü gibi girmiş durumda. Düne kadar her noktasından rahatlıkla denize girilebilen Bodrum Koyu'nun önemli bir bölümü, 'Öte Bodrum' dediğimiz Mimoza Koyu'nun tamamı, Kuyucak Koyu'nun yüzde 80'i, en bakir koylarımız Badem Bükü, Kum Bükü kanunlara aykırı olarak özel işletmeler tarafından istila edilmiştir. Bizler için nadide bir mücevher olan İncirlikoy, kamu işletmesi adı altında giriş ücretsiz, çıkış yüksek adisyon ödemeli olmuştur. Hele, hele burada toplandığımız adını fokların verdiği Ayı Balığı Koyu ve  Mordağanlı gençlerin cesurca kayalıklarından atladığı ve yüzdüğü tamamen doğal, doğal olduğu için de nesli tükenmek üzere olan Akdeniz foklarının yavrulayabildiği ender mağaraları barındıran kayalıkların üzerindeki işletme bir avuç varsılı mutlu etmek adına geniş ve çok uzun bir ucube iskeleyi yapmış, etrafını da tel örgü ile çevirerek denizin içine doğru uzatmıştır. Akdeniz foklarının artık bu sahile, kayalıklara gelmesi ihtimali çok azdır. Yaptıkları tamamen izinsiz, mevcut kanunlara ve Anayasa hükümlerine aykırı, 'Ben yaptım oldu' mantığı ile yapılmıştır" ifadelerini kullandı.

Doğaya yapılan tahribatın maddi manevi cezalandırılmasını istediklerini söyleyen Kırman, şöyle devam etti: "Kabul edemeyeceğimiz, asla kayıtsız kalamayacağımız  bu cinayete artık 'Dur' diyoruz. Bilinsin ki iskele ve müştemilatlar yıkılana kadar konunun takipçisi olacağız ve yargıya taşıyacağız. Yapılan tahribatın maddi, manevi cezalandırılmasını mutlaka sağlayacağımızı tüm kamuoyuna ilan ederiz. "

Açıklamanın ardından grup, Ayıbalığı Koyu'nda yaklaşık 100 metrelik insan zinciri oluşturdu.

 
Yunanistan'da yangın felaketi: İpsala sınır kapısı kapatıldı
 
Yunanistan'daki yangın Türkiye'ye yaklaştı!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Özge 21 Ağustos 2023 Pazartesi 23:07

Karaburun kuyum, orada olmakta istedim ama gece çalıştığım için uyanamadim. Ama bu eylem çağrısının Tayyar Kirman ile ilgisi yok. Uydurmayin lütfen.

Yorumu oyla      0      0  
Karaburun Boyuneğme 21 Ağustos 2023 Pazartesi 19:17

Kent Konseyi işin içerisinde yoktu. Sekreter Tayyar Kırman''da çağrı falan yapmadı. Milletin toplandığını görünce, ortalıkta görüneyim dedi. Kendisi eylem yerinde konsey adına bulunmadığını söyledi.

Yorumu oyla      0      0  
Birisi 21 Ağustos 2023 Pazartesi 18:44

Karaburun Kent Konseyi veya yetkilisi nereye şikayetçi olmuş.? Kent Konseyi kurum olarak katılmadı bile. Bireysel katıldı.Hatta pankart açılmayacak denildi,sonrada sanırım Kent Konseyinde yetkili olan veya olanlar TİP yelekleri giydiler. Çağrıyıda Kent Konseyi yapmadı. Yapsaydı kendi katılması da gerekmezmiydi.? Sanırım Kent Konseyi Genel Sekreteri olan arkadaş basını yanıltmış. Konsey adına veya kendi adına nereye şikayet ettiğini açıklamalı.Şikayet ettiği kurum cevabı ile birlikte.

Yorumu oyla      0      0  
Tayyar Gürhan KIRMAN 21 Ağustos 2023 Pazartesi 16:28

Yapılan eylem Karaburun ve Mordoğan da yaşayan çevre doğa ve canlı ya karşı duyarlı yurttaşların kollektif bir eylemidir. Çağrıya ortak olarak çıkılmış ortak bir açıklamayı yapılmıştır. Haberi servis eden kuruluş KKK Genel Sekreteri olarak benimle bir röportaj yapılmış tarzda haber yapmıştır. Gerçeklerden uzaktır. Eylem tamamen kollektif bir çabadır. Gerekli düzeltmenin yayımlanması için DHA mail gönderdim. Böylesi iyi niyetli güzel bir çabanın yanlış bir haber ile gölgelenmesinden çok rahatsız oldum Tayyar Gürhan KIRMAN Karaburun Yaşayanı

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Atatürk’e teşekkür etmeliyiz' dedi, görevden alındı
Diyanet, görev için Frankfurt’a gönderdiği Din Hizmetleri Ataşesi Sıddık ...
Dünyaca ünlü plaj Rizeli iş insanına verildi!
Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan Ölüdeniz'in Babadağ’ın yakınında yer ...
İzmir'de orman yangını...
İzmir'in Çiğli ilçesinde çıkan orman yangını, havadan ve karadan müdahale ...
 
CHP'li Özkan'dan Çeşme çağrısı: 'Mafyalara kurban etmeyin'
CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, İzmir'in Çeşme ilçesinde son dönemde ...
Konut piyasasında son durum!
Konut fiyatlarındaki artış hızı 1,5 yıl sonra ilk kez çift haneye indi. ...
İçinden ağaç geçen ev!
Gümüşhane'de yaşayan Osman Nuri Kabal, tadilatını yapıp genişlettiği evin ...
 
Kahramanmaraş'ta deprem
Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Okul masrafları katlandı!
Eğitim İş, yeni eğitim-öğretim yılında okula başlama maliyetlerini araştırdı. ...
İster geç ister geçme... Günlük 500 bin euro!
Çanakkale Köprüsünde müteahhide günlük 45 bin araç geçiş garantisi verildi. ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri