ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4401
    Dolar
  • Euro
    34,8514
    Euro
  • Altın
    2.427,720
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
Mahzen operasyonu... Bir çete daha çökertildi!
Mahzen operasyonu... Bir çete daha çökertildi!
Otomobil dereye yuvarlandı: 3 ölü, 2 yaralı!
Otomobil dereye yuvarlandı: 3 ölü, 2 yaralı!
21 Şubat 2024 Çarşamba - 11:13

Hamza Dağ'dan EBSO'ya ziyaret... 'Yeşile dokunmadan yeni OSB alanları'

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Ege Bölgesi Sanayi Odası'nı (EBSO) ziyaret etti. Yeni organize sanayi bölgeleri için arazi bulamadıklarını ve dış yatırımcı getiremediklerini anlatan ve İzmir'in trafik sorununa dikkat çeken  EBSO Başkanı Ender Yorgancılar'ı dinleyen Hamza Dağ, "Organize sanayi bölgelerini yeşile dokunmadan nasıl oluşturabiliriz, üzerinde çalışmamız gerekiyor" dedi.

Hamza Dağ dan EBSO ya ziyaret...  Yeşile dokunmadan yeni OSB alanları

SONKALEİZMİR-AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş ve partililer ile birlikte Ege Bölgesi Sanayi Odası'nı (EBSO) ziyaret etti. EBSO Başkanı Ender Yorgancılar sanayicilerin yaşadığı sıkıntıları anlatırken İzmir'in trafik sorununa da dikkat çekti. Hamza Dağ, dise kronik sorunlara çözüm üreteceklerini belirterek yerel seçim çalışmaları ile ilgili konuştu. 



"KRONİK SORUNLARI ÇÖZMEMİZ LAZIM"

Bir aydır İzmir'in sokaklarını gezdiklerini ve çok güzel bir süreç geçirdiklerini belirten Hamza Dağ şöyle konuştu:

"Sahadan olumlu dönüşler alıyoruz, projelerimizi de açıkladık. Çok daha vizyon anlamında projeler için düşüncelerimiz var. Ancak önce kronik sorunları çözmemiz lazım. Trafik, sosyal konut, sosyal belediyecilik ve kentsel dönüşümle ilgili adımları atacağız. Sanayi ve ticaret İzmir'in olmazsa olmazlarından. İzmir deniz ticaretinin başladığı şehirlerden. Sonra metropol büyükşehir oluyor. Son dönemde önemli sektörler ön plana çıkmaya başladı. Desteklerimizle bu sektörler çok daha büyüyecektir. Bunlardan birisi bilişim ve teknokent meselesi. Türkiye'de bu alanda çalışacak kişiler kesinlikle İzmir'de yaşamak ister. Ciddi bir çalışma var. Liman arkasındaki tarihi mekanları restore ederek orada bilişim teknokent merkezi yapacağız. Yenilenebilir enerji üretimi konusunda bölgemizde hareketlilik var. Daha da artıracağız. Çandarlı Limanı ve arkasını planlamak zorunda olduğumuzu biliyorum. Sağlık turizmi de önemli. Önemli bir imkan önümüzde var. Denizi ve kaplıcası olması avantaj... Özel hastane ve otel yönünden daha iyi olmalıyız."

"YEŞİLE DOKUNMADAN YENİ ALANLAR"

Kentin yeni organize sanayi bölgeleri ihtiyacı ile ilgili konuşan Dağ, "Organize sanayi bölgeleri çalışmasını yapmamız lazım.  Nerede yapabiliriz? İyi çalışmamız, yoğunlaşmamız gerekiyor. İzmir'in dezavantajlarından birisi genişleme alanının fazla olmaması. Yeşile dokunmadan nasıl yeni alanlar oluşturabiliriz, üzerinde çalışmamız gerekiyor. 15 yıllık vekillik dönemimde kentin her yerine hakim olduğumu düşünüyorum. Şehrin hassasiyetlerini bilen biriyim. En önemli şey İzmir'e hizmet edebilmek. Sadece bugünkü insanların ve hemşehrilerimizin takdir ettiği işler değil, yarının insanlarının da 'İyi ki gelmiş, hizmetleri sağlamış' diyebilmelerini sağlamak istiyorum" dedi.

"TRAFİK NORMAL SEYRİN DIŞINA ÇIKTI, BURADA İŞ YAPMAMA KÜLTÜRÜ VAR"

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar da İzmir'de STK'lara yakınlığı ve desteklerinden dolayı Hamza Dağ'a teşekkür ederken sanayicinin yaşadığı sıkıntıları anlattı. Yorgancılar şunları kaydetti:

"Belediyecilik dünyada sosyal belediyecilik üzerine kurulu. İnsanların gelir düzeyini artırıcı, yaşam şartlarını kolaylaştırıcı anlayış ön planda. İzmir'in 4.5 milyon nüfusunun 1 milyon 700 bini doğma büyüme İzmirli. Diğer kısmı diğer illerden gelip yerleşmiş insanlar. Göç alan bir şehir. Trafik normal seyrinin dışına çıktı. Radikal kararlar alınmalı. Uzun vadeli dönemlerde şehrin genel planlarının yapılırken düşünülmesi gerekirdi. Körfez geçişinin bağlanması lazım. Sadece şehrin içinden geçen yol ve bir çevreyolu var. Şehir içinde acil yapılması gereken battıçıktılar var. Bunları 8 senedir söylüyorum. Burada iş yapmama kültürü var. Her yerde bir sürü raporlar hazırlanıyor. İcraata geldiğinizde bir şey yok. Süre koyacaksınız. Ben başkan adayı olsaydım, '4-5 yıl İzmir toz içinde olacak, şantiye gibi olacak ama 5 yıl sonra herkes rahat edecek' derdim. Organize sanayi bölgeleriyle ilgili arsa bulamıyoruz. Dışarıdan yatırımcı geliyor, 250 dönüm yer istiyor, yok. Büyük yatırımcı gelmiyor. İzmir'in çevresinde tarım arazisi gözüken ancak bu vasfını yitirmiş çok arazi var. Bu şehir ihracat fazlası veren bir şehir. İhracatımız ithalatımızdan fazlaysa cari açık vermeyen bir iliz. Yeni OSB alanları açarsak bu rakamlar daha da yukarı çıkacak."

 
Karşıyaka’da heyecanın adresi Pump Track Bisiklet Parkuru oldu!
 
4 kişiyi öldürmüştü... Cezası belli oldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TİP'den Murat Kurum hakkında suç duyurusu!
Türkiye İşçi Partisi (TİP), Erzincan’ın İliç ilçesindeki Çöpler Altın ...
Başkan Tugay "Türkülerle Anadolu" konserine katıldı...
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Türkülerle ...
CHP Foça'da yönetim düştü...
CHP Foça İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu üyesi 8 kişi, genel merkezin aday ...
 
Hamza Dağ'dan üreticilere 'Pozitif ayrımcılık' mesajı...
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, “Özellikle ...
CHP İzmir'de meclis üyesi adayları tamam!
CHP İzmir'de uzun süren görüşmeler sonucunda belediye meclis üyesi adayları ...
AK Parti İzmir'de meclis üyesi adaylarını belirledi!
AK Parti, yerel seçim öncesi İzmir'in 30 ilçesindeki belediye meclis üyesi ...
 
AK Parti, İzmir'de Hamza Dağ için adaylık başvurusunu yaptı...
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan ...
Başkan Yılmazlar'dan açıklama... Bağımsız aday olacak mı?
CHP'den yeniden aday göstermediği mevcut Beydağ Belediye Başkanı Feridun ...
Bir evden iki aday...Karı koca başkan adayı!
İzmir Kiraz'da yeniden aday gösterilen mevcut Belediye Başkanı Saliha ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri