ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    42,8448
    Dolar
  • Euro
    50,6521
    Euro
  • Altın
    6.170,190
    Altın
  • Bist-100
    11.340,00
    Bist-100
  • ADANA
    8/18°
    ADANA
  • ANKARA
    2/8°
    ANKARA
  • ANTALYA
    12/16°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/11°
    BURSA
  • ISTANBUL
    9/12°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/15°
    IZMIR
  • KONYA
    2/10°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Sadettin Saran gözaltına alındı
Sadettin Saran gözaltına alındı
50 bin mahkuma tahliye yolu açıldı
50 bin mahkuma tahliye yolu açıldı
Anne ve oğlu, 1 gün arayla aynı balkondan düşerek öldü!
Anne ve oğlu, 1 gün arayla aynı balkondan düşerek öldü!
Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar ortaya çıktı!
Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar ortaya çıktı!
19 Aralık 2019 Perşembe - 17:18

Gaziemir Belediyesi'ne protesto

Gaziemir Belediyesi'nde örgütlü olan DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası ile Türk-İş'e bağlı Belediye İş Sendikası, belediye yönetiminin sendikalı personellere olan tutumunu protesto etti. Sendikalar, 22 yıldır Gaziemir Belediyesi'nde çalışan Zafer Saylan'ın işine tazminatsız olarak son verildiğini öne sürerek, duruma tepki gösterdi.

Gaziemir Belediyesi ne protesto

Gaziemir Belediyesi'nde çalışan, Türk-İş'e bağlı Belediye İş Sendikası'nda örgütlü işçiler ile DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası'nda örgütlü işçiler, bugün belediye yönetiminin sendikalı işçilere yönelik tutumunu protesto etmek amacıyla, belediye binası önünde bir araya geldi. Gaziemir Belediyesi'nde 22 yıldır çalışan Zafer Saylan'ın işine tazminatsız olarak son verildiğini öne süren sendikalı işçiler, duruma tepki gösterdi. Ellerinde, 'İşçiler darda, sebep Halil Arda', 'En büyük güç örgütlü güçtür' pankartları tutan işçiler, "Halil Arda şaşırma, sabrımızı taşırma" ve "Gün gelecek, devran dönecek, Halil Arda işçiye hesap verecek" sloganları attı. Ayrıca, ellerindeki, belediye içinde karşılaştıkları olumsuz tavırları anlatan broşürleri Gaziemirlilere dağıtan işçiler, destek istedi.

'İŞÇİ KIYIMINA SON VER'

İşçiler adına basın açıklamasını okuyan, Belediye İş 4 No'lu Şube Başkanı Ayhan Doğan, Gaziemir Belediye Başkanı CHP'li Halil Arda'yı, yetkili sendika olarak defalarca uyardıklarını belirterek, "Onu, üyelerimize karşı aldığı kararlarda şeffaf olmaya çağırdık. 'Üyelerimize karşı sakın bir hukuksuzluk yapma, yaparsan kapındayız' dedik. 'Haksız yere kimsenin ekmeğiyle oynama, demokratik yollarla bunun hesabını senden sorarız' dedik. Ancak Halil Arda diyalog yanlısı olmadığını bir kez daha gösterdi. Gaziemir Belediye Başkanlığı'na seçilir seçilmez, ilk icraatı işçi çıkartmak oldu. Halil Arda, bizi, Belediye- İş'in üyelerini bitirmekle tehdit etti. Üyelerimizi baskıyla tehditle sendikamızdan istifa edip, Genel İş'e üye olmaya zorladı. Baskılara direnen arkadaşlarımızın ekmeğiyle oynadı. Yaptğımız her açıklama ve her eylem Halil Arda'nın yüzündeki maskeyi indirip işçi ve emek düşmanı yüzünü gösterdikçe, o adaletsizliğine devam etti. Halil Arda'nın emek düşmanlığının son mağduru, 22 yıldır  Gaziemir Belediyesi'nde çalışan Zafer Saylan kardeşimiz oldu. Zafer kardeşimizin uğradığı hukuksuzluğu gidermek için tüm gücümüzle mücadele edeceğiz. Buradan Halil Arda'ya sesleniyoruz, işçi kıyımına son ver."

İşçiler, okunan basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

 
Soyer'den Urla çıkarması!
 
Barış Pınarı bölgesinde bombalı saldırı: En az 5 ölü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir-Moskova işbirliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi heyeti, aralarında iş dünyasını temsil eden ...
Bornova’da kadınlara pozitif ayrımcılık
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, İzmir Sancak Rumeli Kültür ...
Karşıyaka'ya 'Balkan Platformu'
Karşıyaka’da geçtiğimiz ay ‘1. Balkan Kültür Günleri Şenliği’ni düzenleyen ...
 
Seferihisar için önemli adım!
Avrupa Birliği'nin en büyük fonu olan Horizon2020 kapsamında Seferihisar ...
Temizlik ekibi bu kez Küçükçiğli'de
  Çiğli Belediyesi “Temiz Çevre, Temiz Kent, Temiz Toplum” ilkesiyle ...
İzmir'de yeni gömü alanları açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi kentin artan mezarlık alanı ihtiyacını karşılamak ...
 
Menderes’te atık ilaç seferberliği
Menderes’te süresi dolan, kullanılmayan ilaçların toplanarak imha edilmesi için proje başlatıldı. 
Güzelbahçe asansörleri TMMOB'a emanet
Güzelbahçe Belediyesi ve TMMOB Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ...
Bayraklıda tekvando şöleni
Gençlik ve Spor Bakanlığı İzmir Spor Hizmetleri Okul Spor Müdürlüğü’nce ...
 
urit, urla,
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 17 13 3 1 39 12 27 42
2 Fenerbahçe 17 11 6 0 39 14 25 39
3 Trabzonspor 17 10 5 2 33 20 13 35
4 Göztepe 17 9 5 3 21 9 12 32
5 Beşiktaş 17 8 5 4 30 22 8 29
6 Samsunspor 17 6 7 4 22 20 2 25
7 Rams Başakşehir 17 6 5 6 27 18 9 23
8 Kocaelispor 17 6 5 6 15 17 -2 23
9 Gaziantep FK 17 6 5 6 24 30 -6 23
10 Corendon Alanyaspor 17 4 9 4 16 15 1 21
11 Gençlerbirliği 17 5 3 9 21 24 -3 18
12 Çaykur Rizespor 17 4 6 7 20 24 -4 18
13 Tümosan Konyaspor 17 4 5 8 21 29 -8 17
14 Kasımpaşa 17 3 6 8 14 24 -10 15
15 Hesap.com Antalyaspor 17 4 3 10 16 31 -15 15
16 Zecorner Kayserispor 17 2 9 6 16 33 -17 15
17 ikas Eyüpspor 17 3 4 10 10 24 -14 13
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 17 2 3 12 14 32 -18 9
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri