ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2860
    Dolar
  • Euro
    34,7840
    Euro
  • Altın
    2.397,840
    Altın
  • Bist-100
    10.248,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/29°
    ADANA
  • ANKARA
    12/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    17/26°
    IZMIR
  • KONYA
    12/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Doğalgaz ve elektrik faturalarında yeni dönem!
Doğalgaz ve elektrik faturalarında yeni dönem!
Ünlü şarkıcı Kalben uyuşturucu operasyonunda gözaltına alındı!
Ünlü şarkıcı Kalben uyuşturucu operasyonunda gözaltına alındı!
Galatasaraylı baba ve kızına saldırıda istenen cezalar belli oldu!
Galatasaraylı baba ve kızına saldırıda istenen cezalar belli oldu!
Özgür Özel'den Taha Hüseyin Karagöz açıklaması!
Özgür Özel'den Taha Hüseyin Karagöz açıklaması!
17 Ekim 2023 Salı - 23:41

Hastane saldırısına Türkiye'den sert tepki!

İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne gerçekleştirdiği hava saldırısında yüzlerce kişi hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve siyasetçiler sosyal medyadan yaptığı paylaşımda saldırıyı kınadı, İsrail'e tepki gösterdi.

Hastane saldırısına Türkiye den sert tepki!

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne hava saldırısı düzenlendiğini açıkladı. Saldırıda yüzlerce kişi hayatını kaybetti.

“TÜM İNSANLIĞI HAREKETE GEÇMEYE DAVET EDİYORUM”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya X hesabından yaptığı paylaşımda İsrail’e tepki gösterdi.  Erdoğan, mesajında şunları belirtti:

* “İçerisinde kadınların, çocukların, masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurmak, İsrail'in en temel insani değerlerden yoksun saldırılarının son örneğidir.

* Gazze'de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum.”

“İSRAİL, İNSANLIĞA KARŞI SUÇ İŞLEMİŞTİR”

Saldırıya siyasetçilerden de tepki geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: “Lafı eğip bükmeye hiç gerek yok. İsrail, insanlığa karşı suç işlemiştir. Bunun adı cinayettir, katliamdır. Lanetliyorum!”

“BİR DEVLETİN SAVAŞ STRATEJİSİNDE HASTANE BOMBALAMAK OLAMAZ”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: “İsrail’in terörle mücadele edeceğini beyan ederek başlattığı savaş; artık bir savaş olmaktan çıkmış ve Netanyahu terörü hâline gelmiştir. Bir devletin savaş stratejisinde, hastane bombalamak olamaz. Bu ancak ve ancak bir terör stratejisidir. Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere tüm dünya kamuoyunu; bir an önce en temel insan haklarına sahip çıkmaya ve Netanyahu terörünü durdurmaya davet ediyorum.”

“BUNUN ADI DEVLET TERÖRÜDÜR”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: “Hastane bombalamak da mı terörle mücadele? Gazze'de hastane bombalayarak 500 masum canı katleden eli kanlı İsrail'i lanetliyorum. Bunun adı savaş suçudur, bunun adı katliamdır, bunun adı devlet terörüdür. Son nefesime kadar Filistinli kardeşlerimin yanındayım.”

“SAVAŞ SUÇUDUR VE ASLA KABUL EDİLEMEZ”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce: “İsrail Devleti’nin Gazze’de içinde sivillerin, hastaların ve çocukların bulunduğu hastaneyi vurması savaş suçudur ve asla kabul edilemez. Birleşmiş Milletler başta olmak üzere diğer uluslararası kuruluşlar bu katliamı durdurmak adına bir an önce harekete geçmelidir.”

“TEK SES OLUP BU KIYIMA DUR DEMELİ”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: “İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Ahli Arab hastanesine düzenlediği hava saldırısı açık bir savaş suçudur. Gazze’de yaşanan insanlık suçlarına tepki göstermeyen herkes bu katliamın sorumlusu konumundadır. Uluslararası kamuoyu hiçbir gerekçe ve bahaneye sığınmadan acilen tek ses olup bu kıyıma dur demelidir.”

“TÜRKİYE DERHAL HAREKETE GEÇMELİ”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: “Söz bitmiştir artık! İsrail kana doymuyor, vahşete devam ediyor; dünya kamuoyu ise sadece seyrederek bu suça ortak oluyor! Sözde(!) “demokrasi ve insan hakları” diyen Batı ülkeleri ne zaman uyanacak acaba? İsrail, Gazze'de bir kez daha hastane bombaladı; yüzlerce kardeşimiz şehit oldu. İslam dünyası da sadece kınayarak bu vebale ortak oluyor! Zalimin zulmüne engel olmak için Müslüman ülkeler ve Türkiye derhal harekete geçmelidir. Mazlumların uğradığı bu soykırıma son vermek için dünyayı ayağa kaldırmak hepimizin görevidir!”

“ASLA KABUL ETMİYORUZ VE EN ŞİDDETLİ ŞEKİLDE BİR KEZ DAHA KINIYORUZ”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş: “İsrail, tüm dünyanın gözleri önünde gaddarca insanlığı vurmaya devam ediyor. Sivil yerleşim yerlerini hedef almaya aralıksız devam eden vahşi Siyonizm, Gazze'de bir hastaneye düzenlediği saldırıda yüzlerce masum insanı katletti. İsrail'in uluslararası hukuku hiçe sayarak sivilleri hedef alan saldırılarını asla kabul etmiyoruz ve en şiddetli şekilde bir kez daha kınıyoruz. Türkiye olarak Gazze’ye yönelik orantısız ve her türlü insani, ahlaki temelden uzak, barbarca saldırıların karşısında olmaya devam edeceğiz.”

“ATEŞ ÇEMBERİNİN İÇİNE TÜRKİYE'Yİ DE ÇEKMEK İSTEDİKLERİ AÇIK AMAÇLARI”

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal: “Şu an Gazze’de insanlığın yüzünü kızartacak katliamlar yapılıyor, tüm dünyanın gözünün içine baka baka masum siviller hastanede hedef alınıyor. İsrail Savunma Bakanı, Filistinlileri ‘human animal-İnsan hayvan' diyerek İsrail Devletine hakim zihniyeti zaten cüretkarlıkla ifşa etmişti. İsrail'in neredeyse işgalci olduğu unutturulmak suretiyle arkasına aldığı başta ABD olmak üzere sabıkalı Batılı güçlerin desteğiyle Ortadoğu'da asırlık planlarını icra etmek istiyorlar. BOP ile Suriye'den başlayarak kan ve gözyaşının merkezi haline getirdikleri bölgemizde şimdi ateş çemberinin içine Lübnan, İran ve akabinde Türkiye'yi de çekmek istedikleri açık amaçları! Bir asır önce terk ettiğimiz bu coğrafyada gelişen olumlu/olumsuz tüm hadise ve yapılanmalara Türkiye'nin Kudret kapasitesine denk bir siyasi akılla müdahale etme hakkı vardır.”

 
Gazze'de hastane vuruldu... Yüzlerce ölü var!
 
"Hastaneyi Hamas vurdu" iddiasına yalanlama!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Gümrükçü dünya evine giriyor!
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, İzmirli iş insanı İlay Kaymakçıoğlu ...
İzmir'de arazöz devrildi: 1 şehit!
İzmir'in Selçuk İlçesi'nde devriye faaliyeti sırasında Orman İşletmesi'ne ...
AK Parti’nin İstanbul anketi kulislerden sızdı!
İstanbul'da aday arayışını sürdüren AK Parti Genel Merkezi’nin yakın zamanda ...
 
İklim Krizi ve Kuraklığa karşı keçe podyuma çıktı!
Fashion Prime – Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı’nda ...
İyi Parti’den TOGO buluşması açıklaması!
İYİ Parti’den, Genel Başkanı Meral Akşener’in, Cemil Çiçek, Abdülkadir ...
MİT yalanıyla Milli Emlak dolandırıcılığı!
Ankara'da, Hazine'ye ait arazileri satma vaadiyle dolandırıcılık yaptıkları ...
 
Gözaltına alınan TRT Haber muhabiri Elif Akkuş hastaneye kaldırıldı!
Avukat Hüseyin Ersöz, gerekçe gösterilmeden gözaltına alınan TRT Haber ...
Bergama Belediyesi 25 araziyi satıyor!
AK Partili Hakan Koştu yönetimindeki Bergama Belediyesi, mülkiyeti kendisine ...
Kılıçdaroğlu: Ülkemizde yabancı asker postalı istemiyoruz!
Yabancı askerlerin Türkiye’ye gelmesine ilişkin maddeyi içeren tezkereye ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri