ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,2169
    Dolar
  • Euro
    45,2700
    Euro
  • Altın
    4.328,410
    Altın
  • Bist-100
    9.312,00
    Bist-100
  • ADANA
    23/34°
    ADANA
  • ANKARA
    12/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    23/32°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    18/25°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    21/30°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
ABD Başkanı Trump: Yakında İsrail ve İran arasında barış olacak
ABD Başkanı Trump: Yakında İsrail ve İran arasında barış olacak
İsrail Tahran'ın doğusunu vurmaya başladı!
İsrail Tahran'ın doğusunu vurmaya başladı!
Kene bir can daha aldı! 3 çocuk babası hayatını kaybetti
Kene bir can daha aldı! 3 çocuk babası hayatını kaybetti
Murat Ongun 'etkin pişmanlık' iddiasına yanıt verdi
Murat Ongun 'etkin pişmanlık' iddiasına yanıt verdi
13 Eylül 2024 Cuma - 17:54

Her şey silbaştan... LGS puanları yeniden hesaplanacak!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezi sınavda 1 sorunun değerlendirme dışı bırakılarak diğer sorular üzerinden yeniden değerlendirme gerçekleştirildiğini, öğrencilerin yerleştiği okula yönelik haklarının korunduğunu, yeniden puan hesaplanması sonucu üst tercihlerine yerleşmeye hak kazanan öğrencilere ise yeni kayıt hakkı tanındığını açıkladı.

Her şey silbaştan... LGS puanları yeniden hesaplanacak!

Okullarda yeni eğitim öğretim yılı 9 Eylül Pazartesi günü açılırken liselere yerleşen öğrencileri etkileyecek karar geldi. Liseye Geçiş Sınavı'nda bir soru iptal edildi. Öğrenciler yeniden puan hesaplaması sonucu üst tercihlerine yerleşmeye hak kazananlara yeni kayıt hakkı tanınacak. LGS sonrası yerleştirme işlemlerinin tamamlanırken MEB söz konusu mahkeme kararının 11 Eylül'de taraflarına ulaştığını belirtti. Değerlendirme sonrası yeni bir okula kayıt hakkı kazanan öğrencilerin bu haklarını kullanmak istemeleri durumunda başvuruları, 14-20 Eylül 2024 arasında gerçekleştirilecek. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Sınav sürecine ilişkin işlemler daha önceden belirlenmiş takvim doğrultusunda yürütülmüştür. 2-7 Haziran 2024 tarihleri arasında sınav sorularına ilişkin bakanlığımıza ulaşan itirazlar titizlikle incelenmiş; akademisyen, öğretmen ve ölçme değerlendirme uzmanlarının raporları doğrultusunda itirazlara gerekli cevaplar verilerek iş ve işlemler yapılmıştır. Takip eden süreçte de veliler/vasilerce Türkçe dersi A kitapçığı 1'inci soru, fen bilimleri dersi A kitapçığı 13 ve 15'inci soru ile matematik dersi A kitapçığı 20'nci soruya ilişkin iptal istemiyle dava açılmıştır. Bu esnada Bakanlığımız, yerleştirme takviminin sağlıklı yürümesi ve öğrencilerimizin bir mağduriyet yaşamaması için yerleştirme işlemlerini LGS takvimine uygun olarak yürütmüştür. 22 Temmuz 2024 tarihinde yerleştirmeler, 22-26 Temmuz ile 29 Temmuz-2 Ağustos 2024 tarihleri arasında ise yerleştirmeye esas nakil işlemleri yürütülerek, yerleştirme süreci tamamlanmış ve 9 Eylül 2024 tarihinde eğitim öğretim yılı başlamıştır" denildi. 

SORU İPTALİNE KARAR VERİLDİ

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

-Yargı kararında fen bilimleri dersi A kitapçığı 13'üncü soru için mahkemeye sunulan bilirkişi raporunda, 'Bu soru basit makinelerle ilgili olup 8'inci Sınıf Fen Bilimleri Öğretim Programında bulunmaktadır. Kapsam geçerliliği açısından sorunun sorulması uygundur' ifadesiyle sorunun öğretim programına uygun olduğu açık biçimde belirtilmiş ve sorunun bilimsel olarak hatalı olduğuna dair herhangi bir ifade veya açıklamaya yer verilmemiştir. Ancak bilirkişi kurulunun, 'Sonuç olarak sorunun evrensel fizik ilkelerine uygun olan doğru cevabının bulunabilmesi için seviye üstü kazanımlara ihtiyaç olduğu düşünülmektedir' tespiti doğrultusunda mahkemece söz konusu soru için iptal kararı verilmiştir.

SORULAR ÜZERİNDEN YENİDEN DEĞERLENDİRME

-Bu karar sonucunda sınav kılavuzunda yer alan 'Sınavlarda iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılır' hükmü gereğince fen bilimleri dersi A kitapçığı 13'üncü sorusu değerlendirme dışı bırakılarak diğer sorular üzerinden yeniden değerlendirme gerçekleştirilmiştir.

'BAŞVURULAR, 14-20 EYLÜL 2024 TARİHLERİ ARASINDA'

-Yeniden puan hesaplanması sonucunda üst tercihlerine yerleşmeye hak kazanan öğrencilere ise yeni kayıt hakkı tanınmıştır.  Bu öğrenciler, kayıt hakkını kullanmak istememeleri durumunda mevcut okullarında kalabileceklerdir. 

-İlgili öğrencilerimizin takip edecekleri süreç kendilerine SMS ve e-Okul üzerinden ayrıca bildirilecektir. Değerlendirme sonrası yeni bir okula kayıt hakkı kazanan öğrencilerin bu haklarını kullanmak istemeleri durumunda başvuruları, 14-20 Eylül 2024 tarihleri arasında e-Okul üzerinden alınacak ve 21 Eylül 2024 tarihi itibarıyla kayıtları otomatik olarak yapılacaktır. 

-Tanımlanan ek kontenjanlarla da nakil hakkı bulunan öğrencilerin yıl boyunca herhangi bir mağduriyet yaşamaları böylece önlenmiştir. Yeniden yerleştirme sonucu üst tercihine yerleşen öğrenciler https://e-okul.meb.gov.tr adresinden sonuçlarını öğrenebileceklerdir.

 
İZBAN'da korku dolu anlar...
 
"E-Devlet'e erişim sorunu" açıklaması...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZBAN'da korku dolu anlar...
İzmir'de toplu ulaşımın en yoğun kullanıldığı İZBAN'da bir ağacın elektrik ...
Narin'in babası Arif Güran'dan ilk açıklama!
Diyarbakır'da öldürülen 8 yaşındaki Narin'in babası Arif Güran, serbest ...
Irak'ın kuzeyinde 19 terörist öldürüldü!
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyine 7, 8 ve 9 Eylül'de düzenlenen ...
 
2 gündür kayıptı... Aslıhan'dan iyi haber!
İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde, 'Gezmeye çıkıyorum' diyerek evden çıkan ...
Özgür Özel: Ayşenur bu çağın Deniz Gezmiş'idir!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ayşenur Ezgi Eygi'nin bu çağın Deniz Gezmiş'i ...
5 kurşunla öldürülen Fadime'nin katili yakalandı!
Antalya'da boşanma aşamasındaki eşi Fadim Temirhanoğulları'nı (52) öldüren ...
 
İzmir'de korsan taşımacılığa geçit yok... 303 servis aracı trafikten men edildi!
İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, 2024-2025 eğitim ...
Narin’in ismi Konak’ta yaşayacak!
Konak Belediyesi’nin kente kazandıracağı Kocakapı’daki yeni parka, Diyarbakır’da ...
Fulya'yı katletmişti... Akıl sağlığı yerinde çıktı!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde birlikte yaşadığı eski eşi Fulya Öztürk'ü ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 36 30 5 1 91 31 60 95
2 Fenerbahçe 36 26 6 4 90 39 51 84
3 Reeder Samsunspor 36 19 7 10 55 41 14 64
4 Beşiktaş 36 17 11 8 59 36 23 62
5 Rams Başakşehir 36 16 6 14 60 56 4 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 36 13 12 11 58 45 13 51
8 Göztepe 36 13 11 12 59 50 9 50
9 Çaykur Rizespor 36 15 4 17 52 58 -6 49
10 Kasımpaşa 36 11 14 11 62 63 -1 47
11 Tümosan Konyaspor 36 13 7 16 45 50 -5 46
12 Corendon Alanyaspor 36 12 9 15 43 50 -7 45
13 Bellona Kayserispor 36 11 12 13 45 57 -12 45
14 Gaziantep FK 36 12 9 15 45 50 -5 45
15 Onvo Antalyaspor 36 12 8 16 37 62 -25 44
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
18 Atakaş Hatayspor 36 6 8 22 47 74 -27 26
19 Adana Demirspor 36 3 5 28 34 92 -58 2
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri