ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3276
    Dolar
  • Euro
    35,0684
    Euro
  • Altın
    2.309,700
    Altın
  • Bist-100
    9,08
    Bist-100
  • ADANA
    14/25°
    ADANA
  • ANKARA
    13/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    9/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
2 Aralık 2022 Cuma - 10:00

Gaziemir Belediyesi, sağlık hizmetleriyle fark yaratıyor!

Gaziemir Belediyesi’nin, yurttaşların bedensel, ruhsal ve sosyal açıdan daha güçlü olması için 32 kişiden oluşan sağlık ekibiyle verdiği sağlık hizmetlerinden her yıl binlerce kişi faydalanıyor.

Gaziemir Belediyesi, sağlık hizmetleriyle fark yaratıyor!

Ücretsiz verdiği sağlık hizmetleriyle yurttaşların bu alandaki ihtiyaçlarını karşılayan Gaziemir Belediyesi, Evde Hasta ve Yaşlı Bakım, Hoş Geldin Bebek, Psikolojik Destek ve Danışmanlık Hizmeti, Diyetisyen Hizmeti, Fizik Tedavi Hizmeti, Hasta Nakil Ambulansı, Engelli Aracı gibi projeleriyle hayatın her aşamasında vatandaşlara hizmet sunuyor. Belediyenin sağlık hizmetleri, Gaziemir’in sağlık üssü olan Sağlık Köyü’nde organize ediliyor.

Hoş Geldin Bebek Projesi
Belediyenin Hoş geldin Bebek Projesi kapsamında Gaziemir’de, hamilelik sürecinde ve doğum sonrası ziyaret edilen annelere bilgi veriliyor, bebeklerine ise hediye paketi sunuluyor. Hamilelik sürecinde anne ve bebeğin sağlık kontrollerini yapan ekipler, anne-babayı doğum sonrasına hazırlıyor. Ekip, doğumun ardından anne ve bebeğin kontrollerini yapıyor. Dünyaya gözleri açan bebeğe temel ihtiyaçlarının yer aldığı hediye paketi sunan ekipler, ilk kez anne baba olan çiftleri de bebek bakımı konusunda eğitiyor. 2019 yılının nisan ayından bu yana 3 bin 355 ziyaret yapılarak anneler ve bebeklere hizmet verildi.
Bu hizmetten yararlanmak isteyenlere 0232 999 0 112 veya 0232 999 0 251 dâhili 1850 numaralı telefondan randevu veriliyor.


Evde Hasta ve Yaşlı Bakım Projesi
Sosyal yönden dezavantajlı, yaşlı, yatalak, engelli ve kimsesiz yurttaşlara el uzatılan projeyle hastaların tedavi ve bakımları evlerinde yapılıyor. Düzenli olarak ev ortamında hastaları ziyaret eden sağlık ekipleri, hastaların sağlık açısından ve sosyal yönden daha iyi olmalarını, sağlıklarının daha iyi hale gelmesi ya da belirli bir düzeyde tutulması için hizmet veriyor. Evde bakım ekibi sağlık hizmetinin yanı sıra kişinin ve yakınlarının hastalığı hakkında bilinçlenmesini ve eğitimli hale gelmesini sağlıyor. 3 bin 414 hastaya hizmet veren Evde Bakım Ekibi, nisan 2019’dan bu yana 18 bin 828 ziyaret gerçekleştirdi.
Bu hizmetten yararlanmak isteyenler 0232 999 0 112 veya 0232 999 0 251 dâhili 1850 numaralı telefonu arayarak randevu alabiliyor.

Sağlıklı Beslenme ve Diyet Danışmanlığı Hizmeti

Sağlık Köyünde verilen Sağlıklı Beslenme ve Diyet Danışmanlığı Hizmeti ile Gaziemir’de yaşayan vatandaşların yanlış beslenme alışkanlıkları saptanıyor,  yetersiz ve dengesiz beslenmenin yol açtığı sağlık sorunlarına karşı önlemler alınıyor. Evde Bakım ekibiyle birlikte desteğe ihtiyaç duyan vatandaşları evlerinde tedavi eden diyetisyen, isteyenlere merkezde de danışmanlık hizmet veriyor. Diyetisyen hizmeti kapsamında hastalara özel diyet programları hazırlanıyor, hastalar sürekli takip ediliyor. Sağlıklı ve ekonomik beslenme yöntemleri konusunda eğitimlerin de verildiği diyetisyen hizmeti kapsamında 2019 yılının nisan ayından bugüne kadar geçen sürede 2 bin 376 görüşme yapıldı. 

Sağlıklı Beslenme ve Diyet Danışmanlığı’ndan yararlanmak isteyenler 0232 999 0 112-1853 numaralı telefonu arayarak randevu alabiliyor.

Psikolojik Destek ve Danışmanlık Hizmeti

Pozitif Yaşam Merkezinde verilen Psikolojik Destek ve Danışmanlık Hizmeti kapsamında vatandaşlar sıkıntılarını anlatıp psikolojik destek alıyor. Hizmet kapsamında merkeze gelip destek isteyen yetişkinlere ve ergenlik çağındaki bireylere psikolojik destek veriliyor. Bu hizmet kapsamında 3 bin 360 kez danışmanlık hizmeti verildi.
Psikologla görüşüp destek almak isteyenlere 0232 999 0 112- 1856 numaralı telefondan randevu veriliyor.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hizmeti
Gaziemir Belediyesinin bu hizmeti, evden dışarı çıkma imkânı bulunmayan yaşlılara ve hareket kısıtlılığı bulunan hastalara evlerinde, diğer hastalara ise özel olarak tasarlanan merkezde veriliyor. Evde Hasta Yaşlı ve Bakım Hizmeti alan vatandaşların fiziksel aktivitelerini ve hareket yeteneklerini artırmak için hazırlanan özel bir programı uygulayan fizyoterapist, Ata Evi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nden yararlananlara da egzersiz hareketleri yaptırıyor.

Nisan 2019’dan bugüne kadar bin 976 kez hastaları evlerinde ziyaret eden fizyoterapist, 977 kez de merkezde hizmet verdi. Fizik tedavi hizmeti almak isteyenlerin 0232 999 0 112 veya 0232 999 0 251 dâhili 1850 numaralı telefonu arayarak randevu alması gerekiyor.

Hasta Nakil Ambulansı Hizmeti
Hasta Nakil Ambulansı Hizmeti ile yaşlı ya da yatalak durumdaki hastalar evlerinden alınarak sağlık kuruluşlarına ulaştırılıyor. Hastalar, hastanelerdeki bakım ve tedavilerinin sonrasında yeniden evlerine bırakılıyor. Acil tıp teknisyeni ile şoförün görev yaptığı, teknik ve tıbbi donanıma sahip olan ambulanslar, 3 bin 776 kez hastaları sağlık kuruluşlarına ulaştırdı.
Bu hizmetten faydalanmak isteyen yurttaşların 24 saat önceden 444 26 20 numaralı telefonu arayarak randevu almaları gerekiyor.

Engellilere özel araç
Özel asansör donanımlı Engelli Hasta Aracı ile ortopedik engelli bireyler ile yarı mobil durumdaki yurttaşların sağlık kuruluşları başta olmak üzere gitmek istedikleri noktalara ulaşması sağlanıyor. Bu hizmet kapsamında kanser tedavisi gören hastalara da ulaşım desteği veriliyor. Kemoterapi, radyoterapi, fizik tedavi ya da diyaliz tedavisi gören hastaların sağlık kuruluşlarına ulaşması sağlanıyor. Muayene işleminin ardından hastaları tekrar evlerine bırakan ekipler, nisan 2019’dan bugüne kadar 5 bin 223 kez hizmet verdi.
Engelli Hasta Aracı Hizmeti’nden yararlanmak isteyenler 999 0 251 dahili 1853 ve 999 0 112 numaralı telefonlardan randevu oluşturabiliyor.
 

 
Ankara - İzmir YHT hattında 1,5 milyar euroluk kıyak iddiası!
 
Karabağlar'da görme engelliler için bilgisayar kursu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Tugay'dan maaş ve ikramiye ile ilgili iddialara yanıt
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda ...
Karabağlar'da Kardeş şehir Karkamış için saygı duruşu
Karabağlar Belediye Meclisi’nin aralık ayı toplantısı, Karabağlar Belediye ...
Ali Engin: "Narlıdere'miz için çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz"
Narlıdere Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısında konuşan Başkan ...
 
Konak Belediye’sinde buruk meclis
Başkan Batur, Konak Belediyesi aralık ayı meclis toplantısında hizmetleri ...
Sanayici, tüccar ve esnaf buluşmasının ardından 25 maddelik deklarasyon açıklandı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde “Geleceğin ...
Mübadele söyleşileri kitap olacak!
“Yüzüncü Yılına Yaklaşırken Her Yönüyle Mübadele Söyleşileri” Selçuk Efes ...
 
İktisat Kongresi için son paydaş buluşması sanayici, tüccar ve esnaf temsilcileriyle başladı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Şubat 2023’te İzmir’de düzenleyeceği İkinci ...
Büyükşehir'den yeni uygulama: Halkın Kasabı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Halkın Bakkalı mağazaları ...
"Dünya, Menemen Çömleğini konuşacak"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yaptığı dev vazo ile adını geniş ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri