ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3194
    Dolar
  • Euro
    35,1068
    Euro
  • Altın
    2.295,660
    Altın
  • Bist-100
    9,05
    Bist-100
  • ADANA
    12/24°
    ADANA
  • ANKARA
    8/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/23°
    IZMIR
  • KONYA
    9/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
Yargıtay'da seçim 1 Nisan'a kaldı!
Yargıtay'da seçim 1 Nisan'a kaldı!
4 Mayıs 2023 Perşembe - 17:48

Gülşen'den hapis cezası açıklaması!

Şarkıcı Gülşen Çolakoğlu, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamasıyla hakkında verilen 10 aylık hapis cezasına ilişkin Instagram hesabından açıklama yayınladı.

Gülşen den hapis cezası açıklaması!

İstanbul Ataşehir'de 30 Nisan 2022'de verdiği bir konserde İmam Hatip Liselilere yönelik sözleri gerekçe gösterilerek yargılanan şarkıcı Gülşen Çolakoğlu hakkındaki karar dün açıklandı. Savcının, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla 1 yıldan 3 yıla kadar hapsini talep ettiği Çolakoğlu'na 10 ay hapis cezası verildi. Heyet hükmün açıklanması ise geri bırakıldı.

Gülşen, 10 aylık hapis cezası haberlerinin ardından sosyal medya hesaplarından bir açıklama yayınladı. 

'BERAATİNE KARAR VERİLECEĞİNE İNANCIMIZ TAM'

Açıklamada yer alan ifadeler şöyle: 

"Bugün müvekkil Gülşen ÇOLAKOĞLU hakkında verilen hukuki olarak yorumlanamayacak haksız ve hukuka aykırı kararın; 'GÜLŞEN CEZALANDIRILDI' başlıklarıyla haberleştirilmesi neticesinde müvekkil aleyhinde oluşan olumsuz algı sebebiyle konuyla ilgili açıklama yapmak gerekmiştir Müvekkil Gülşen 25 Ağustos 2022 günü usul ve yasaya aykırı bir şekilde konutundan alınarak TCK'nın 21611. Maddesi kapsamında ifadesi alınmış, tutuklanmış ve hakkında aynı suçtan iddianame düzenlenmiştir. O günden bugüne, fırsat ve gerek olan her mecrada TCK 216/1 kapsamında tanım'ı suçun unsurlarının oluşmadığı, bu maddenin öngörülen ceza miktarının tutuklama sınırının üstünde olması nedeniyle kötü niyetle kullanıldığını, müvekkilin atılı suç nedeniyle yaşadıklarının hukuka aykırı olduğunu müteakip kere ve muhtelif şekillerde belirttik. Bugün müvekkil Gülşen'i yargılayan mahkeme de yaklaşık 10 aydır üzerine atılı TCK 21611 'halkı kin ve nefrete alenen tahrik' suçunu işlemediğine kanaat getirerek esasen BERAAT kararı vermesi gerekirken; hiçbir şekilde yargılamasının yapılmadığı, hakkında ek savunma hakkı dahi tanınmayan bambaşka bir suçtan TCK 21612 'halkın bir kesimini, sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama' suçundan cezalandırıldı. İşbu durum hem müvekkilimizin hem de bizim savunma hakkınızı kısıtlayan ağır bir hatadır. 

Bu noktada önemle belirtmek gerekir ki, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 'Suçun Niteliğinin Değişmesi' başlıklı 226. Maddesinin 1. Fıkrası 'Sanık, suçun hukuki niteliğinin değişmesinden önce haber verilip de savunmasını yapabilecek bir halde bulundurulmadıkça, iddianamede kanuni unsurları gösterilen suçun değindiği kanun hükmünden başkasıyla mahkum edilemez' şeklindeki kanun hükmü mahkemenin ağır hatasını açıkça ortaya koymaktadır. İddianamede kanuni unsurları gösterilen suç açıkça TCK216/1 iken, müvekkil Gülşen'e suçun niteliğinin değişebileceğine yönelik ek savunma hakkı da verilmediğine göre, müvekkilin TCK 216/1 dışında bir kanun maddesinden mahkum edilmesi hukuken mümkün değildir. Kaldı ki yargılamada müşteki konumunda olan 702 kişinin büyük bir kısmı şikayetini geri almış, bir kısmı için de yapılan talimat duruşmaları dahi tamamlanmadan talimat duruşmalarından vazgeçilmesine dair karar oluşturulmadan alelacele Gülşen'in TCK 216/2 maddesi kapsamında cezalandırılmasının hukuki olduğunu söylemek taktir edeceğiniz üzere mümkün değildir. Tarafımızca yapılacak kanun yolu müracaatları akabinde TCK 216/2 maddesinin uygulanması ile ilgili yapılan ağır hatanın düzeltilerek müvekkilin BERAATİNE karar verileceğine inancımız tamdır, zira bu durum hukuki bir zaruret halidir."

NE OLMUŞTU?

Şarkıcı Gülşen, 30 Nisan 2022’de Ataşehir’de verdiği konserde imam hatip liselilere yönelik sözlerinin sosyal medyada yayınlanmasının ardından iktidara yakın isimler tarafından sosyal medyada hedef gösterildi. Şarkıcı, 25 Ağustos’ta halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçlamasıyla tutuklanarak Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Suçlamayı reddeden Gülşen, sözleri nedeniyle özür diledi. 29 Ağustos tarihinde tutukluluğuna yapılan itirazın kabul edilmesiyle konutu terk etmeme adli kontrol şartıyla tahliye edilen Gülşen'in konutu terk etmeme şartı da 12 Eylül'de kaldırıldı.

21 Ekim Cuma günü hâkim karşısına çıkan Gülşen'in karakola imza atma şartı da kaldırıldı. Son olarak şarkıcının 'yurtdışına çıkış yasağı' da 250 bin TL'lik güvence miktarı yatırması karşılığında mahkeme tarafından kaldırıldı.

 
Erdoğan'dan şok sözler: "Bay Bay Kemal'den almışlar sözü, şimdiden silahlarını doldurmaya başlamışlar"
 
Meteoroloji'den İzmir için sağanak yağış uyarısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ünlü oyuncudan 14 Mayıs çağrısı
Ünlü oyuncu Birce Akalay 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler için sosyal medya ...
Şeyma Subaşı ile Mohammed Alsaloussi evlendi!
Şeyma Subaşı uzun süredir birlikte olduğu Mohammed Alsaloussi ile Mısır'da nikâh masasına oturdu.
Elazığ esprisi yargıya taşınıyor!
Komedyen sunduğu Konuşanlar programında Hasan Can Kaya’nın ‘Konuşanlar’ ...
 
Boşanacakları iddia edilmişti... Arzum Onan'dan açıklama!
27 yıldır evli olan Mehmet Aslantuğ ve Arzum Onan hakkında "Boşanıyorlar" ...
Çalışanları Nusret'e dava açtı!
Dünyaca ünlü şef Nusret şu sıralar eski çalışanlarının kendisine açtığı ...
Murat Boz aldığı ölüm haberiyle sarsıldı
Şarkıcı Murat Boz kendisini görmek isteyen kanser hastası hayranı Sıla'nın ...
 
Erol Evgin Bir Kira Bir Yuva dayanışma konseri için sahnede...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin depremzedeler için başlattığı “Bir Kira ...
Defne Samyeli: Kızım Derin sevgilisi tarafından darp edildi!
Ünlü oyuncu ve sunucu Defne Samyeli, 19 yaşındaki küçük kızı Derin Talu'nun ...
Pop yıldızı evinde ölü bulundu
Güney Kore'de pop dünyasının yıldız isimlerden Moonbin'in evinde ölü halde bulunduğu bildirildi.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri