ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/31°
    ADANA
  • ANKARA
    13/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/27°
    IZMIR
  • KONYA
    14/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
CHP'den 1 Mayıs hamlesi...
CHP'den 1 Mayıs hamlesi...
Yeni KDV düzenlemesi yürürlüğe girdi
Yeni KDV düzenlemesi yürürlüğe girdi
CHP'li Kılıç: 'Kaçak sarayın kaçak danışmanları var'
CHP'li Kılıç: "Kaçak sarayın kaçak danışmanları var"
Galatasaray adım adım şampiyonluğa!
Galatasaray adım adım şampiyonluğa!
2 Temmuz 2023 Pazar - 10:26

Fransa'daki olaylarla ilgili Türkiye yorumu AK Partili Çelik'i kızdırdı!

Fransa’yı karıştıran sığınmacı- kaçaklar, Türkiye için de alarm zillerini çaldırdı. Ancak, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 'Fransa'daki olayların Türkiye'de de yaşanabileceği' yönündeki yorumlara sert tepki gösterdi. Çelik, "Türkiye’nin insani değerlere dayanan göç politikası ile Fransa’nın sömürgeci politikalarına ve ırkçı şiddete duyulan tepkiyi mukayese etmek, şuursuz ve kötü niyetli bir yaklaşımdır" dedi.

Fransa daki olaylarla ilgili Türkiye yorumu AK Partili Çelik i kızdırdı!

Fransa'da 17 yaşındaki Nahel M.’nin polis tarafından öldürülmesinin ardından 28 Haziran’dan bu yana süren eylemler durdurulamıyor. Sığınmacı ve kaçaklar, Fransa'yı adeta birbirine kattı. Fransa Adalet Bakanı Eric Dupond-Moretti Fransa’daki protestolarda gözaltına alınan kişilerin yüzde 30’unun 18 yaş altında olduğunu söyledi.

AK PARTİLİ ÇELİK'TEN 'FRANSA' PAYLAŞIMI

Son olarak AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 'Fransa'daki olayların Türkiye'de yaşanabileceği' yönündeki yorumlara yanıt verdi.

Kişisel Twitter hesabından bir tweet dizisi paylaşan Çelik, "Son günlerde bazı siyasetçi, gazeteci ve yorumcular, Fransa’da yaşanan son hadiseler üzerinden sığınmacıların Türkiye’de de benzer çatışmalara yol açabileceği iddiasını dile getiriyorlar. Türkiye’nin insani değerlere dayanan göç politikası ile Fransa’nın sömürgeci politikalarına ve ırkçı şiddete duyulan tepkiyi mukayese etmek, şuursuz ve kötü niyetli bir yaklaşımdır" dedi.

Çelik'in paylaşımları şu şekilde:

* Son günlerde bazı siyasetçi, gazeteci ve yorumcular, Fransa’da yaşanan son hadiseler üzerinden sığınmacıların Türkiye’de de benzer çatışmalara yol açabileceği iddiasını dile getiriyorlar. Türkiye’nin insani değerlere dayanan göç politikası ile Fransa’nın sömürgeci politikalarına ve ırkçı şiddete duyulan tepkiyi mukayese etmek, şuursuz ve kötü niyetli bir yaklaşımdır.

* Türkiye Cumhuriyeti’nin haysiyetli ve ahlaki temele dayanan insani yaklaşımı ile başka ülkelerin sömürgecilik, ırkçı şiddet ve insani dramlarla dolu politikalarını yan yana getirmek bir provokasyondur.  Bu siyasetçi, gazeteci ve yorumcuların, Türkiye Cumhuriyeti’ni sömürgeci ülkelerle yan yana getiren şuursuz yaklaşımını ve çirkin provokasyonunu şiddetle kınıyoruz. Bunlar, bir yandan sığınmacıları hedef göstererek nefret suçu işliyor; diğer yandan çatışma çığırtkanlığı yaparak ülkemizde hakim olan barış iklimine karşı korku ve nefret iklimi üretmeye çalışıyorlar...

FRANSA'DAKİ OLAYLARI SEÇİME BAĞLADI

* Fransa, birçok ülkede sömürgeci politikalarıyla yıkıma yol açmış bir aktördür ve sömürdüğü coğrafyanın insanlarına kucak açan bir ülke olmamıştır. Bu siyasetçi, gazeteci ve yorumcular, Fransa'nın sömürgecilik anlayışı ve ayrımcı kamu politikaları ile Türkiye'nin insani ve haysiyetli göç politikası arasındaki farkı kasıtlı olarak göz ardı ederek milletimizi yanıltmaya çalışıyorlar. Seçim döneminde en seviyesiz şekilde ortaya koyulan bu çirkin provokasyonlara milletimiz gereken dersi vermiştir.

* Sömürgeci ülkeler ayrımcı politikalarının neticeleriyle ve şehirlerindeki ırkçı şiddete duyulan toplumsal tepkiyle yüzleşmektedir. Türkiye ise insani değerlere dayalı politikası gereği ölümden kaçan sığınmacılara sahip çıkmıştır. Türkiye bu çatışma bölgelerinde barışın yeniden tesis edilebilmesi ve bu insanların ülkelerine dönebilmesi için sorumluluk alan bir ülkedir.

* Türkiye Cumhuriyeti, hiç kimsenin evini yurdunu terk etmeyeceği barış ikliminin bölgemizde ve uzak coğrafyalarda tesis edilmesi, ölümden kaçan insanların yurtlarına sağ ve salim dönebilmesi için güçlü bir siyaset takip etmektedir.

* Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi, “sadece mazlumların canlarını ve onurlarını kurtarmak için kapılarımızı açmakla kalmadık, onların yeniden evlerine dönüşü için de her türlü gayreti gösterdik, gösteriyoruz. Türkiye’nin Suriye’de derinleşen insani trajedi karşısında sınır ötesi harekatlarını başlattığı 2016 yılından bugüne kadar oluşturduğu güvenli bölgelere yaklaşık 500 bin Suriyeli geri dönüş yapmıştır. Göçü sınır ötesinde tutmaya yönelik stratejimizi, gönüllü geri dönüşleri teşvik edecek projelerle destekliyoruz...”

* Türkiye’yi sömürgeci ülkelerde gerçekleşen ve ırkçı şiddete dayanan köklü sebepleri olan hadiseler üzerinden değerlendirmeye çalışanlar, Avrupa’daki faşistlerle aynı düzlemde durmaktadır. Türkiye güven içinde yoluna devam ederek bu zihniyete geçit vermeyecektir.

 
Disney Plus'tan şaşırtan Türkiye kararı!
 
İzmir’in atık pil toplama şampiyonu Karşıyaka!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hulki Cevizoğlu: Erdoğan eylemsel olarak Atatürkçü!
Erdoğan'ın 'Atatürk gibi antiemperyalist' olduğunu iddia eden Cevizoğlu, ...
Tanju Özcan'dan CHP'ye yürüyüş çağrısı!
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 'Değişime bir adım da sen at' sloganıyla ...
HDP'den yerel seçim açıklaması: Her yerde aday çıkaracağız!
Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde Millet İttifakı'nın adayı, CHP Genel Başkanı ...
 
HDP: Her yerde aday çıkaracağız
Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde Millet İttifakı'nın adayı, CHP Genel Başkanı ...
Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu sorusuna yanıt!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partideki yenilenme tartışmaları ...
CHP’deki değişim tartışmasına Büyükerşen de dahil oldu!
CHP'deki değişim tartışmalarına Ekrem İmamoğlu ve Canan Kaftancıoğlu'nun ...
 
ORC'den 'en başarılı başkan' anketi
ORC Araştırma, 20 bin 600 katılımcıya belediye başkanlarının başarı oranlarını ...
Ahmet Akın'dan flaş aday açıklaması...
CHP’de yerel yönetimlerden sorumlu genel başkanlığı görevine getirilen ...
Kılıçdaroğlu da ses verdi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yanardağ'ın tutuklanmasına tepki ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri