ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/29°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Akşener'den veda konuşması...
Akşener'den veda konuşması...
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
Ünlü fenomen öldürüldü!
Ünlü fenomen öldürüldü!
24 Ocak 2024 Çarşamba - 12:21

Görme engelli öğretmenden meslektaşına suçlama!

İzmir'in Bornova ilçesindeki görme engelliler ilkokulunda rehber öğretmen olarak görev yapan doğuştan görme engelli Figen Bilgen (52), aynı okulda görevli sınıf öğretmeni E.S.'nin (50) kendisini korkutarak elindeki çayın dökülüp yaralanmasına neden olduğunu ve kendisine sürekli psikolojik şiddet uygulayıp, tehdit ve hakaretlerde bulunduğunu ileri sürüp, polise şikayetçi oldu. 

Görme engelli öğretmenden meslektaşına suçlama!

Olay, 26 Aralık 2023'te, Bornova Aşık Veysel Görme Engelliler İlkokulu'nda meydana geldi. Rehber öğretmen görme engelli Figen Bilgen, iddiaya göre, aynı okulda sınıf öğretmeni olan meslektaşı E.S.'nin psikolojik şiddetine uğradı. Bilgen, E.S.'nin sessizce yanına yaklaşıp, aniden bağırarak elindeki çayın dökülerek yaralanmasına neden olduğunu ve tehdit edip, hakaretlerde bulunduğunu ileri sürüp Işıkkent Polis Merkezi Amirliği'ne şikayetçi oldu.

Yaşadıklarını anlatan Figen Bilgen, "Okulumuz sınıf öğretmeni E.S. hakkında veliler ve öğrencilerden şikayetler alıyorduk. Rehber öğretmen olduğum için öğretmen, öğrenci ve veliler arasındaki iletişimi kurmak zorundayım. Ayrıca başka öğretmen arkadaşlarımdan da şikayetler geliyordu. Başlangıçta, ortada bir yanlış anlaşılma olmuş olabileceğini düşünüyordum. Kendisiyle görüştüğümde, davranışlarında bir yanlış anlaşılma olmadığını fark ettim. Bana kendisiyle görüştükten sonra sürekli saldırgan davranışlarda bulunmaya başladı" dedi.

"Okulumuz özel eğitim okulu" diyen Bilgen şöyle devam etti:

"Burada görev yapan kişilerin öncelikli olarak sağlıklı olmaları gerekiyor. E.S.'nin ayakkabılarının tabanı çok sessiz. Aniden ve sessizce yanıma geliyor. Birden yüksek sesle konuşuyor. Bir süre sonra bu davranışı benim için korkutucu olmaya başladı. Odamda otururken birden masamın dibinde bitiyor. Beni başka şekilde korkutup, direkt şiddet uygulayamayacağı için bu yöntemi uyguluyor. En son 26 Aralık'ta ben çayımı aldım, odama gidiyordum. Tam kulağımın dibine bağırdı. Korkup, çayı elime döktüm. Elim yandı, yaralandım. Başta bunu dışarıdan gelen biri ya da zihinsel engelli biri yaptı sandım. E.S.'nin böyle bir şeyi yapacağı başta aklımın ucundan geçmedi. 'Ne yapıyorsun ağabey ne oluyor' diye sordum. 'Senin ağabeyin değilim, resmi konuş' dedi. Elim yanmıştı, bardağı bıraktım. Şiddet uygulanmasından korktuğum için, idarecinin odasına kaçtım. Müdür yardımcısına, 'Hocam bu hocamıza ne oluyor' diye sordum. Arkamdan gelip 'Beni mi şikayet ediyorsun' dedi. Korktum, arka tarafa doğru açtım. Müdür yardımcımız, E.S.'yi tuttu. 'Senden korkuyorum' dedim. Fiziksel olarak da benden üstün, boylu poslu biri. Bana vurmaya çalıştı. Elinin rüzgarından bunu hissettim. Müdür yardımcımız olmasaydı, daha kötü şeyler olabilirdi."

Bilgen, odalarının karşılıklı olduğunu belirtiği E.S.'nin "Her an cinnet getirebilirim. Benden kork" diyerek kendisini tehdit ettiğini de anlattı.

'KORKUYORUM'

Okulda odasının kapısını sürekli kilitli tuttuğunu söyleyen Figen Bilgen, "Bu tür öfke kontrolü olmayan, takıntılı insanların, bizim gibi özel eğitim kurumlarında çalışmasını istemiyorum. Çocuklarımız özel insanlar. Bu tür öfke kontrolü olmayan ve takıntılı olan eğitimcilerin görev yapmasını istemiyorum. Halen kaygılıyım. Şiddet uygulayacak mı diye korkuyorum" dedi. 

Bligen'in şikayeti üzerine E.S.'nin emniyette verdiği ifade sonrası görevine geri döndüğü öğrenildi.  E.S. ise hakkındaki iddialarla ilgili bir açıklama yapmadı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, konuyla ilgili soruşturma başlattı.

 
Bornova’ya kardeş belediye övgüsü!
 
Ulucak Atıksu Arıtma Tesisi, lise öğrencilerini ağırladı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kızını ve kayınvalidesini öldürdü, eşini ağır yaralayıp intihar etti!
İzmir'de bir süredir kanser tedavisi gören öğretim görevlisi Doç. Dr. ...
Belediyeden satılık zeytinlik!
Mehmet Eriş yönetimindeki Ödemiş Belediyesi, ilçedeki iki adet zeytinliği ...
İYİ Parti'nin İstanbul adayı Buğra Kavuncu!
İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye ...
 
Yüzde 90'ı tamamlandı... Yeni yaşam alanı olacak!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karabağlar’daki Uzundere ...
İzmir'de 'Beldekler' suç örgütü çökertildi!
İzmir'de 'Beldekler' olarak bilinen suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına ...
Kalp krizini taklit eden hastalığa yakalanan Mete, dünyadaki 7'nci vaka oldu!
İzmir'de ani gelişen ve şiddetlenerek süren göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye ...
 
Müzikholde çatışma... 1 ölü, 2'si polis 5 kişi yaralı!
İstanbul Sarıyer'de müzikhole düzenlenen silahlı saldırıda 1 kişi hayatını ...
Çocuk istismarcılarına operasyon: 35 gözaltı!
20 ilde Çevrim İçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile Mücadele kapsamında ...
16 Türk mürettebatın bulunduğu gemi battı!
Denizcilik Genel Müdürlüğü, Çin'de mürettebatının 16'sının Türk olduğu ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri