ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    41,2920
    Dolar
  • Euro
    48,7617
    Euro
  • Altın
    4.902,620
    Altın
  • Bist-100
    11.120,00
    Bist-100
  • ADANA
    24/35°
    ADANA
  • ANKARA
    11/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/32°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/33°
    BURSA
  • ISTANBUL
    20/25°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    19/31°
    IZMIR
  • KONYA
    14/28°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kızılcık Şerbeti'nin senaristi Merve Göntem serbest bırakıldı
Kızılcık Şerbeti'nin senaristi Merve Göntem serbest bırakıldı
Tarihi surlarda ceset bulundu!
Tarihi surlarda ceset bulundu!
Gürsel Tekin'den imalı paylaşım
Gürsel Tekin'den imalı paylaşım
Rock grubu Sarinvomit'in üyeleri tutuklandı!
Rock grubu Sarinvomit'in üyeleri tutuklandı!
1 Mayıs 2022 Pazar - 14:17

Gündoğdu'da 1 Mayıs coşkusu...

İzmir' de 1 Mayıs İşçi Bayramı on binlerce kişinin katılımıyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanıp Gündoğdu Meydanı'na yürüyen işçiler, "Yaşasın 1 Mayıs" sloganları attı. Kutlamalara katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Ey muktedirler korkun bizden. Ey kendini hükümdar sananlar Mumcu'lardan korkun, Deniz'lerden korkun, Ali İsmail Korkmaz'lardan korkun, Gezi'den korkun, 1 Mayıs'tan korkun. Bu düzeni topla tüfekle değil, hakkımızla, vicdanımızla yıkacağız" dedi.

Gündoğdu da 1 Mayıs coşkusu...

SONKALEİZMİR-İzmir' de pandemi nedeniyle iki yıl aradan sonra Gündoğdu Meydanı'nda yapılan 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları öncesi polis Alsancak'ta geniş güvenlik önlemleri aldı. Bazı yollar trafiğe kapatılırken, on binlerce işçi Cumhuriyet Meydanı'nda toplanıp Gündoğdu Meydanı'na yürüdü.

İzmir' de "Birlikte değiştireceğiz" sloganıyla düzenlenen kutlamalarda dev bayraklar açıldı, "Yaşasın 1 Mayıs, alanlardayız", "Her yer Gezi, her yer direniş", "Sözleşmeli köle olmayacağız", "Direne direne kazanacağız" sloganları atıldı.

Kutlamalara İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir milletvekilleri Bedri Serter, Kani Beko, Mahir Polat, Bedri Serter ve Özcan Purçu da katıldı.

"TUNÇ SOYER: "OMUZ OMUZAYIZ, YAN YANAYIZ"

İşçileri selamlayan Başkan Tunç Soyer birlik ve beraberlik vurgusu yaparken şunları söyledi:

"Onların en çok korktuğu cümle ile sesleniyoruz. 'Ya hep beraber, ya hiç birimiz' diyoruz. Bu cümle hak ettiğimiz refahın anahtarıdır. Bu, gün gün büyüyen özgürlük mücadelemizin anahtarıdır. Muktedirlerin acı çektirdiği bizler, kadınlar, işçiler, çiftçiler, tüm emekçiler ve ezilen doğa... Dünya bizim sırtımızda dönüyor. Bu dünyayı var eden bizleriz. İşte bugün yine meydanlardayız, yine hep beraberiz. Omuz omuzayız, kol kolayız, yan yanayız. Buraya kavgayı büyütmeye, hakkımızı istemeye geldik. Buraya adalete susayan herkesin sesi olmaya geldik. Ey muktedirler korkun bizden. Açlığımızdan korkun, dürüstlüğümüzden korkun. Aşkımızdan korkun, aklımızdan korkun. Sel gibi büyüyen dayanışmamızdan korkun.

Ey kendini hükümdar sananlar Mumcu'lardan korkun, Deniz'lerden korkun, Ali İsmail Korkmaz'lardan korkun, ağaçlardan korkun, Gezi'den korkun, 1 Mayıs'tan korkun. Bizi her gün gömmeye çalıştınız, her gün gömmeye çalışıyorsunuz. Unuttuğunuz bir şey var. Bizler tohumuz, gömüldükçe çoğalarak geliyoruz. Bir gidip bin gelen bizden korkun. Kapınızdayız, yakanızdayız. Bu düzeni topla tüfekle değil, hakkımızla, vicdanımızla yıkacağız. Sizi kin ve nefretle değil, barış ve kardeşliğimizle yeneceğiz. Güçlüyüz kazanacağız. 1 Mayıs bizim adımızdır, şerefimizdir, kardeşliğimizdir. Ya hep beraber, ya hiçbirimiz. Yaşasın 1 Mayıs."

SARI: "BİRLEŞEREK KAZANIRIZ"

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise "AKP iktidarı baskıcı sömürücü kan alıcı politikalarıyla ülkeyi yaşanmaz hale getirdiler. Birleşirsek kazanırız" dedi.

 
Altay'da kavgalı kongre unutulmuyor: ADAYLIKLARINI SİLİN
 
İzmir'de DEAŞ operasyonu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de emsal düğün kararı!
İzmir 6. Tüketici Mahkemesi, salgın nedeniyle düğünü iptal olan gelin ...
Başkan İduğ'dan metroda marşlı sloganlı 1 Mayıs yolculuğu
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, 1 Mayıs nedeniyle işçilerle Bornova ...
Yeni Covid dalgası yolda!
Dünya çapında 6.2 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan koronavirüs ...
 
İki asker şehit oldu!
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Harekatı’nda yaralanan Piyade ...
Muhtardan 'Alo Kitap' ile eğitime destek!
İzmir'in Balçova ilçesindeki Onur Mahallesi'nde 18 yıldır muhtar olan ...
Göle dönen yolda balık tuttu!
Şanlıurfa'da etkili olan sağanak yağışın ardından yollar göle döndü. CHP'li ...
 
Alışveriş yaparken telefon numarası verenler dikkat!
Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, verdiği emsal nitelikteki kararla doğruluk ...
İzmir'de terör propagandası operasyonu!
İzmir'de sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları öne sürülen 13 kişi yakalandı.
İzmir'de 1 ayda 692 kaçak göçmen yakalandı!
Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından geçen ay İzmir açıklarında ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 5 5 0 0 15 1 14 15
2 Fenerbahçe 4 3 1 0 7 2 5 10
3 Trabzonspor 5 3 1 1 4 2 2 10
4 Göztepe 5 2 3 0 7 2 5 9
5 Hesap.com Antalyaspor 5 3 0 2 6 5 1 9
6 Gaziantep FK 5 3 0 2 7 9 -2 9
7 Tümosan Konyaspor 4 2 1 1 9 4 5 7
8 Corendon Alanyaspor 4 2 1 1 5 3 2 7
9 Samsunspor 4 2 1 1 5 4 1 7
10 Beşiktaş 3 2 0 1 4 4 0 6
11 Çaykur Rizespor 4 1 1 2 2 6 -4 4
12 ikas Eyüpspor 5 1 1 3 4 9 -5 4
13 Kasımpaşa 4 1 0 3 4 6 -2 3
14 Zecorner Kayserispor 4 0 3 1 3 7 -4 3
15 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 4 1 0 3 2 7 -5 3
16 Rams Başakşehir 3 0 2 1 2 3 -1 2
17 Kocaelispor 5 0 1 4 2 8 -6 1
18 Gençlerbirliği 5 0 0 5 3 9 -6 0
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri