ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2584
    Dolar
  • Euro
    34,6848
    Euro
  • Altın
    2.410,010
    Altın
  • Bist-100
    10.046,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/27°
    ADANA
  • ANKARA
    10/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    12/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Genç futbolcu hayatını kaybetti
Genç futbolcu hayatını kaybetti
FED faiz kararını açıkladı.. Altın piyasası hareketlendi!
FED faiz kararını açıkladı.. Altın piyasası hareketlendi!
Ankara'da sel felaketi!
Ankara'da sel felaketi!
LPG'ye indirim geliyor!
LPG'ye indirim geliyor!
28 Nisan 2023 Cuma - 11:10

Gençlere yurt dışında ‘yaz okulu’ fırsatı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), mezun olduktan sonra lisans eğitimlerini yurt dışındaki bir üniversitede almayı hedefleyen lise öğrencilerine destek olmak amacıyla 'yaz okulu' açacak. İzmir Yeni Nesil Eğitim Kurumları'nın da desteğiyle 14-25 Ağustos tarihlerinde açılacak yaz okuluna, 45 öğrenci kabul edilecek. ‘Yapay Organ Teknolojileri’, ‘Sürdürülebilir Ekonomi’ ve ‘Sürdürülebilir Finans’ alanında eğitimlerin verileceği yaz okulunda, eğitim dili İngilizce olacak.

Gençlere yurt dışında ‘yaz okulu’ fırsatı

İEÜ’nün Balçova'daki kampüsünde açılacak Lise Yaz Okulu Programı'na katılmak isteyen öğrenciler, 1 Ağustos’a kadar https://ekosem.ieu.edu.tr/tr/izmir-ekonomi-universitesi-lise-yaz-okulu adresinden başvuru yapabilecek. Öğrenciler, 3 farklı eğitimden istediğine katılabilecek. Eğitimler hafta için her gün, saat 10.00 ile 17.00 arasında gerçekleşecek. Lise Yaz Okulu Programı’na ilişkin tanıtım toplantısı, aileler ve öğrencilerin katılımıyla İEÜ Konferans Salonu’nda yapıldı. Toplantıda; eğitimleri verecek olan İEÜ İşletme Fakültesi Ekonomi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayla Oğuş Binatlı, Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Küçüközmen ve Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Burçak Alp, gençlerin merak ettiği soruları yanıtladı.

’DÜNYA VATANDAŞLIĞI’ VURGUSU

Toplantıda konuşan İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, teknolojinin gelişmesiyle birlikte ülkeler ve kişiler arasındaki iletişimin arttığını, bilginin baş döndürücü bir hızla yayıldığını belirterek, “Kültürel etkileşim, uluslararası iş birlikleri ve eğitimde küresel hedefler, bizi ‘dünya vatandaşlığı’ kavramına yöneltiyor. Bu öyle bir süreç ki, sadece dil bilmek yetmiyor. Doğru becerileri, donanımları, deneyimleri ve dünyaya adapte olma becerisini kazanmak çok önemli. 21’inci yüzyılın rekabetçi ortamında dünya vatandaşı olmanın yolu, uluslararası standartlarda bir akademik eğitim ve evrensel değerleri kucaklayan yaşam becerileri kazanmaktan geçiyor. Gençlerimizin dünya vatandaşı olma yolundaki bu girişimine destek vermek ve hedef koydukları yurt dışı eğitimi yolunda onlara yardımcı olmak için bu yaz okulu programını tasarladık” dedi.

ÇOK ÖNEMLİ BİR ADIM

Prof. Dr. Aşkar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Teknoloji gelişirken, yeni nesil öğrenme biçimleri ve eğitim modelleri de buna bağlı olarak hızla değişiyor. İmkanı olan öğrenciler, bilginin sınırlarını hayalleriyle zorlayarak yaratıcı, özgür düşünen, sorgulayan, tasarlayıp üreten bireyler olarak değişimin öncülüğünü de yapıyor. Yaz okulu programımız sayesinde öğrenciler, bu değişim sürecine İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde başlayacak. Hayalini kurdukları lisans programına kayıtlanarak iyi birer dünya vatandaşı olarak yetişme sürecine yönelik önemli bir adım atacak.”

DOĞRU VE İŞE YARAR BİLGİ

İEÜ Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nesrin Oruç Ertürk, “Üniversiteler; yeniliğe odaklanan, bilginin üretildiği ve geliştirildiği, günün her saatinde kullanıma açık, öğrencide özgün ve yaratıcı düşünceyi geliştiren yapıda olmalı. Yaz okulu programını oluştururken, gençlerimize sadece bilgi transfer etmeyi planlamadık. Öğrencilerimizin bilgiyi algılamasını, özümsemesini, kişiselleştirmesini sağlayacak eğitim içeriği tasarladık. İşin özü; her nerede olursa olsun, doğru ve işe yarar bilgiye ulaşmak. Bu; yaşadığınız ülkede de olabilir, eğitim almak için gitmek istediğiniz yurt dışındaki bir ülkede de olabilir. Yaz okulumuz, yurt dışında üniversite okumak isteyen gençlerimize büyük katkı sağlayacak” diye konuştu.

 
BDDK’dan TOGG’a özel kredi düzenlemesi!
 
Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik Yarışması'nda kazananlar belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Akdeniz Akademisi kurul toplantısı yapıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren İzmir Akdeniz ...
Sudan’da Türk tahliye uçağına ateş açıldı!
Türk vatandaşlarının tahliyesi için Sudan'a giden Türk tahliye uçağına ateş açıldı.
AYM’den kadınların soyadında köklü değişim kararı!
Resmi Gazete'de yayımlanan Anayasa Mahkemesi (AYM) kararı ile Türk Medeni ...
 
Hatay'da korkutan deprem!
Hatay'ın Samandağ ilçesinde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Acı tablo gün ağarınca ortaya çıktı!
İzmir'in Narlıdere ilçesindeki lüks bir sitede çıkan, ekiplerin karadan ...
İbrahim Tatlıses'ten yangın paylaşımı!
İzmir'de 4 bloklu Folkart sitesinde çıkan büyük yangına ilişkin ünlü türkücü ...
 
Narlıdere Folkart'ta yangın...
İzmir'in Narlıdere ilçesinde bir sitedeki binada çıkan yangın, kontrol altına alındı.
Erdoğan'dan rahatsızlık sonrası ilk buluşma!
Erdoğan geçirdiği rahatsızlık sonrası ilk buluşmasını MHP Genel Başkanı ...
Akit Gazetesi yanıyor!
Küçükçekmece'de Akit Medya Grubu'nun içerisinde bulunduğu 11 katlı binanın ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri