ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3866
    Dolar
  • Euro
    34,7862
    Euro
  • Altın
    2.435,930
    Altın
  • Bist-100
    10.000,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Feci kaza: Şehit ve yaralılar var!
Feci kaza: Şehit ve yaralılar var!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
21 Temmuz 2023 Cuma - 11:39

Gaziemir Sarnıç Toplum Merkezi'nin 1. yılı kutlandı...

Gaziemir Belediyesi’nin toplumun tüm kesimlerine hizmet verdiği çoklu jenerasyon merkezi olarak hizmet veren Sarnıç Toplum Merkezi’nin 1. yılı kutlandı. Törende konuşan Başkan Halil Arda, “Merkezimizde verilen hizmetleri, yurttaşlarımızın memnuniyetini görünce ne kadar doğru iş yaptığımızı görüyor ve gurur duyuyorum” dedi.

Gaziemir Sarnıç Toplum Merkezi nin 1. yılı kutlandı...

Gaziemir Belediyesi’nin, toplumun demografik, ekonomik ve sosyal nedenlerle ortaya çıkan karşılanmamış gereksinimlerinin tespit edilmesi ve bu sosyal sorunlara çözüm üretmek amacıyla hayata geçirdiği Sarnıç Toplum Merkezi, birinci yılını geride bıraktı. Sosyal hizmet uzmanları, psikologlar ve çocuk gelişim uzmanlarının görev yaptığı; engelliler, kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere toplumun her kesimine hizmet sunulan çoklu jenerasyon merkezinin açılış yıldönümü etkinliğine Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, eşi Deniz Arda, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar ile çocuklar katıldı. Etkinlik, merkezden hizmet alan çocukların dans gösterisiyle başladı.



Gösterinin ardından konuşma yapan Belediye Başkanı Halil Arda “Bu merkezi toplumun her kesimini kapsayacak yapıda, çoklu jenerasyon merkezi biçiminde hayal etmiş ve ekibimle o hayalin üzerinde çalışmalar yapmıştık. Açılışının ardından geçen 365 günde bu hayalimizin nasıl da gerçekleştiğini ve nasıl doğru bir iş yaptığımızı görüyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Merkezimizde butik çikolata gibi meslek edindirme kurslarından gelecek kaygısı eğitimi ve aile danışmanlığına kadar çok çeşitli alanlarda düzenlenen etkinlik ve eğitimleri çok olumlu bulduğumu buradan ifade etmek isterim. Çoklu jenerasyon dediğimiz çocukların, kadınların, engellilerin, yaş almış bireylerin yani toplumun tüm kesimlerinin kendisini ifade edeceği, ihtiyaçlarına karşılık bulabileceği bir merkez oldu. Tam da hayalimizdeki bir merkezdi burası. Merkezimizde görev yapan ekibimiz canla başla güler yüzle hizmet verdi ve bir yılda hedeflediğimizin çok üzerinde hizmet verdik. Emekleriyle merkezimize değer katan mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Sarnıçta yaşayan yurttaşlarımıza merkezimize sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum. Yurttaşlarımızdan bu merkezin sayısının artırılması yönünde talepler geliyor. Her 4 mahalleye bir toplum merkezi düşecek şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz” diye konuştu.



Sarnıç Toplum Merkezi’ni engelli bireylerin ihtiyaçlarını göz önüne alarak tasarladıklarını ifade eden Başkan Arda, “Sarnıçlı vatandaşlarımız tarafından da çok sevilen Sarnıç Toplum Merkezimiz yola çıktıktan hemen sonra “her türlü engeli” de aştı. Engelli vatandaşlarımıza verilen önem ve öncelik ile dizayn ettiğimiz merkezimiz, İzmir Büyükşehir Belediyemiz tarafından verilen Kırmızı Bayrak’ı almaya da hak kazandı. Yani tesisimiz ilk başta dediğimiz gibi toplumun tüm katmanlarına eşit hizmet veren bir konuma yükseldi. Ne kadar gurur duysak azdır” dedi.

Başkan Halil Arda kursiyerlerle birlikte, Sarnıç Toplum Merkezi’nde düzenlenen pastacılık kursuna katılan kursiyerlerin merkezin 1. yaşına özel olarak hazırladıkları pastayı kesti.

Psiko-sosyal destek
Sarnıç Toplum Merkezi’nde, aileye ve kadına yönelik koruyucu önleyici, geliştirici, rehberlik ve danışmanlık hizmetleri veriliyor. Özel hizmetlerle, dezavantajlı yurttaşların sorunlarıyla baş etmeleri ve yaşamın her aşamasında daha fazla yer almaları için destek sağlanıyor. Merkezde, hızlı toplumsal değişim, kentleşme ve göçün yarattığı sorunların çözümü ve yurttaşların bu sürece rahat bir şekilde uyum sağlamalarını destekleyici hizmetler veriliyor. Bu hizmetlerle bireylerin, grupların ve ailelerin sorunlarla baş edebilmeleri ve katılımcı, üretken ve kendine yeterli hale gelmelerine katkı koyuluyor. 20 Temmuz 2022’de açılan merkezde görev yapan sosyal hizmet uzmanı, bugüne kadar 353 danışana 408 kez danışmanlık hizmeti verdi. Toplum Merkezi’nde görevli psikolog ise, destek isteyen 334 danışanla 457 görüşme gerçekleştirdi. Merkezde 56 aileye danışmanlık hizmeti, 37 çocuğa da ergen danışmanlığı hizmeti verildi.



Çocuklara özel hizmet
Merkezde yer alan Çocuk Oyun Atölyesi’nde ise herhangi bir eğitim kurumuna başlamamış 3-6 yaş aralığındaki çocuklar ile merkezdeki kurslara katılan kadınların çocuklarına hizmet veriliyor. Çocuk gelişim uzmanlarının görev yaptığı atölyede çocukların; bilişsel, psikomotor, dil ve sosyal-duygusal becerilerini geliştirici ve destekleyici etkinlikler ve dramatik faaliyetler yapılıyor. Çocukların, oyun kurma, sürdürme ve iletişim becerileri çeşitli aktivitelerle destekleniyor. Uzmanlar tarafından gelişim değerlendirmesi yapılıyor, çocuklara tarama testleri uygulanıyor ve bu konuda aile bilgilendirmesi yapılıyor. Merkezde, okul öncesi dönem çocuklarının cinsel istismardan korunma konusunda bilgilenmesi ve gerekli becerileri kazanması için Mika ile Kendimi Korumayı Öğreniyorum Programı, 3-6 yaş aralığındaki 15 çocuğa uygulandı.

Merkezde verilen eğitimlerle, düzenlenen sosyal ve kültürel faaliyetlerle, sosyo-ekonomik yönden dezavantajlı olan bireylerin kültürel gelişimlerine katkı sağlanıyor. Merkezde, 13 farklı branşta düzenlenen kurslara bugüne kadar 850 kursiyer katıldı.

 
Başkan Tugay: Yüreği bağımsızlık ve hürriyet için çarpan asil bir milletin çocuklarıyız
 
CHP'li Yücel 'Kamuya avukat alınırken baro kaydı isteniyor' iddiasını TBMM'ye taşıdı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Tugay: Yüreği bağımsızlık ve hürriyet için çarpan asil bir milletin çocuklarıyız
Kıbrıs Harekâtı’nın 49. yılında İzmir Sanat Kültür Eğitim Merkezi Derneği’nin ...
Karsu eğitimde fırsat eşitliği için Çeşme'de sahne aldı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, eğitimde fırsat eşitliği ...
Bornova Belediyesi’nin ‘Gezici Eğlence Parkı’ yola çıktı
Bornova Belediyesi yaz eğlencesini çocukların mahallelerine götürüyor. ...
 
Konak’ta tehlike saçan iki bina yıkıldı
Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı yıkım ekipleri, Kocakapı ...
Olivelo Yaşayan Park’ta safari turları başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Yaşayan Park projesi ...
Karabağlar’da yaz spor okulları doludizgin!
Karabağlar Belediyesi, 15 spor merkezi 12 branşta düzenlediği yaz spor ...
 
Konak’ın yollarına 4 buçuk yılda 50 bin ton asfalt!
Konak Belediyesinin aralıksız sürdürdüğü yol, kaldırım düzenleme ve yenileme ...
Karşıyaka Belediyesi'nden DİSK açıklaması...
Karşıyaka Belediyesi, DİSK Ege Bölge Temsilciliği'nin Başkan Cemil Tugay'ı ...
İzmir’in yeni spor uygulaması: Sporİzmir...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i spor kenti yapma ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri