ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    44,4902
    Dolar
  • Euro
    51,8608
    Euro
  • Altın
    6.850,670
    Altın
  • Bist-100
    12.938,00
    Bist-100
  • ADANA
    13/17°
    ADANA
  • ANKARA
    9/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    13/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/16°
    IZMIR
  • KONYA
    7/17°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
LPG'ye tarihi zam geliyor
LPG'ye tarihi zam geliyor
CHP'li Günaydın: Özkan Yalım da dahil olmak üzere, kırmızı sınırların dışına çıkan herkesi ihraç edeceğiz
CHP'li Günaydın: Özkan Yalım da dahil olmak üzere, kırmızı sınırların dışına çıkan herkesi ihraç edeceğiz
CHP kurultay ceza davasında karar belli oldu!
CHP kurultay ceza davasında karar belli oldu!
Özel'in açıklamalarının ardından Meclis'te sürpriz zirve: Erdoğan, Numan Kurtulmuş ile görüşüyor
Özel'in açıklamalarının ardından Meclis'te sürpriz zirve: Erdoğan, Numan Kurtulmuş ile görüşüyor
22 Mart 2026 Pazar - 16:05

Gözaltındaki gazeteci İsmail Arı'dan mesaj: Sanıyorum ki tutuklanmam için dosya şişirilmek isteniyor

BirGün Gazetesi muhabiri İsmail Arı’nın gözaltına alınmasının ardından Ankara’da düzenlenen basın açıklamasında, Arı’nın gönderdiği mesaj paylaşıldı. Arı mesajında, “Sanıyorum ki tutuklanmam için dosya şişirilmek isteniyor” derken, basın meslek örgütleri de gazetecinin serbest bırakılmasını istedi.

Gözaltındaki gazeteci İsmail Arı dan mesaj: Sanıyorum ki tutuklanmam için dosya şişirilmek isteniyor

İsmail Arı'nın gözaltına alınmasının ardından Ankara'da basın açıklaması gerçekleştirildi. Kızılay'da Yüksel Caddesi'ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde düzenlenen açıklamaya basın meslek örgütleri temsilcileri, gazeteciler, siyasi parti temsilcileri ve yurttaşlar katıldı.

İsmail Arı, bayramda aile ziyareti için gittiği Tokat'ın Turhal ilçesinde, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Arı'ya "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlaması yöneltildiği, ardından Ankara'ya getirildiği ve emniyetteki işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

"Bu karanlığı birlikte aşacağız"

BirGün Yayın Koordinatörü Yaşar Aydın, açıklamada yaptığı konuşmada, "Bir tek geri adımı, bir tek pişmanlığı göremediler İsmail'de. Bu girdiğimiz yol, bizim açımızdan vazgeçilmez bir nokta. Biz gazeteciler, mesleğini onuruyla yapmaya çalışanlar susarsa her şey susar. O yüzden susmayacağız, yazmaya, konuşmaya, ifade etmeye devam edeceğiz. Bu karanlığı birlikte aşacağız" dedi.

BirGün'de yer alan habere göre, Aydın, "İsmail Arı'ya her şeyiyle kefiliz. Onunla onur duyuyoruz. Onunla çalışmaktan keyif aldık, almaya devam edeceğiz. Ne İsmail'i ne başka bir arkadaşımızı yalnız bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

"Meslektaşlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz"

Türkiye Gazeteciler Sendikası Ankara Şube Başkanı Sinan Tartanoğlu, "İsmail Arı'nın bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz. Alican Uludağ'ın bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Kıvanç El ise "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlamasına dikkat çekerek, "Gazeteciliğin bir suç mesleği haline getirilmesini kabul etmiyoruz" dedi.

Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Akarsu Çelik de "Gazeteciler rahatsız ederler. Buna da herkes katlanmak zorunda. Türkiye'de demokrasi ne zaman askıya alınsa bunun en ağır bedelini gazeteciler ödemiştir. Bir kez daha buna tanıklık ediyoruz. Ancak meslektaşlarımızı yalnız bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

Arı'nın mesajı okundu: Tek suçum bu ülkede gazetecilik yapmak

BirGün Ankara Temsilcisi Nurcan Gökdemir de Arı'nın gözaltında gönderdiği mesajı paylaştı. Arı mesajında, "Üç ay önceki bir video nedeniyle gözaltına alındım. Bayram ziyaretinden akşam alınıp 450 km kat edip Ankara'ya getirildim. Dosyama yeni twitler ve eski videolarım eklenmeye devam ediyor. Sanıyorum ki tutuklanmam için dosya şişirilmek isteniyor. Zaten son bir yıldır beni tutuklamak için bahane arıyorlardı. Tek suçum bu ülkede gazetecilik yapmak. Gazetecilik suç değildir. Gazetecilerin yanında olun" dedi.

Basın açıklamasında ise, Dezenformasyon Yasası'nın bir kez daha gazetecileri hedef aldığı savunularak, "Buradan yetkililere sesleniyoruz: Bu hukuksuz uygulamaya derhal son verin. Meslektaşımız İsmail Arı'yı serbest bırakın" çağrısı yapıldı.

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3 şehidimiz için taziye mesajı
 
Adalet ve Dayanışma Çadırı'nda mücadele kararlılıkla sürüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3 şehidimiz için taziye mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar'da düşen helikopterde şehit ...
Fatih Altaylı, İlber Ortaylı ile çektikleri son programı yayınladı: 'Ağlamaktan izleyemedim'
Gazeteci Fatih Altaylı, geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren tarihçi Prof. ...
İlk ders zili yarın çalacak
Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki ...
 
Süleyman Soylu: 400 bin şehit veririz ama İsrail yok olur
İsrail ile Türkiye arasındaki mesafenin 5 saat olduğunu vurgulayan AK ...
TBMM'de bayram sonrası gündem yoğun
Ramazan Bayramı’nın ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi, önemli yasa ...
"Terörsüz Türkiye" sürecinde yeni adım
TBMM'nin "Terörsüz Türkiye" raporu doğrultusunda hazırlanacak yasal düzenlemeler ...
 
9 günlük ara tatil bitiyor
2025-2026 eğitim öğretim döneminin ikinci ve son ara tatili bugün bitiyor.
36 ilaç daha SGK kapsamına alındı!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 36 ilacın daha SGK'nın ...
Arabasını otoparka park eden herkesi ilgilendiren karar!
Kamu Denetçiliği Kurumu, otoparkta meydana gelen kazalara ilişkin önemli ...
 
urit, urla,
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 26 20 4 2 62 18 44 64
2 Fenerbahçe 27 17 9 1 61 28 33 60
3 Trabzonspor 27 18 6 3 53 29 24 60
4 Beşiktaş 27 15 7 5 49 31 18 52
5 Rams Başakşehir 27 12 7 8 44 30 14 43
6 Göztepe 26 11 10 5 30 20 10 43
7 Samsunspor 26 8 11 7 29 31 -2 35
8 Kocaelispor 27 9 6 12 23 32 -9 33
9 Gaziantep FK 27 8 9 10 36 46 -10 33
10 Corendon Alanyaspor 27 6 13 8 33 32 1 31
11 Çaykur Rizespor 26 7 9 10 32 36 -4 30
12 Tümosan Konyaspor 27 7 9 11 31 39 -8 30
13 Natura Dünyası Gençlerbirliği 27 6 7 14 28 37 -9 25
14 Hesap.com Antalyaspor 27 6 7 14 25 43 -18 25
15 Kasımpaşa 27 5 9 13 23 38 -15 24
16 Zecorner Kayserispor 27 4 11 12 21 48 -27 23
17 ikas Eyüpspor 27 5 7 15 19 38 -19 22
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 27 4 5 18 24 47 -23 17
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri