ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5423
    Dolar
  • Euro
    34,8988
    Euro
  • Altın
    2.435,820
    Altın
  • Bist-100
    9.645,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/31°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    16/28°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    17/31°
    IZMIR
  • KONYA
    13/28°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
4 yaşındaki Sultan boğazı kesilerek öldürüldü!
4 yaşındaki Sultan boğazı kesilerek öldürüldü!
Erdoğan İsmailağa liderinin cenazesine katıldı
Erdoğan İsmailağa liderinin cenazesine katıldı
İYİ Parti'de kurultay öncesi bir istifa daha!
İYİ Parti'de kurultay öncesi bir istifa daha!
Özgür Özel, Erdoğan görüşmesi için tarih verdi
Özgür Özel, Erdoğan görüşmesi için tarih verdi
10 Mart 2023 Cuma - 12:52

Genç Batuhan'ı öldüren sanığa ceza indirimine istinaf 'dur' dedi

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde Batuhan Dinçer'i (18) tabancayla vurarak öldürüp, 'tahrik' ve 'iyi hal' indirimi ile 11 yıl 4 ay hapse çarptırılan Kadir Tokyürek'in (26) cezası, istinafta arttı. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi, Tokyürek'i 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.

Genç Batuhan ı öldüren sanığa ceza indirimine istinaf  dur  dedi

Olay, 18 Ekim 2020'de Kemalpaşa ilçesinde meydana geldi. Batuhan Dinçer ile husumetlisi olduğu iddia edilen Kadir Tokyürek karşılaşınca tartışma çıktı. Tartışma arbedeye dönüşünce Tokyürek, iddiaya göre; kalabalığın dağılması için belinden çıkardığı tabanca ile rastgele ateş açıp, kaçtı. Merminin isabet ettiği Dinçer hayatını kaybetti, M.Y. ve M.Ç. de hafif yaralandı. Bir süre sonra teslim olan Tokyürek, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

'SALDIRAN KALABALIĞIN ÜZERİNE ARABAYI HIZLA SÜRDÜM'

Kadir Tokyürek hakkında 'kasten öldürme', 'basit yaralama' ve 'basit yaralamaya teşebbüs' suçlarından İzmir 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Sanık Kadir Tokyürek, savunmasında "Olay yerine gelmeden 300 metre önce, bir motosikletli şahıs ile bir beyaz araç bizi yolda sıkıştırdı. Beyaz araç, daha sonra önüme kırdı, ani fren yaptım. Bu sırada karşı taraftan 4 kişi indi. Maktulün babası bize araçtan inmemizi söyledi, sonra yanımdaki arkadaşımı gördüler. Kendilerini tanımadığımı ve yolu açmalarını söyledim. Geri manevra yaparken tanımadığım biri, arabaya vurmaya başladı. M.D. de beni dışarı çekmeye çalıştı. Sopalarla gelen şahıslar, bana saldırmaya çalıştı. Dağılması için saldıran kalabalığın üzerine arabayı hızla sürdüm. Dağılmayınca çarpmamak için frene bastım. Birkaç kez patlama sesi duydum. Kalabalığın daha da arttığını görünce yolcu koltuğunun üstündeki tabancayı alarak, camdan 2-3 el ateş ettim. Kimseyi hedef almadım, sonra da gidip, teslim oldum" dedi.

Geçen nisan ayında yapılan yargılamada mahkeme heyeti, sanığı 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapse çarptırdı, ardından eylemi tahrik altında gerçekleştirdiğine kanaat getirip, cezayı 14 yıla indirdi. Sanığın pişman olduğunu söylemesi ve duruşmalardaki iyi hali nedeniyle cezası, 11 yıl 4 ay hapse çevrildi. Sanık, M.Y.'yi yaralamaktan 75 gün adli para, M.Ç.'yi yaraladığı için de 1000 lira adli para cezasına çarptırıldı.

DAİRE YİNE İNDİRİM UYGULADI

Dinçer ailesinin avukatları Hacı Hakan Ağcakanat ve Çağlar Sun, yerel mahkemenin kararını istinafa taşıdı. İtiraz dilekçesinde; sanığın kast yoğunluğu değerlendirilmeksizin kurulan hükmün, hatalı olmasının yanı sıra öldürmenin nitelikli halinin uygulanmamasının hukuka açıkça aykırı olduğu belirtildi. Dosyayı görüşen İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararının kanunlara ve hakkaniyete uygun verilip verilmediğini ancak yeniden yargılama ile anlaşılabileceğine kanaat getirdi ve sanığın yeniden yargılanmasına hükmetti. Kararın ardından yeniden yapılan yargılamada esas hakkında mütalaa veren savcı, sanığın 'tahrik' indirimleri ile 'kasten öldürme' suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Salı günü görülen duruşmada söz alan sanık avukatları, müvekkillerinin alt sınırdan ceza alması talebinde bulundu. Yerel mahkemenin kararını kaldıran daire, Kadir Tokyürek'i 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı, ardından sanığın cinayeti hiddet ve elemin etkisi altında işlediği kanaatine varıp, cezayı 16 yıl hapse çevirdi. Sanık hakkında 'takdir' indirimi de uygulayan daire, Tokyürek'i toplamda 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.

'YARGITAY'A GİDECEĞİZ'

Kararı değerlendiren şikayetçi avukatı Hacı Hakan Ağcakanat, "İlk derece mahkemesince verilen cezanın yükseltilmesi; her ne kadar sevindirici olsa da sayın heyetin 'kasten öldürme' suçunun nitelikli halinden ceza vermesi gerektiğini düşünüyoruz. Dairenin 'haksız tahrik' ve 'iyi hal' indirimini uygulayarak karar vermesi, bizce hatalıdır. Bu yüzden dosyayı, Yargıtay'a taşıyacağız, kararın lehimize bozulacağı kanaatindeyiz" dedi.

 
Göztepe evinde Pendikspor’la oynayacak
 
CHP'de adaylık süreci ve ücreti belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altay'da kaleci Ozan şoku
SPOR Toto 1'inci Lig'de pazartesi günü deplasmanda lider Eyüpspor'la karşılaşacak ...
27 ton... Hepsi imha edildi!
İzmir'de polisin son 3 ayda yaptığı operasyonlarda ele geçirilen 27 ton ...
İzmir'de feci kaza: 2 ölü, 1 yaralı!
İzmir'in Selçuk ilçesinde istinat duvarına çarparak ters dönen araçtaki ...
 
Konak Belediyesi yeni hizmet binası için düğmeye bastı!
Konak Belediyesi, yıkımı tamamlanan hizmet binasının yeniden yapımı için ...
Narlıdere metrosu geliyor... Nisan ayında ilk denemeler...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yapımında sona gelinen Narlıdere ...
CHP'li Coşkuner'den AK Partili Şahin'e sert tepki!
AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Sefa Şahin'in İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
Çiftçiye ‘niye ektin’ cezası geliyor!
Çiftçi istediğini değil, Tarım Bakanlığı’nın izin verdiği ürünü ekecek. ...
Kayseri’de 4.8'lik deprem!
Kayseri'de saat 05.28'de  4.8 büyüklüğünde deprem oldu.
Sözcü gazetesinden Yılmaz Özdil açıklaması!
Sözcü gazetesi, Yılmaz Özdil'in gazeteden de ayrılmasının ardından yaptığı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri