ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kilis'te arapça tabelalar kalkıyor, Türk bayrakları asılıyor!
Kilis'te arapça tabelalar kalkıyor, Türk bayrakları asılıyor!
Sinan Ateş cinayetinde kritik bir delil ortaya çıktı!
Sinan Ateş cinayetinde kritik bir delil ortaya çıktı!
Yeni salgın paniği: İneklerden insanlara geçiyor!
Yeni salgın paniği: İneklerden insanlara geçiyor!
Polisten kaçtı, vurularak yakalandı!
Polisten kaçtı, vurularak yakalandı!
11 Eylül 2023 Pazartesi - 09:48

Futbolculara özel, şampiyon voleybolculara yine tarifeli uçak!

Avrupa Şampiyonu olarak ülkeyi ayağa kaldıran Filenin Sultanları Tokyo Olimpiyatlarına yine tarifeli ve aktarmalı uçakla gitti. 1 gün sonra A Milli Futbol Takımı hazırlık maçı için Eskişehir'den özel uçakla uğurlandı.

Futbolculara özel, şampiyon voleybolculara yine tarifeli uçak!

Türk spor tarihinin en büyük başarılarından birine, belki de en önemlisine imza atan A Milli Kadın Voleybol takımımız 2 gün önce Olimpiyat hedefi için Japonya’ya gitti ancak herkes bu kadarını biliyor. Çünkü bu kadarı yazıldı.

Sözcü'den Ümit Genç'in haberine göre, Konuşulmayan şey ise; daha 1 hafta önce Avrupa Şampiyonu olarak ülkemize takım sporlarında ilk defa böylesine büyük bir başarı getiren Filenin Sultanları’na gerekli iade-i itibarın yapılmamış olması.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de Avrupa’nın en büyüğü olarak Türkiye’yi ayağa kaldıran kızlarımızın tarifeli uçakla ülkeye dönmesi tepki çekmiş ve gerekli özenin gösterilmemiş olması özellikle sosyal medyada gündem olmuştu. Şampiyon takıma özel bir uçak ayarlanmaması ayıplanmış ve ‘neredeyse otobüsle getirecekler’ yorumları yapılmıştı.


SEUL AKTARMALI TARİFELİ UÇAKLA GİTTİLER
Tüm bu eleştirilere rağmen millilerimiz 3 günlük iznin ardından Tokyo’ya yine tarifeli uçakla gönderildi. Üstelik Kore Havayolları’nın tarifeli uçağıyla! 9 Eylül Cumartesi akşamı İstanbul Havalimanı’ndan 21.50’de kalkan Seul aktarmalı Tokyo uçağına binen şampiyonlarımız 16 saati bulan yolculukla Tokya’ya gitti.


Ne Voleybol Federasyonu, ne Gençlik ve Spor Bakanlığı ne de ülkenin önde gelen uçak şirketleri dünyanın 1 numaralı takımını Olimpiyatlara götürmek için özel uçak ayarladı. Türkiye’ye son dönemlerin en büyük gururunu yaşatan milliler Tokyo’ya iki büklüm tarifeli uçakla uğurlandı.


FUTBOL TAKIMINA ESKİŞEHİR’DEN ÖZEL UÇAK
Sadece 1 gün sonra A Milli Futbol Takımı Japonya ile oynayacağı hazırlık maçı için Hollanda’ya gitti. Futbolcuları taşıyan ve Eskişehir’den kalkan özel uçak, Hollanda’nın Maastricht Aachen Havalimanı’na indi.


Ermenistan maçından sonra büyük eleştiriler alan futbol takımımız dünyanın her yerine özel uçakla taşınırken Avrupa şampiyonu voleybolcularımız tarifeli uçaklara layık görüldü. Bu çifte standardın elbette sponsorluklarla da ilgisi var.

Futbol takımına sponsorun tahsis ettiği özel uçaklardan birini, en azından bu dönemde ülkenin gururu voleybol takımı için kullanmak maalesef kimsenin aklına gelmedi.


Oysa Brüksel’deki tarihi final maçı öncesi Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın beraberinde Gençlik ve Spor Bakan Yardımcıları Hamza Yerlikaya ve Safa Koçoğlu ile önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu da Brüksel’e özel uçakla seyahat etmişti.

2021’DE DE BÜYÜK HATA YAPILMIŞTI
Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve ekibinin seyahatler konusundaki yanlışları Tokyo 2020 Olimpiyatları öncesine kadar dayanıyor. Kısıtlamalar nedeniyle Temmuz 2021’de düzenlenen Tokyo 2020’ye voleybol takımı ana kafileden önce gitmişti.

O dönem Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın kaldırdığı olimpiyat uçakları yerine tarifeli bir uçakta, business class’ta uçmayı tercih eden TVF, farkında olmadan çok büyük bir hataya imza atmıştı. Türkiye-Japonya arasındaki uçuş mesafesinin uzun ve yorucu oluşu nedeniyle kadın milli takımı sporcularını business class’ta götüren yönetim, uçakta birkaç turistin covid testleri pozitif çıkınca yaptığı hatanın farkına varmıştı.

Kaptan Eda Erdem ve o dönem kadroda yer alan 6 voleybolcu, virüs taşıyan yolcularla temasları bulunduğu için soft karantinaya alınmış ve Tokyo 2020 macerası tatsız başlamıştı. Kaptan Erdem açılış törenine katılamadığı için Türk bayrağını taşıyamamıştı.


3 SAAT VE 16 SAAT GARİPLİĞİ
Böylesine kötü tecrübeler yaşanmışken ve Brüksel dönüşü tarifeli uçak kullanılmasına bunca tepki gösterilmişken Filenin Sultanları’nın Tokyo’ya bir kez daha, üstelik aktarmalı şekilde tarifeli uçakla gönderilmesi öncelikler konusunda büyük tepkiler almaya devam ediyor.

Futbol takımının Eskişehir’den Hollanda’ya 3 saatlik özel uçuşu ve voleybol takımının Tokyo’ya 16 saati bulan çileli seyahatleri göz önüne alındığında bu tezatlık ve gariplik daha da artıyor.

 
Ekrem İmamoğlu, Meral Akşener sessizliğini bozdu!
 
İzmir'de 62 kaçak göçmen yakalandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fransa’da polisin yaraladığı Türk genç Türkiye’ye getirildi!
Fransa'da polis şiddetinin son kurbanı olarak nitelenen ve ağır yaralanan ...
Atatürk'e alçakça saldırıya CHP'den ilk tepki: KALBİMİZDEKİ YERİ SİLİNMEZ!
İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'ndeki törenlerin yapıldığı meydanda bulunan ...
Güpegündüz kaçırma olayı 'film' çıktı
Gaziosmanpaşa'da yaşandığı iddia edilen ve bir kadının caddede yürürken ...
 
İzmir'de büyük provokasyon! Atatürk'e hakaret ve anıtına alçakça saldırı!
İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'ndeki törenlerin yapıldığı meydanda bulunan ...
Türkiye’ye kaçan Rus hackerlar dolandırıcılığa başladı!
İngiliz Financial Times gazetesine konuşan Türk yetkililer ve uzmanlar, ...
İzmir'de orman yangını... Bu kez adres Torbalı!
İzmir'in Torbalı İlçesi'nde çıkan orman yangınI havadan ve karadan müdahale ...
 
Türkiye Kart, İZBAN'da da kullanılacak!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Kart projesinin ...
Erdoğan'dan Biden'a F-16 tepkisi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, parası ödenmesine rağmen teslim edilmeyen F-16 ...
Kılıçdaroğlu’nun paylaştığı videoda tepki çeken fotoğraf!
CHP'nin 100. yaşı vesilesiyle hazırlanan Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri