ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/35°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/27°
    IZMIR
  • KONYA
    14/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Akşener'den veda konuşması...
Akşener'den veda konuşması...
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
Ünlü fenomen öldürüldü!
Ünlü fenomen öldürüldü!
17 Ekim 2023 Salı - 23:37

Gazze'de hastane vuruldu... Yüzlerce ölü var!

İsrail, Gazze Şeridi'nde hasta ve yerinden edilmiş insanlarla dolu olan El-Ehli Baptist Hastanesi'ni vurdu. Saldırıda en az 500 kişinin hayatını kaybettiği açıklanırken Filistin'de üç günlük ulusal yas ilan edildi.

Gazze de hastane vuruldu... Yüzlerce ölü var!

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki El-Ehli Baptist Hastanesi’ne hava saldırısı düzenlendiğini açıkladı.  Saldırıda hastalar, kadınlar ve çocukların da olduğu en az 500 kişi hayatını kaybetti, yüzlercesi de yaralandı. Saldırıyı “soykırım” ve “insani felaket” olarak niteleyen Filistin, üç günlük ulusal yas ilan etti.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, saldırının ardından ABD Başkanı Joe Biden ile Ürdün'de yapmayı planladığı görüşmeyi iptal etti. Abbas'ın, Ramallah'a döndüğü belirtildi. El Cezire muhabiri Wael el-Dahduh olay yerinden verdiği bilgide “Tanık olduklarımız korkunç, dehşet verici. Çocukların, gençlerin, yaşlı erkek ve kadınların parçalanmış bedenlerini gördük. Bombalama hastanenin çevresinde değil, merkezinde gerçekleşti. Gördüklerimizin dehşetinden konuşamıyoruz. Çuvallara konulmuş et yığınları gördük” dedi.

İSRAİL ORDUSU: SALDIRIDAN İSLAMCI CİHAT GRUBU SORUMLU

İsrail ordusu, hastanenin Filistin İslami Cihat Örgütü tarafından başarısız bir roket fırlatması sonucu vurulduğunu ileri sürdü. Aynı iddia daha sonra İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu tarafından da dile getirildi.

DÜNYADAN TEPKİLER… KANADA: KABUL EDİLEMEZ

Dünyadan saldırıya ilk tepki Kanada’dan geldi. Başbakan Justin Trudeau, İsrail'in saldırısını “korkunç ve kabul edilemez” olarak niteledi. Mısır da yüzlerce Filistinlinin ölümüne neden olan saldırı en güçlü ifadelerle kınadıklarını bildirdi ve uluslararası toplumu “İsrail’in toplu cezalandırma politikalarının” engellenmesi için müdahaleye çağırdı. Katar ve Ürdün de saldırıyı kınayan açıklamalar yaptı.

BM VE AB’DEN AÇIKLAMA

Birleşmiş Milletler, saldırıyı şiddetle kınayarak, siviller ve sağlık tesislerine yönelik saldırıların sonlandırılması çağrısında bulundu. Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel de “Çok fazla ölü var. Orada yaşayan insanlar için sahadaki dramatik durumu gösteriyor” dedi. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) de saldırıyı güçlü bir şekilde kınadığını bildirdi.

TÜRK DIŞİŞLERİ: BARBARCA SALDIRIYI EN ŞİDDETLİ BİÇİMDE KINIYORUZ

Dışişleri Bakanlığı, saldırı hakkında şu açıklamayı yaptı:

– “Bugün Gazze'de bir hastanenin hedef alınması sonucunda yüzlerce Filistinlinin hayatını kaybetmesinden ve bir o kadarının da yaralanmasından derin bir infial duyuyor, bu barbarca saldırıları en şiddetli biçimde kınıyoruz.

– Saldırılarda hayatlarını kaybeden Filistinli kardeşlerimize rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

– Sivilleri doğrudan hedef alan, hastaneleri, okulları vuran bir zihniyetin uluslararası hukuk önünde ve vicdanlarda hesap vermesi kaçınılmazdır.”

İRAN DA “SOYKIRIM” DEDİ

İsrail’in hastane saldırısını “vahşi bir savaş suçu” ve “soykırım” olarak nitelendiren İran da Tel Aviv’in uluslararası hukukun ilke ve kurallarına en ufak bir bağlılığının olmadığını bir kez daha dünyaya ilan ettiğini belirtti. Öte yandan, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistin Mültecilerine Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), abluka altındaki Gazze’de yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı UNRWA’ya bağlı bir okulunun vurulması sonucu 6 kişinin öldüğünü duyurdu.

“GİDECEK HİÇBİR YERLERİ YOK”

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Joyce Msuya, Gazze'de sivillerin giderek daha kısıtlı bir alana sıkıştığını belirtti ve gidecek neredeyse hiçbir yerleri olmadığını söyledi. Sivillerin temel ihtiyaç maddelerinin tükendiği konusunda uyaran Msuya, yardıma erişim için ateşkes çağrısında bulundu.

İSRAİL – FİLİSTİN ÇATIŞMASI

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail’e “Aksa Tufanı” adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı. Gazze’den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı’na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne saldırı başlatmıştı. Gazze’den düzenlenen saldırılarda 299’u asker 1400 İsraillinin öldüğü, 3 bin 968 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in saldırılarında Gazze’de 3 bin kişinin öldüğünü, 12 bin 500 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

İşgal altındaki Batı Şeria’da da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 61 Filistinlinin öldüğü, yaklaşık 1250 kişinin yaralandığı belirtilmişti. İsrail’in saldırılarında ayrıca 13 gazeteci yaşamını yitirmişti. Lübnan sınırında 8 Ekim’de İsrail ordusu ile Hizbullah arasında başlayan çatışmalarda 8 Hizbullah, 2 İslami Cihad üyesi, 1 gazeteci, 2 sivil hayatını kaybetti.

Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 2 İsrail askeri ve 1 İsrailli sivil yaşamını yitirdi. 

 
Başkan Gümrükçü dünya evine giriyor!
 
Hastane saldırısına Türkiye'den sert tepki!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Filistin’i destekleyen ünlü isim gözaltına alındı!
İsrail, sosyal medyadaki İsrail karşıtı paylaşımlarından dolayı Filistinli ...
İran'da 5,3 şiddetinde deprem!
İran'ın Hürmüzgan eyaletinde 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Putin'den İsrail-Gazze açıklaması!
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ...
 
Biden: İsrail'in Gazze'yi işgal etmesi büyük hata olur!
ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Gazze'yi işgal etmesinin büyük hata olacağını belirtti.
Gazze’de ateşkes kararı!
Bir haftayı aşkın bir süredir Orta Doğu'da devam eden çatışmalarla ilgili ...
Netanyahu: Hamas'ı yok edeceğiz!
Acil durum hükümetinin ilk kabine toplantısında konuşan İsrail Başbakanı ...
 
Gerilim tırmanıyor... İran ve Suriye İsrail'e meydan okudu!
Şam'da Suriye Devlet Başkanı Esad ile görüşen İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, ...
Savaşın 8. günü... İsrail üç koldan saldırıyor!
Büyük bir kara operasyonuna hazırlanan İsrail, gece boyunca Gazze'ye bomba ...
24 saat doldu, İsrail saldırıya başladı!
İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yaşayan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri