ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2299
    Dolar
  • Euro
    35,0717
    Euro
  • Altın
    2.461,780
    Altın
  • Bist-100
    10.320,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/28°
    ADANA
  • ANKARA
    9/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    12/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kobani Davası'nda karar çıktı... Demirtaş'ın cezası belli oldu!
Kobani Davası'nda karar çıktı... Demirtaş'ın cezası belli oldu!
Özel'den nepotizm ikazı: Üst düzey dikkat bekliyoruz
Özel'den nepotizm ikazı: Üst düzey dikkat bekliyoruz
Havalimanında 42 kişi zehirlendi!
Havalimanında 42 kişi zehirlendi!
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin hakemi belli oldu!
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin hakemi belli oldu!
15 Nisan 2023 Cumartesi - 16:13

Gençlik Belediyesi'nin ilk meclis toplantısı yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in genç odaklı kent vizyonuyla gençlerin kent yönetimindeki rolünü artırmak üzere kurulan, Türkiye’nin ilk ve tek Gençlik Belediyesi’nin ilk meclis toplantısı yapıldı. Başkan Soyer,  gençlerin siyasette aktif rol oynaması gerektiğini belirterek  “Türkiye’de hayatı değiştiren iki kuşak var. Biri 1923 kuşağı, biri 2023 kuşağı. Yani siz. Tarih sizi yazacak. Bu hikayeyi demokrasiyle buluşturacak sizlersiniz” dedi.

Gençlik Belediyesi nin ilk meclis toplantısı yapıldı

Gençlerin aktif yurttaşlık temeliyle yerel yönetimde daha fazla söz sahibi olabilmelerini amaçlayan İzmir Gençlik Belediyesi’nin birinci dönem ilk meclis toplantısı yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’ndaki toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katıldı. İzmir Gençlik Belediyesi Meclisi’nin ilk toplantısında İzmir’i Avrupa Gençlik Başkenti yapmaya yönelik önergeler konuşuldu. Gençlik Meclisi her ayın son hafta sonu toplanacak.
 
Gençlerin sesini duymaya ihtiyaç var
İzmir’deki 23 ilçeden 196 gencin katıldığı ve kura yöntemiyle 88 meclis üyesi, 44 yedek meclis üyesi ve meclis üyesi gönüllülerinin oluşturduğu Gençlik Belediyesi Meclisi’nde konuşan Başkan Tunç Soyer, “Dün bu mecliste 2022 yılı faaliyet raporu vardı. 5 saatlik bir maratonda masalara yumrukların vurulduğu bir ortam vardı. Bu meclise Tarkan’ın ‘Geççek’ şarkısıyla girmek hiç aklıma gelmezdi. Seferihisar’daki belediye başkanlığım döneminden bu yana bu hayali gerçekleştirmek istedim. Yeni bir şey yapmak kolay değil. Kuralların oluşması, yöntemlerin belirlenmesi kolay olmuyor. Çok zahmetli bir süreç geçti. Ana fikrimiz yönetimde gençlerin seslerinin duyulmasını sağlamak. Büyük eksikliğini hissettiğimiz bir şeyi hayata geçirmek istedik. Gençlerin sesini duymak ve yönetime dahil olmalarını sağlamak bugünün koşullarında mümkün değildi. Gençlerin sesini duymaya ihtiyaç var” dedi.

Bu hikayeyi demokrasiyle buluşturacak sizlersiniz
Gençlerin siyasette aktif rol oynaması gerektiğini örneklerle açıklayan Başkan Soyer, “Sizin zamanınızda hayatın ritmi bambaşka. Biz uzaktan anlama telaşı içerisindeyiz. Siz yaşıyorsunuz. İçerisinde yaşadığımız hayatı anlamak için sizi dinlemeye ihtiyacımız var. 21 yıldır otoriter sistemle yaşadık. Özgür düşünce, özgürlük iklimi yok edildi. Türkiye büyük bir değişimin içinde. Bu hikayeye öncülük etmek, bugünün ritmini doğru anlayan, içerisinde yaşayan sizlere düşüyor. Türkiye’de hayatı değiştiren iki kuşak var. Biri 1923 kuşağı, biri 2023 kuşağı. Yani siz. Tarih sizi yazacak. Bu hikayeyi demokrasiyle buluşturacak sizlersiniz” diye konuştu.

Özgürlüğü bizlerle buluşturacak olanlar da 2023 kuşağı olacak
Daha iyi bir hayatın mümkün olduğunu söyleyen Başkan Soyer, “Bu güzelim topraklarda hiç kimse yoksulluğu, sefaleti, işsizliği hak etmiyor. Bütün mesele siyasi tercihleri nasıl yaptığınızla alakalı. İmkânsız bir şeyden bahsetmiyorum. Adalet mümkün. Yoksullukla başa çıkmak mümkün ama tüm bunları şekillendiren siyasi idare. Bütün bu değişimin öncüsü, rehberi, yol açıcısı olmak için siyasetten uzak durmamak gerek. Siyasetle ilgili olmak, anlamak ve iyileştirmeye çalışmak için kafa yormak gerek. Siyaseti çok çirkin, sığ bulabilirsiniz, siyaset yapanları beğenmeyebilirsiniz ancak sizler siyasetten uzak durdukça şikâyet ettiğiniz şeyler artacak. Siyasete girmeniz lazım. Almıyorlarsa bacadan, kapıdan. Tırnaklarınızla kazımanız gerek. Cumhuriyet’le bugünleri buluşturanlar 1923 kuşağıydı. Özgürlüğü bizlerle buluşturacak olanlar da 2023 kuşağı olacak. Sıra sizde” ifadelerini kullandı.

Alacağınız kararları Büyükşehir Meclisi’nde olgunlaştıracağız
Meclis salonundaki heyecanın hiç bitmemesini arzu ettiğini dile getiren Başkan Tunç Soyer, “Şunun sözünü verelim. Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde sizlerin sunumu yapılsın. Bu komisyonlardan alınacak kararların büyükşehir meclisinde olgunlaştırılması için elimizden geleni yapalım. Yol gösterici olabilirsiniz. Bu sizin elinizde, ne kadar ciddiye aldığınızla ilgili bu durum. Emin olun sadece Türkiye’de değil, dünyada bu durumun örneği yok. Bunu sürdürebilir modele dönüştürmek sizin elinizde. Artık tıkır tıkır işleyen bir model var elimizde. Yolunuz açık olsun” dedi.  

Gençler bize yol göstersin
Gençlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Şamil Sinan An, “Bizim nesil hep gençlere bir şeyler söyleyelim, gençler bizim söylediklerimizi yapsın diyordu. Ben diyorum ki, gençler bize yol göstersin, gençleri dinleyelim” şeklinde konuştu.
İzmir Gençlik Belediyesi Meclis Başkanı Kaan Levent Bozdağ ise “Tunç Başkan hayaline bizi ortak etti. Hayali, hayalimiz oldu. Biz bir meyve fidanı diktik. Bugün bu ağacı büyüttük” diye konuştu.

 
O ülkede darbe girişimi... Ordu her yeri bombalıyor!
 
Aliağa Petkim, Kaf-Kaf'ı devirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZTAŞIT Foça'da... Tunç Soyer: 'Tüm Türkiye’de çığır açacağız'
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Seferihisar’da hayata geçirdiği İZTAŞIT ...
Torbalı Belediyesi’ne 'En İyi Tiyatro Festivali' ödülü
Torbalı Belediyesi'nin geçen yıl ikincisini düzenlediği Metropolis Tiyatro ...
Menemen'de gönüller bir oldu... Kent 2'de 5 bin kişilik iftar...
Menemen Belediyesi Ramazan ayı dolayısıyla kurduğu gönül sofralarına 5 ...
 
EMMIT Fuarı'nda Seferihisar rüzgarı...
Türkiye'nin önde gelen turizm destinasyonlarından Seferihisar, İstanbul'da ...
Efes Selçuk'ta yollar yenileniyor...
Cumhuriyet Mahallesi’nde yol yapım çalışmaları başladı. Alt yapı çalışmalarının ...
İzmir Büyükşehir ve Fazıl Say’dan Türk halkına armağan...
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl ...
 
Bayraklı’da 23 Nisan şenlikleri başladı
Bayraklı Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ...
Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu...
Konak Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ...
İzmir'de ''Çevreci Hizmet'' hamlesi...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in iklim kriziyle mücadele ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri