ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4946
    Dolar
  • Euro
    34,5786
    Euro
  • Altın
    2.476,680
    Altın
  • Bist-100
    9.545,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/30°
    ADANA
  • ANKARA
    11/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    18/29°
    BURSA
  • ISTANBUL
    16/23°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    17/27°
    IZMIR
  • KONYA
    10/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Rekabet Kurumu'ndan ilaç şirketlerine ceza!
Rekabet Kurumu'ndan ilaç şirketlerine ceza!
AVM'de intihar şoku!
AVM'de intihar şoku!
Eşini öldürdü, kuzenini yaralayıp intihar girişiminde bulundu!
Eşini öldürdü, kuzenini yaralayıp intihar girişiminde bulundu!
Boşanmak isteyen eşini öldürüp intihar etti!
Boşanmak isteyen eşini öldürüp intihar etti!
15 Ekim 2022 Cumartesi - 14:25

Gaziemir Gençlik Merkezi'nin temeli atıldı!

İzmir'de gençlere robotik kodlamadan sanata kadar birçok dalda eğitimlerin ve kursların verileceği Gaziemir Gençlik Merkezi'nin temel atma töreni yapıldı. Merkezin 24 saat gençlere hizmet edeceğini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Temeli büyük bir heyecan ve inançla atıyoruz. Ancak bu heyecanı gölgeleyen büyük bir kriz yaşıyoruz. Bu kriz, en çok çocukları ve gençleri vuruyor. Biz İzmirli gençlerimize sahip çıkıyoruz" dedi.

Gaziemir Gençlik Merkezi nin temeli atıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Gaziemir Belediyesi işbirliğinde inşa edilecek Gaziemir Gençlik Merkezi’nin bugün yapılan temel atma törenine; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Menderes Belediye Başkanvekili Erkan Özkan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu, Köy Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer, Gaziemir Gönüllü Kadınlar Derneği Başkanı Deniz Arda, meclis üyeleri ve yurttaşlar katıldı.

"YÜREĞİMİZ PARÇALANIYOR"

Her alanda eğitim verilmesi planlanan Irmak Mahallesi'ndeki araziye yapılacak 5 katlı merkezde gençlerin sosyalleşebileceği alanlar da yer alacak. Temel atma töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Amasra'daki maden faciasında hayatını kaybedenleri andı. Başkan Soyer, "Bugün sizlerle beraber olmanın mutluluk ve kıvancı içindeyim. Ancak dün geceden beri yüreğimiz parçalanıyor. Büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Kaybettiğimiz canlara Allah’tan rahmet diliyorum, 13 canımızın sağ salim kurtarılmasını diliyorum” diye konuştu.

"KRİZ EN ÇOK GENÇLERİ VE ÇOCUKLARI VURUYOR"

Başkan Tunç Soyer, temel atma törenini büyük bir heyecanla yaptıklarını belirterek şöyle konuştu:

"İzmir Büyükşehir Belediye başkan adaylığım döneminde eşsiz şehrimiz için bir ufuk tarif etmiştim. 'Geleceğin Türkiye’sinin öncüsü İzmir' diye. Bugün bu ufka doğru 4 buçuk milyon İzmirli ile birlikte emin adımlarla yürüyoruz. Geçtiğimiz 9 Eylül akşamı, tüm farklı renklerimizle birlikte ülkemiz ve şehrimiz için yüz binlerle bir araya olduk. Şimdi milyonların bir araya gelerek söylediği o çokluk içinde ‘Birlik’ sözünü, ölümsüz kılmak zorundayız. Görevimiz artık eskisinden de fazla. Sorumluluğumuz eskisinden de büyük. Gaziemir Gençlik Merkezi’nin temelini büyük bir heyecan ve inançla atıyoruz. Ancak bu heyecanı gölgeleyen büyük bir kriz yaşıyoruz. Bu kriz, en çok çocukları ve gençleri vuruyor. Onun için gençlerimizin büyük bir çoğunluğu bu memleketi terk edip gitmek ve geleceği yurtdışında kurmak istiyor. Tek bir gencimizin dahi bu ülkeyi terk etmesine izin vermeyeceğiz. Bu ülkenin pırıl pırıl gençleri, yüz akları. Sizleri hiçbir yere göndermeyeceğiz. Kimse bir yere gitmesin, gidenler geri dönsün. Çünkü bu güzelim topraklarda güle oynaya, sağlıkla, hep beraber huzurla yaşayacağız.”

"GENÇLERE SAHİP ÇIKIYORUZ"

Merkezin 3 bin metrekare kapalı alanıyla gençlere gece gündüz hizmet edeceğini belirten Soyer şöyle devam etti:

"Robotik kodlamadan sanata, çok farklı alanda çalışmak için imkanlar sunacak. Bu mekan gençlerimiz gibi 24 saat yaşayacak ve gece gündüz hizmet verecek. Gaziemir Gençlik Merkezi’ni, Gaziemir Belediyesi ile iş birliği içerisinde gerçekleştirmek üzere düğmeye basıyoruz. Gençlerimizin içinden geçtiği bu zor günlerde onların yaşam kalitesini iyileştirmek için çok sayıda adım atmaya devam ediyoruz. İzmir’de ikamet eden, maddi olanakları kısıtlı 10 bin öğrencimize yıllık 4 bin lira, toplam 40 milyon liralık eğitim desteği sağlıyoruz. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Katip Çelebi Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi ve Bakırçay Üniversitesi’nde, toplam altı noktada 5 bin kişilik yemek dağıtarak gençlerimizin bütçesine katkı sunuyoruz. Çiğli ve Buca’da kurduğumuz çamaşırhaneler, öğrenciler için başlattığımız ev taşıma desteği, tüm sahil boyunca oluşturduğumuz ücretsiz wifi hizmetiyle İzmirli gençlere sahip çıkıyoruz. Biliyoruz ki, bir ülkeyi korumak için yalnızca onun sınır çizgisini korumak yetmez. Nasıl ki ülkemizin şehitlerimizin kanıyla çizilmiş sınırlarını canımız pahasına koruyorsak, o sınırın içinde olan her bir değeri de korumak zorundayız. Ve hiç şüphesiz, bu değerlerin en başında gençlerimiz, gelecek nesillerimiz geliyor. İşte bu nedenle diyorum ki, gençliğe hizmet, bağımsızlığımıza hizmettir.”

BAŞKAN ARDA MERKEZİN ÖZELLİKLERİNİ ANLATTI

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda da "Maalesef bugün ülkemizin yüreği Amasra için yanıyor. Umut ediyorum ki hiçbir madenci kardeşimizin ölmediği bir ülkeyi kuracağız” diyerek sözlerine başladı. Arda şunları söyledi:

"Verdiğimiz sözleri teker teker tutmanın onurunu yaşıyorum. İki hafta önce Genel Başkanımızın katılımı ile Aktrepe-Emrez Bölgesi’nde kentsel dönüşümün temelini attık. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e şükranlarımı sunuyorum. Gaziemir Gençlik Merkezi seçim vaatlerimiz arasındaydı. Böyle bir merkezin Gaziemir'de örneği yok. Zemin katında inovasyon merkezi, kafe, kütüphane olacak. Bir katı dil merkezi olacak. Gaziemir; fuar, havaalanı, serbest bölge ile İzmir’in dünyaya açılan kapısı. Dil eğitimini çok önemsiyorum. Öğrencilerin çalışabileceği sınıfların olacağı, çok amaçlı salonların yer aldığı bir kat da olacak. Diğer katta, e-spor, fen bilimleri laboratuvarı, ses odaları olacak. En üst kat ise gençlerin kendini ifade edeceği, konferans salonu ve açık alandan oluşacak. Eskiden burası bir tütüncü köyüydü ancak şehre yakınlığı, serbest bölgenin buraya yakınlığı ile 150 bin nüfuslu kente dönüştü. Anılarımızı ve hikayelerimizi unutmuyoruz. Ben hatırlıyorum burası 50 yıl önce demircilerin, arabacıların olduğu bir bölgeydi. Tütüne giden at arabalarının tamiri yapılırdı, demirci ustaları vardı burada. Ateş ile demire şekil verilirdi. Şimdi ise bu gençlik merkezimiz gençlerimizi şekillendirecek, ülkesine faydalı, Atatürk devrimlerine sahip çıkan nesiller yaratacak.”

 
Kayıp olarak aranan 2 arkadaş ölü bulundu!
 
Avukatı bıçaklayan zanlı serbest bırakıldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kayıp olarak aranan 2 arkadaş ölü bulundu!
Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesinde kayıp olarak aranan iki arkadaş ormanlık alanda ölü bulundu.
Fuar defilelerle renklendi!
Hazır giyim ve tekstil teknolojileri sektörünü buluşturan Fashion Prime ...
Billur Kalkavan'dan acı haber!
Bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden Billur Kalkavan (59) tedavi ...
 
Maden faciası paylaşımı yapan 12 kişi hakkında işlem başlatıldı
İçişleri Bakanlığı, 28 kişinin hayatını kaybettiği maden faciasıyla ilgili ...
Muharrem İnce'den Mehmet Ali Çelebiye sert sözler!
Ergenekon davasından yargılanan Mehmet Ali Çelebi'nin AK Parti'ye geçmesini ...
Erdoğan’dan flaş atamalar!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile Dışişleri Bakanlığı'ndaki atamalar ...
 
Babası madende mahsur kalan gençten yürek burkan sözler!
Bartın'da maden ocağındaki patlama sonrası aileler, olay yerine akın etti. ...
Bartın'da yaşamını yitiren işçilerin isimleri belli oldu!
Bartın'ın Amasra ilçesindeki bir maden ocağında dün saat 18.15'te patlama ...
Konak Belediyesi'ni yıkan ölüm!
İzmir'in Konak ilçesinde çöp konteyneri temizleme aracından düşen işçi yaşamını yitirdi.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri