Son Kale İzmir
  • Dolar
    47,3572
    Dolar
  • Euro
    54,0512
    Euro
  • Altın
    6.224,814
    Altın
  • Bist-100
    13.943,87
    Bist-100
  • ADANA
    20/37°
    ADANA
  • ANKARA
    15/36°
    ANKARA
  • ANTALYA
    25/34°
    ANTALYA
  • BURSA
    19/34°
    BURSA
  • ISTANBUL
    21/30°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    18/37°
    IZMIR
  • KONYA
    15/28°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Yayın Tarihi: 24 Temmuz 2026 Cuma 00:00

GESA, Germencik’te dayanışmanın ve umudun adı olmaya devam ediyor

Germencik Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Germencik Belediyesi Sosyal Ağı (GESA), ihtiyaç sahibi vatandaşların yalnızca maddi değil, manevi anlamda da yanında olarak sosyal dayanışmanın en güçlü örneklerinden birini sergiliyor. Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci’nin de yakından ilgilendiği ve takip ettiği GESA ekipleri, yaşlı, engelli ve hasta vatandaşların da günlük yaşamlarını kolaylaştıran birçok hizmeti büyük bir özveriyle sürdürüyor.

TAZİYE ZİYARETLERİYLE VATANDAŞLARIN ACISINI PAYLAŞIYOR

İlçenin dört bir yanında çalışmalarını sürdüren GESA ekipleri, hayatın her anında vatandaşlara destek oluyor. Yakınlarını kaybeden ailelere başsağlığı ziyaretlerinde bulunan ekipler, acılı günlerinde vatandaşları yalnız bırakmıyor. Tedavi sürecinde desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlara hastane refakati sağlayan GESA, özellikle yaşlı, engelli ve kimsesiz bireylerin sağlık hizmetlerine erişimini de kolaylaştırıyor.

SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA ZİRVEDE

Sosyal yardımlar kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere gıda kolileri ulaştırılırken, hayırsever vatandaşların desteğiyle temin edilen ikinci el kullanılabilir durumdaki eşya ve kıyafetler de ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Böylece hem israfın önüne geçiliyor hem de dayanışma kültürü güçlendiriliyor. GESA’nın yürüttüğü çalışmalar, yalnızca yardım ulaştırmakla sınırlı kalmıyor. Vatandaşların taleplerini yerinde dinleyen ekipler, ihtiyaçları tespit ederek çözüm üretmeye devam ediyor. Germencik Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda hiçbir vatandaşın kendisini yalnız hissetmemesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.



BAŞKAN ZENCİRCİ “GERMENCİK’TE HİÇ KİMSE YALNIZ DEĞİL”

Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci, sosyal dayanışmanın belediyeciliğin en önemli unsurlarından biri olduğunu belirterek, “GESA ile hemşehrilerimizin iyi gününde de zor gününde de yanlarında olmaya devam ediyoruz. Bir kapıyı yalnızca yardım götürmek için değil, hâl hatır sormak, acıyı paylaşmak ve umudu büyütmek için çalıyoruz. Dayanışmayı büyüten tüm ekip arkadaşlarımıza ve destek veren hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Germencik’te hiçbir vatandaşımızın kendisini yalnız hissetmemesi için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

#ilangovtr
Basın No: 
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri