ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    46,4976
    Dolar
  • Euro
    52,7795
    Euro
  • Altın
    6.068,196
    Altın
  • Bist-100
    14.406,65
    Bist-100
  • ADANA
    22/32°
    ADANA
  • ANKARA
    16/28°
    ANKARA
  • ANTALYA
    25/35°
    ANTALYA
  • BURSA
    17/30°
    BURSA
  • ISTANBUL
    20/27°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    19/32°
    IZMIR
  • KONYA
    16/28°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Resmi Gazete'de yayımlandı: Kuyumcularda yeni etiket zorunluluğu başladı
Resmi Gazete'de yayımlandı: Kuyumcularda yeni etiket zorunluluğu başladı
Ankara'da IŞİD operasyonunda çatışma: 1 kişi öldürüldü
Ankara'da IŞİD operasyonunda çatışma: 1 kişi öldürüldü
Muğla'da 4.9 büyüklüğünde deprem
Muğla'da 4.9 büyüklüğünde deprem
CHP’li Bakan Cumhur İttifakı Ocaklarını Mustafa Çiftçi’ye sordu
CHP’li Bakan Cumhur İttifakı Ocaklarını Mustafa Çiftçi’ye sordu
24 Haziran 2026 Çarşamba - 11:12

Gümrükçü'den TGRT açıklaması... "Hayır deme lüksüm yoktu"

CHP'de butlan yönetimi tarafından İzmir il başkanı olarak atanan Utku Gümrükçü, CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat'ın "İyi ki varsınız" diyerek teşekkür ettiği iktidar yandaşı TGRT'ye gitmesi ile ilgili eleştirilere yanıt verdi. Gümrükçü, "Bu kanalı ömrüm boyunca izlemedim ama sunucusunu yıllarca takip ettim. Davet edince hayır deme lüksüm yoktu. Bir sevgi dili inşa etmeye, kardeşlik ve yoldaşlık kültürünü oturtmaya çalışıyorum" dedi.

Gümrükçü den TGRT açıklaması...  Hayır deme lüksüm yoktu

Türkü ERBİL/SONKALEİZMİR- CHP’nin ‘butlan’ yönetimi tarafından Çağatay Güç’ün yerine il başkanı olarak atanan Utku Gümrükçü CHP İzmir İl Başkanlığı’nda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gümrükçü kamuoyunda kendisiyle ilgili yer alan eleştirilere yanıt verdi.

Üyesi olduğu Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından tepki gösterilen “‘Taban harekâtı ile kan dökmeden CHP İzmir İl Başkanlığını teslim aldık’ sözleri hakkında kamuoyundan özür dileyen Gümrükçü, şu ifadeleri kullandı: 

“Bir ifade kullandım, “Polis gelmedi, kan dökülmedi” diye… Bu bir şiddet çağrısı değildi. Sorsaydınız anında düzeltirdim. Ancak bir gün sonra bu konu bir kampanyaya dönüştü. Bu nedenle özürlerimi ifade etmek istiyorum. CHP’de görev alan herkese karşı bir nefret söylemi geliştiriliyor. Şeytanlaştırma, düşmanlaştırma ve baskıyla sindirme çabası var. Biz kimsenin baskısına boyun eğmedik, bundan sonra da eğmeyeceğiz.”

“GERİLİM SİYASETİNİ DOĞRU BULMUYORUM”

Dün akşam saatlerinde iktidar partisine yakınlığı işle bilinen TGRT ekranlarında bir programa katılmasıyla ilgili gelen eleştirilere yanıt veren Gümrükçü, “Bir sevgi dili kurmaya çalışıyorum. Beni yayına çıkarmak isteyen kim olursa olsun olumlu cevap vereceğimi ifade etmek istiyorum. Biz siyasi bir partiyiz; kim mikrofon uzatıyorsa “çıkmam” deme lüksümüz yok. Bu kanalı ömrüm boyunca izlemedim ama sunucusunu yıllarca takip ettim. Davet edince hayır deme lüksüm yoktu. Bir sevgi dili inşa etmeye, kardeşlik ve yoldaşlık kültürünü oturtmaya çalışıyorum. Son görevden alma sürecinden sonra ortaya çıkan düşmanlaşma ve gerilim siyasetini doğru bulmuyorum” ifadelerini kullandı. 

“FETİH ZİHNİYETİYLE GELMEDİK”

Görevden alınan CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç’ün ‘Çağrı yapsak beş bin kişiyle binayı geri alırız’ sözleri hakkında konuşan Gümrükçü, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a da çağrıda bulunarak, “Söylemler bir zihniyeti gösteriyor. Biz buraya fetih zihniyetiyle gelmedik. Ortada bir görev emri vardı. Bu direnci taban hareketiyle aştık. CHP çatısı altında kalmak isteyen herkes bizim yoldaşımızdır. Bu parti bize Atatürk’ten ve ailelerimizden mirastır. Bu partinin bayrağı altında çalışma gayretindeyiz. Bir yoldaşlık hukukumuz vardı, bozuldu. CHP’den ayrılmış olan İzBB Başkanımız Cemil Tugay mesai arkadaşımdır, abimdir. Kendisine yeniden CHP saflarına dönmesi yönünde çağrı yaptım; bu çağrımı yineliyorum. Herkes parti çatısı altında hak ettiği değeri görecektir” dedi. 

“YETER Kİ ONLARDAN EMİN OLALIM”

Belediye başkanları ile ilgili açıklamalarda bulunan Gümrükçü, “Belediye başkanlarımız çok zor şartlarda çalışıyor. Onları en iyi ben anlarım. Ekonomik zorlukları, mali yükleri ve bunların nasıl aşılabileceği konusunda ciddi bir birikimim var. Bunları arkadaşlarımızla paylaşmak isterim. CHP İl Örgütü’nün gücüyle bütün belediye başkanlarının arkasında olduğumuzu söylemek isterim. Destek gerekiyorsa, biz onların arkasında kapı gibi sağlam duralım; yeter ki onlardan emin olalım. CHP’de önümüzdeki süreçte yaşanacak arınma sürecinin, parti içindeki eksikleri giderme ve yanlış yapanları gözden geçirme süreci olduğunu; kimseyi dışlama amacı taşımadığını özellikle vurgulamak isterim” diye konuştu. 

“ÇARŞAF LİSTE TAAHHÜT EDİYORUZ”

İzmir İl Kongresi’nin ‘çarşaf liste’ ile yapılacağını yenileyen Gümrükçü, “Pazartesi günü Genel Merkez’in takvimi ilan edeceğini söylemiştik. MYK, partinin kurultay sürecini başlatacağını ve bunun da eylül ayını bulacağını ifade etti. CHP içinde kalan herkese, süreci demokratik bir şekilde yöneteceğimizi ve CHP İzmir İl Kongresi’nin çarşaf listeyle yapılacağını taahhüt ediyoruz” dedi. 

“ÖRGÜTÜ TANIMANIN VERDİĞİ GÜÇLE…”

İzmir’in önemli ve kronik sorunları olduğuna dikkat çeken Gümrükçü, iç tartışmalarla zaman geçirmek istemediğini belirterek, “Partimizi “birbirini yiyenler partisi” gibi göstermeye çalışanların karşısında olacağımızı söylüyoruz. Bunun yanında, başka siyasi partilerin bu süreçten fayda sağlamaya yönelik çalışmalarına da izin vermeyeceğimizi ifade etmek istiyorum. Kentsel dönüşüm mağdurları var, ciddi bir trafik sorunu var. İşçilerin ve işsizlerin önemli sorunları bulunuyor. Barış ve kardeşlik kültürünün zayıflaması gibi geleceğe yönelik endişelerimiz de var. CHP olarak, başta İzmir’in en büyük tehdidi olan deprem riskine karşı hazırlık yapmak üzere bu sorunlara el atacağımızı; kente yeni bir yön vermek ve CHP’nin yerel politikalarını oluşturmak için çalışacağımızı ifade etmek istiyorum. Daha yolun başındayız. Bu sürecin ne kadar süreceğini bilmiyorum. Konuştuğum arkadaşların çoğu partinin bir yerinde görev almak istiyor. Takvim henüz kafamda net değil. Mevcut ilçe örgütleriyle durum değerlendirmeleri yapıyor, eski ilçe başkanlarıyla görüşerek yeni yönetimi oluşturma çabası içerisindeyim. Bir hafta, on gün içerisinde bu durum netleşecektir. Elimde yaklaşık 300 isim var. “Adam bulamazlar” diyen arkadaşları görüyorum ve üzülüyorum. CHP’yi tanımayanlar adına üzülüyorum. Örgütü tanımanın verdiği güçle bu süreçleri toparlayacağız” ifadelerini kullandı. 

Mevcut ilçe başkanları ile de görüşeceğini belirten Gümrükçü, “Geçmişte partiden ayrılan arkadaşlarımızı da yeniden CHP saflarında çalışmaya davet ediyorum” dedi.

 
CHP’li Bakan Cumhur İttifakı Ocaklarını Mustafa Çiftçi’ye sordu
 
Menemen, eğitim yatırımlarıyla örnek gösteriliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Bakan Cumhur İttifakı Ocaklarını Mustafa Çiftçi’ye sordu
CHP’nin seçilmiş Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, ...
İki belediye başkanı daha AK Parti yolunda!
CHP'den şubat ayında istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ...
CHP'li iki belediye başkanı görevden uzaklaştırıldı
İçişleri Bakanlığı, tutuklanan Adalar Belediye Başkanı Ali Akpolat ve ...
 
Gümrükçü'nün o paylaşımı gündem oldu... 5 ay önce 5 ay sonra!
CHP'de butlan yönetiminin İzmir il başkanlığına atadığı Utku Gümrükçü, ...
Mahir Polat teşekkür etmişti... Gümrükçü de TGRT dedi!
CHP'de butlan yönetimi tarafından “CHP İzmir İl Başkanı” olarak atanan ...
Eski başkanlar "İradeye sahip çıkıyoruz" dedi, o ise 'Butlan'ı savundu!
CHP İzmir önceki dönem ilçe başkanları ortak bildiri yayınlayıp, “İradeye ...
 
ADD'den Gümrükçü'nün o sözlerine tepki: ''Kan da mı dökecektiniz?''
CHP İzmir İl Başkanlığı görevine tartışmalı bir şekilde atanan Utku Gümrükçü’nün ...
Önceki dönem ilçe başkanlarından ortak bildiri... "İşgale ve dayatmaya karşıyız"
CHP İzmir'in önceki dönem ilçe başkanları, İzmir İl Başkanlığı binasında ...
Kılıçdaroğlu yönetiminden yeni ihraç kararları
CHP'de mutlak butlan kararının ardından başlayan görevden alma ve ihraç süreci sürüyor.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 34 24 5 5 77 30 47 77
2 Fenerbahçe 34 21 11 2 77 37 40 74
3 Trabzonspor 34 20 9 5 61 39 22 69
4 Beşiktaş 34 17 9 8 59 40 19 60
5 Rams Başakşehir 34 16 9 9 58 35 23 57
6 Göztepe 34 14 13 7 42 32 10 55
7 Samsunspor 34 13 12 9 46 45 1 51
8 Çaykur Rizespor 34 10 11 13 46 52 -6 41
9 Tümosan Konyaspor 34 10 10 14 43 50 -7 40
10 Kocaelispor 34 9 10 15 26 38 -12 37
11 Corendon Alanyaspor 34 7 16 11 41 41 0 37
12 Gaziantep FK 34 9 10 15 43 58 -15 37
13 Kasımpaşa 34 8 11 15 33 49 -16 35
14 Natura Dünyası Gençlerbirliği 34 9 7 18 36 47 -11 34
15 ikas Eyüpspor 34 8 9 17 33 48 -15 33
16 Hesap.com Antalyaspor 34 8 8 18 33 55 -22 32
17 Zecorner Kayserispor 34 6 12 16 27 62 -35 30
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 34 8 6 20 31 54 -23 30
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri