ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/35°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/27°
    IZMIR
  • KONYA
    14/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Akşener'den veda konuşması...
Akşener'den veda konuşması...
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
18 Ocak 2023 Çarşamba - 10:14

Havagazı Fabrikası’nda vefa buluşması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentte geçmiş yıllarda görev yapmış belediye başkanlarına “Onur Kartı” verdi. Başkan Soyer, “Bugün eğer İzmir Türkiye’ye hala örnek bir şehir olmaya devam ediyorsa her birinizin bunda büyük katkısı var” dedi.

Havagazı Fabrikası’nda vefa buluşması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen törenle  kente hizmet etmiş eski büyükşehir, ilçe ve belde belediye başkanlarına “Onur Kartı” takdim etti. Kartlar İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından alınan karar doğrultusunda kente hizmet eden belediye ve belde başkanlarının ömür boyu onurlandırmak üzere hazırlandı.

Törende konuşan Başkan Tunç Soyer, “Bütün üst düzey bürokratlarımızın hepsi burada. Ben hiçbirini davet etmedim, emin olabilirsiniz. Ama onların nezdinde öyle bir saygınlığınız var ki bunu duyar duymaz hepsi eksiksiz buraya gelmişler. Onların vefasına huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum” dedi.
 
“Bu bir vefa buluşması”
Belediye başkanlarının görev süreleri içinde karşılaştıkları zorlukları anladığını ifade eden Başkan Soyer, “Ben de 10 sene 35-40 bin nüfuslu küçük ilçede belediye başkanlığı yaptım. Yaşadıklarını, çektiklerini bildiğimi söylemek istiyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra sevgili Burhan ağabeyimin çektiklerini, yaşadıklarını yaşadığımı söylemek istiyorum. Hakikaten kolay bir iş yapmıyoruz. Hepinizin geçmişte yaşadıklarının katmerlisini bugün biz yaşıyoruz. Bir şey yapmak lazım. Onu sizler daha önce başarmışsınız. Bir dernek çatısı altında buluşmak çok önemli bir adım. Bu adımın devamını getirmek lazım. Hak ettiğiniz hakların alınması için ben yoldaşlık etmeye, yanınızda yürümeye hazırım. Bundan sonrasında bu derneğin varlığını sürdürmesi, gücünü büyütmesi için nerede ihtiyaç duyarsanız orada olacağım. Bu bir vefa buluşması” diye konuştu.
 
Başkan Soyer: Katkınız büyük
İzmir’de belediye başkanlığı yapmanın zorluklarına değinen Başkan Soyer, “Bütün kalbimle şuna çok inanıyorum; her birinizin bu şehirde emeği var. Taşın üstüne koyduğu bir taş var. Türkiye’de, İzmir’de belediye başkanlığı yapmanın ne kadar ağır bedellere mal olduğunu, ne kadar sorumluluklarla yüz yüze bıraktığını biliyorum. O yüzden her birinizin eline emeğine sağlık. İyi ki yapmışsınız, iyi ki emeğinizi koymuşsunuz ortaya. Çünkü bugün eğer İzmir Türkiye’ye hala örnek bir şehir olmaya devam ediyorsa her birinizin bunda büyük katkısı var. Hepinizin emeğine, katkısına, desteğine bugün görevde bulunan bir başkan olarak teşekkür etmek istiyorum. İhtiyaçlarınızı, eksiklikleri hayatın içinde gördükçe artıracağız. Elimizden ne geliyorsa da yapmaya devam edeceğiz. Hepinizin emekleri önünde saygıyla eğiliyorum” diye konuştu.  
 
 “Vefa insanın merkezidir”
Onur Kartı uygulamasının Türkiye’de ilk kez İzmir’de hayata geçirildiğini belirten eski Seyrek Belediye Başkanı Nurgül Uçar Aktuğ, “Çok önemli bir şey, çok önemsiyorum. Vefa insanın merkezidir. Her şey insan için ya önce vefa. Ben hepimiz adına Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Dernekleşmenin önemine dikkat çeken İzmir Belediye Başkanları Derneği Kurucu Başkanı ve Bornova Belediyesi eski Başkanı Cengiz Bulut ise uygulamadan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Konuşmaların ardından onur kartları takdim edildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kartları önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve eski Bornova Belediye Başkanı Sırrı Aydoğan ile Konak Belediyesi eski Başkanı Sema Pekdaş’a verdi.
 
Onur Kartı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işletmelerinden ve kurumlarında verilen hizmetlerden indirimli veya ücretsiz yararlanılıyor.

 
Pako'ya zeytin fidanı
 
MSB duyurdu: Bedelli askerlik yerleri açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pako'ya zeytin fidanı
İzmir Kent Konseyi'nin Emek, Emekli ve EYT Çalışma Gurubu, İzmir Büyükşehir ...
Soyer, zehirsiz kent için imzayı attı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme ...
Menderes'te yüzleri güldüren elektrik
Menderes Belediyesi, hukukçularının yaptıkları girişimler sayesinde, elektrik ...
 
Sır ölümün altından sevgili cinayeti çıktı!
Samsun'un Canik ilçesindeki bir iş yerinde cesedi bulunan Türkmenistan ...
Aslanoğlu: Bayrağı daha yukarıya taşıyacağız!
CHP Merkez Yönetim Kurulu tarafından Şenol Aslanoğlu’nun İzmir İl Başkanlığı ...
İzmir'in kuzeyine baraj müjdesi
Bakırçay havzasındaki projeleri sahada inceleyen DSİ 2. Bölge Müdürü Saadettin ...
 
Efes Selçuk'ta ihtiyaç sahibi yurttaşlara yardım
Efes Selçuk Belediyesi 2022 yılında da kentte dayanışmayı sürdürdü. Sosyal ...
Köpekten kaçarken otomobil çarptı!
İzmir'in Torbalı ilçesinde köpek saldırısından kaçmaya çalışan 16 yaşındaki ...
Davos’a eskortlar damga vurdu!
Dünya ekonomisinin en önemli etkinliklerinden biri olarak bilinen ve İsviçre'de ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri