ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2220
    Dolar
  • Euro
    34,7443
    Euro
  • Altın
    2.399,860
    Altın
  • Bist-100
    10.257,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/28°
    ADANA
  • ANKARA
    12/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    17/25°
    IZMIR
  • KONYA
    12/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Zuhal Ebrar Yıldız'ı vuran polis hakkında karar!
Zuhal Ebrar Yıldız'ı vuran polis hakkında karar!
Serbest bırakılan Kalben'den ilk açıklama!
Serbest bırakılan Kalben'den ilk açıklama!
Hastanelerde yeni dönem: Onaylı randevu!
Hastanelerde yeni dönem: Onaylı randevu!
İniş sırasında lastiği patladı!
İniş sırasında lastiği patladı!
5 Eylül 2021 Pazar - 15:06

Fuar konserlerine Şevval Sam'lı açılış...

Yüz binlerce kişiyi 12 Eylül’e kadar ağırlayacak 90. İEF Çim Konserleri Sahnesi’nin açılışını, Türk müziğinin efsanevi ismi Şevval Sam yaptı. Türk Halk Müziği ve kadın sanatçı dallarında sayısız ödülün sahibi Şevval Sam ve ekibi, zengin repertuvarıyla fuarın açılış coşkusunu tüm İzmirlilere yaşattı. Mogambo geceleri açılışını ise Türkiye’nin önemli solistleri arasında yerini alan Fatih Erkoç ile yaptı. Fuar ziyaretçileri, unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşadı.

Fuar konserlerine Şevval Sam lı açılış...

İzmir'in Eylül ayındaki eğlence merkezi İzmir Enternasyonal Fuarı, 90’ıncı yaşını İzmirlilerle birlikte büyük bir coşku ile kutluyor. Ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gören Çim Konserleri, bir yıl aranın ardından muhteşem bir gece ile açılışını yaptı. Ziyaretçilerin gözbebeği Çim Konserleri’nin açılış konuğu, Türk müziğinin efsanevi kadın sanatçılarınsan Şevval Sam oldu. Dev orkestra ekibi ile 24 şarkılık zengin repertuarını İzmirliler için seslendiren başarılı sanatçı, İzmir’e ve İzmir Fuarı’na olan hassasiyeti, sempatik tavırları ve sahne performansıyla da izleyenlerin gönlünde taht kurdu. Sevenleri için özel sürprizler hazırlayıp türkü, pop, rock, slow müzik gibi pek çok türü seslendirip şarkıdan şarkıya geçişler yapan sanatçı, 7’den 70’e herkesi kendine hayran bıraktı.

“Cumhuriyetin kalesi… Hoş geldik ve hoş bulduk!”

İzmirlilere ve İzmir Fuarı’na torpil geçtiğini belirterek 24 şarkılık repertuarına eklemeler yapan Şevval Sam, “Karadeniz türkülerinden başladık ama repertuvarımız oldukça geniş ve bu şahane bir şey. Bizim ne kadar güzel ve zengin bir memleket olduğumuzun da ispatı. Ege’ye gelip Karadeniz’le başlıyoruz. Karadeniz’e gittiğimizde de Ege ile başlayacağız. Tam böyle bir memleketteyiz. Cumhuriyetin kalesi İzmir ve onun taşıyıcısı İzmir Fuarı… hoş geldik ve hoş bulduk!” dedi.

7’den 70’e herkesi coşturdu

Sahne performansıyla sevenlerine muhteşem bir gece yaşatan Şevval Sam, Türkiye’nin pek çok yöresinden türkülerini seslendirmenin yanı sıra Zeki Müren, Tanju Okan, Neşet Ertaş, Kazım Koyuncu gibi pek çok değerli sanatçının şarkılarını seslendirdi. Dünyaca ünlü yabancı şarkıların giriş müziklerinden türkülere geçiş yaparak izleyenlerine sürpriz yapan Sam, 7’den 70’e herkese unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı. İzmirliler, tüm şarkılara hep bir ağızdan eşlik edip dans ederek özlediği konser günlerini doyasıya yaşadı.

“Bu gece bu fuarda hepimiz bir aileyiz”

“Gül Güzeli” isimli şarkıyı üniversite yıllarında bestelediğini ve annesinin seslendirdiğini belirten Sam, “Şarkıyı besteledikten sonra sevgili annem Leman Sam söylediği için çok güzel bir beste yaptığıma inanıyorum. Sonradan çok sevildiğini de öğrendiğim için çok şanslıyım. Onu Türkiye’nin en iyi seslerinden biri söyledi. Sizlere ulaştırdı. Annem İzmir’i ayrı tutar bu arada. Annemin çok büyük selamını getirdim sizlere. İzmir ve İzmir Fuarı’nın ailemizdeki yeri bambaşkadır. Bu gece bu fuarda hepimiz büyük bir aileyiz. Özlemişiz bir arada olmayı. Hem güzel, hem çirkin, hem acı hem tatlı hikayeler yaşıyoruz aynı anda. Kimileri geliyor, kimileri gidiyor ama hayat devam ediyor. En kötü günümüz böyle olsun. Bizi sizlerle buluşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Mogambo da kapılarını açtı

Volakan Severcan ile “Müzikallerden Seçmeler” ile kapılarını açan Mogambo Geceleri sahnesinin ilk konuğu ise Fatih Erkoç oldu. Fatih Erkoç konserinin ilk bölümünde 1992 yılında çıkardığı “Ellerim Bomboş” albümünden Yana Yana, Ellerim Bomboş, Anı ve Ayten Alpman’ın ölümsüz eseri “Memleketim” ile izleyenlerini geçmişe götürüp sahnede nostalji rüzgarı estirdi. Konserin ikinci bölümünde ise eğlenceli parçalara yer veren Erkoç, izleyenlerini coşturdu. Son olarak ünlü İspanyol tenor José Carreras’ın 1992 Barselona Olimpiyat Oyunları’nın kapanış töreninde seslendirdiği çok ses getiren “Amigos Para Siempre” adlı eseri solisti ile birlikte seslendiren Fatih Erkoç, şarkılarıyla Mogambo sahnesine damgasını vurdu.

Fuar gecelerinde müzik durmayacak

İzmir fuarının coşkusu, konserler ile yayılmaya devam edecek. 12 Eylül Pazar gnününe kadar devam edecek Çim Konserleri’nde sırasıyla Gazapizm, Cem Adrian, Tan Taşçı, Duman, Hakan Altun, İrem Derici, Mehmet Erdem ve Simge Sağın sevenleriyle buluşacak. 11 Eylül Cumartesi gününe kadar sürecek Mogambo Geceleri’nde ise Yaşar, Ayhan Sicimoğlu, Bülent Ortaçgil, Nükhet Duru, Ceylan Ertem ve Sena Şener sahne alacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Folkart ana sponsorluğu Migros etkinlik sponsorluğunda düzenlenen fuar, 12 Eylül tarihine kadar teknoloji, ticaret, kültür, sanat ve eğlencenin her yaş grubuna hitap eden etkinlikleriyle İzmirlileri karşılayacak.

 

 
Türkiye’nin sporcuları İzmir Fuarı'nda buluştu
 
Yeşim Salkım'ın acı günü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ünlü oyuncu ikinci eşinden de boşanıyor
Big Bang Theory isimli diziyle yıldızı parlayan ünlü oyuncu Kaley Cuoco, ...
Tülin Şahin’e hapis şoku!
Portekizli iş adamı Pedro Maria Prego do Carmo De Noronha, çocuğunu kendisine ...
Defne Samyeli koronavirüse yakalandı!
Spiker ve Türkiye güzeli Defne Samyeli'nin koronavirüs testi pozitif çıktı. ...
 
Deniz Akkaya'dan skandal Hadise iddiası!
Deniz Akkaya, Ebru Gündeş'in eski eşi Reza Zarrab ile Hadise ilişkisi ...
Haluk Levent koronavirüse yakalandı!
Ünlü sanatçı Haluk Levent koronavirüse yakalandığını duyurdu. Hiçbir semptom ...
Survivor'da kimler öpüştü?
Survivor yarışmasındaki tartışmalı isimlerden olan Ayşe Yüksel iddialı ...
 
Şarkıcı Doğuş ölümden döndü!
Antalya'da ailesiyle tatil yapan ünlü popçu Doğuş, ölümden döndü. Tekne ...
Şeyma Subaşı'dan öpücüklü paylaşım!
Sosyal medyada çok sayıda paylaşım yaptığı Bodrum tatilinin ardından Mısır'a ...
Esra Ersoy, çocuğa cinsel saldırı iddiasıyla gözaltına alındı!
Esra Ersoy, Bodrum’da bir otelde 13 yaşındaki çocuğun odasına girerek ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri