ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,7979
    Dolar
  • Euro
    35,0829
    Euro
  • Altın
    2.459,050
    Altın
  • Bist-100
    10.471,00
    Bist-100
  • ADANA
    23/35°
    ADANA
  • ANKARA
    16/30°
    ANKARA
  • ANTALYA
    26/29°
    ANTALYA
  • BURSA
    19/34°
    BURSA
  • ISTANBUL
    22/31°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    20/38°
    IZMIR
  • KONYA
    20/31°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Aciller doldu taştı: 16 bin yaralı var!
Aciller doldu taştı: 16 bin yaralı var!
Feci kaza: 2 ölü 3 yaralı!
Feci kaza: 2 ölü 3 yaralı!
Aydın'da orman yangını!
Aydın'da orman yangını!
Özel ve Erdoğan telefonda bayramlaştı!
Özel ve Erdoğan telefonda bayramlaştı!
24 Mayıs 2024 Cuma - 13:03

HEP-SEN, EÜ Hastanesi'nde 16 yıl aradan sonra yetkili sendika oldu

Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası'nın (HEP-SEN), İzmir Ege Üniversitesi (EÜ) Hastanesi'nde 16 yıl aradan sonra yetkili sendika olduğunu belirten HEP-SEN İzmir Şube Başkanı Kemal Yılmaz, "Ege Üniversitesi, 16 yıl aranın ardından emeği hakim kılmış, sendika sayımlarında HEP-SEN'i ve hepimizin emek hareketini galip kılmıştır" dedi.

HEP-SEN, EÜ Hastanesi nde 16 yıl aradan sonra yetkili sendika oldu

HEP-SEN, EÜ Hastanesi'nde 16 yıl aradan sonra yetkili sendika olmasına ilişkin basın açıklaması düzenledi. EÜ Hastanesi Tıp Fakültesi Kampüsü'nde toplanan sağlık çalışanları, yetkili sendika olmalarını kutladı. HEP-SEN Genel Başkanı Yunus Şimşek, "'3-5 nöbet hemşiresi sizin sorunlarınızı mı çözecek?' diyerek dalga geçtiler. Ancak kısa bir süre sonra yoğun bakım hemşireleri, acil servis hemşireleri ve diğer hemşireler burada kazandı. Siyasi makamlar burada kaybetti. Sağlık Bakanlığı'na ve Yüksek Öğretim Kurulu'na seslenmek istiyorum. En önde biz varız. 2-3 yıl önce '3-5 nöbet hemşiresi' diye alay ettikleriniz bugün 1950'lerden beri Türkiye'nin gurur tablosu olan Ege Üniversitesi'nde yetki almıştır. Biz, Yüksek Öğretim Kurulu'nda da bakanlıkta da temsil edilmek istiyoruz. Bugün bakanlıkta tek bir hemşire, ebe, tekniker temsil edilmiyor. Bu düzen Ege Üniversitesi'nde nasıl böyle gitmediyse Yüksek Öğretim Kurulu'nda da bakanlıkta da böyle gitmeyecek. Bu Ege Üniversitesi'ndeki başarı İstanbul, Ankara'da Akdeniz Üniversitesi'ne örnek olacaktır. Ülkemize, cumhuriyetimize bir sorumluluk bilincimiz, bir borcumuz vardır" ifadelerini kullandı.

'GÖNÜL BAĞLAYANLARIN ZAFERİ KESİNLEŞMİŞTİR'

HEP-SEN İzmir Şube Başkanı Kemal Yılmaz ise "Kurumumuzda tam 16 yıl aradan sonra, alkıştan öte gidemeyen destekleri lüks sayan ve istese de istemese de emeğin karşılığını rantın acımasız kollarına kurban eden zihniyet kaybetmiş; emeğin hakim olduğu bir hikayeye gönül bağlayanların zaferi kesinleşmiştir. Ege Üniversitesi, 16 yıl aranın ardından emeği hakim kılmış, sendika sayımlarında HEP-SEN'i ve hepimizin emek hareketini galip kılmıştır" dedi. "Devletin memuru yoksul olamaz" diyen Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Son yıllarda artan enflasyon ve yaşam maliyetlerinin yükselmesi ile eriyen ücretlerimiz hepimizin malumu. Genel merkezden yaptığımız başvuruları il bazında da yineleyecek; enflasyonun bir lav gibi erittiği promosyon anlaşması miktarlarını düzeltmek için mücadele edeceğiz. Sadece İzmir'de değil; ülkemizde sağlık profesyonellerinin aldığı komik rakamlar, kalem kalem bölünen karmaşık performans sisteminden kurtulmak için mücadele edeceğiz. Kurum özelinde; yetersiz olan ve hatta mali sıkıntılar nedeniyle zamanında ödenmeyen ek ödemelerle karşı karşıyayız, başta teşvik ek ödeme olmak üzere, asistan hekimlerimizin ödemeleri komik rakamlar. En temel gereksinimlerimiz arasında olan beslenme noktasında, anlaşma yapılan firmaların özensiz, yetersiz ve lezzetsiz yemekleriyle sınanmaktayız. Bin 800 yatak kapasitesi ile bölgenin en büyük hastaneleri arasında yer alıyoruz; ancak yetersiz istihdam nedeniyle gün aşırı nöbetlerin yoğunluğu, hasta/çalışan sayısının uluslararası standartlardan uzak oluşu nedeniyle mutsuz ve verimsiziz. Geleceğimizin teminatı evlatlarımız için yeterli kreş alanı ve mali destek yok. Korunması yasayla teminat altına alınmış aile bütünlüğümüz yok olmakta, kurum değişikliği muvafakatnamelerini almakta zorlanıyoruz."

'ŞİDDETLE MÜCADELE EDİYORUZ'

Lisans ve lisansüstü eğitimleri olan veya devam eden personellerin liyakate aykırı yerleştirilmeleri nedeniyle hizmet sunumunda iş barışlarının bozulduğunu söyleyen Yılmaz, "Yatay mimarimizden dolayı geniş bir alanda hizmet sunuyoruz. Birçok kritik birimimiz ana yemekhaneye ve ana eczane deposuna uzak. Birçok personel, mesleki yeterliliği ve görev tanımı dışında birimlerde ve işlerde çalıştırılıyor. Başta acil servis olmak üzere birçok kritik birimlerimizde hem toplumdan hem de kurum içinden gelen şiddetle mücadele ediyoruz. YÖK önünde hakkımızı haykırdık. Başta teşvikler, ek ödemeler noktasında ciddi oranda farklar var. Üçüncü basamak hizmet üreten kurum çalışanları bakanlık çalışanlarına kıyasla 2 kattan daha fazla eksik ek ödeme alıyor. Binlerce hastaya günlerce yetersiz personel ile hizmet sunmaya çalışan sağlık profesyonellerinin teşvik ödemeleri bakanlık ile aynı kat sayı oranları ile değerlendirilmiyor" dedi.

'OMUZ OMUZA MÜCADELEMİZ SÜRÜYOR'

İzmir HEP-SEN Prof. Dr. Leman Birol Şubesi Başkanı Ozan Deniz Kaçar da "Yola çıktığımızda bir hayalimiz vardı. 2020 yılının Covid-19 pandemisinde, kliniklerin en ön safhasında başlatılan yürekli bir mücadele başlattık. Karanlık bir umutsuzluğun mutsuzluğunda formalarını alın teriyle terleten ancak emeğinin hakkını, hakkının karşılığını ne maaş ne de saygınlık olarak alamayan 7 klinik hemşiresinin başlattığı bu amansız mücadelede bugün, Türkiye'nin 81 ilinde tüm sağlık branşlarından üyelerimiz ve yöneticilerimiz ile omuz omuza mücadelemiz sürüyor" diye konuştu.

 
Prof. Sözbilir'den Menderes depremi açıklaması...
 
Babasını 28 yerinden bıçaklayıp öldüren sanığın cezası belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Prof. Sözbilir'den Menderes depremi açıklaması...
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği ...
17 ilde operasyon: 1 milyarlık vurgun yaptılar!
Aydın merkezli 17 ilde 'Bilişim sistemlerini kullanmak suretiyle dolandırıcılık ...
İEÜ Medical Point’ten anlamlı konser!
Kanser hastalığını atlaşmış hastalar, İEÜ Medical Point Hastanesi’nin ...
 
Ayhan Bora Kaplan davasında 2 tahliye!
Ankara'da 20'si tutuklu, 61 sanığın yargılandığı 'Ayhan Bora Kaplan' suç ...
Tartıştığı eşini uyurken öldürdü!
Erzurum'da Halil Ciğerli (71), gece tartıştığı eşi Hangül Ciğerli'yi (73) ...
CHP'li Kılıç'tan müfredat tepkisi: Atatürk, laiklik çağdaşlık yok...
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 67 ...
 
İzmir'deki uyuşturucu operasyonunda 2 tutuklama!
İzmir'in Bayraklı ilçesindeki uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan ...
İzmir'de yangın faciası: 2 yaşındaki Emircan can verdi!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde, bir evde çıkan yangında 2 yaşındaki Emircan ...
18 ilde FETÖ'ye ''Kıskaç'' operasyonu!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ'ye yönelik 18 ilde son 4 gündür devam ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri