ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    42,0762
    Dolar
  • Euro
    48,4552
    Euro
  • Altın
    5.388,560
    Altın
  • Bist-100
    11.060,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/31°
    ADANA
  • ANKARA
    5/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    14/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/21°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/25°
    IZMIR
  • KONYA
    7/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Fatih Özer'in ölümünde sır perdesi aralandı
Fatih Özer'in ölümünde sır perdesi aralandı
AİHM, Türkiye'nin 'Demirtaş' itirazını reddetti
AİHM, Türkiye'nin 'Demirtaş' itirazını reddetti
İzmir'de motosiklet devrildi: 1 ölü, 2 yaralı
İzmir'de motosiklet devrildi: 1 ölü, 2 yaralı
Anadolu Otoyolu'nda kaza: 1 çocuk öldü, 4 kişi yaralandı
Anadolu Otoyolu'nda kaza: 1 çocuk öldü, 4 kişi yaralandı
19 Eylül 2025 Cuma - 14:50

Heval Savaş Kaya'dan savunma... 'Tugay projeye sahip çıkmadı'

Aliağa Şakran Cezaevi Yerleşkesi'nde görülen kooperatif davası duruşmasında savunma yapan Eski İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın projeye sahip çıkmadığını öne sürdü.

Heval Savaş Kaya dan savunma...  Tugay projeye sahip çıkmadı

Kooperatif davasında Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun da aralarında olduğu 65 sanık “Nitelikli dolandırıcılık” ve “İhaleye fesat karıştırma” suçlamasıyla hakim karşısına çıkıyor. Aliağa Şakran Cezaevi Yerleşkesi'nde görülen duruşmada savunma yapan Eski İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, sözleşmelerin yasal olduğunu söyledi. Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın projeye sahip çıkmadığını iddia etti.

Tutuklu sanıklardan eski İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, enflasyon nedeniyle inşaatların sekteye uğradığını söyledi. Kaya, "İZBETON ile belediye arasında imzalanan sözleşmeden 1 sene sonra kooperatiflerle sözleşme yaptık. Her sözleşmeyi de belediyeye bildirdik. Belediyeden de bunlara karşı çıkan olmadı. Örnekköy'de inşaat devam ederken, kentsel dönüşüm daire başkanı Arzu Özçelik'in talebiyle Karşıyaka'daki etap mühürlendi. Bu tamamen inat üzerine yapılmıştır. Konuyu sansasyonelleştirmiştir. Çünkü bu işin özel müteahhitlerle yapılmasını istiyordu. Enflasyon gibi etkiler vardı. Temel meselemiz, finansmandı. Konu siyasi bir boyut kazandı. İnşaatlar, projeye uygun olmadığı iddiasıyla 6 ay gecikti. Bu dönemde güvensizlik ortamı oluştu, enflasyon arttı ve işleyiş durma noktasına geldi. İnşaatın projeye uygun olduğu anlaşılınca, aradaki süreçte bir kalemde fiyatlar 8 kat arttı" dedi.

Yapılan harcamaların hayatın olağan akışına uygun olduğunu savunan Kaya, "Cemil Tugay, Aziz Kocaoğlu'nun bu projesine Tunç Soyer kadar sahip çıkmadı ve anlaşmayı feshetti. Ardından basın aracılığıyla kötü algılar yaratıldı. Kötü niyet bizde değil, başka arkadaşlarda aranmalı. Temel atma törenleri sosyal medya hesaplarında paylaşılmasına rağmen belediyenin bunlardan haberi olmama ihtimali yoktur. Belediye anlaşmadan önce müteahhit arayışına girdik. Sonrasında İzmir Ticaret Odası’ndan gelen bir heyet, kooperatif fikrini bize söyledi. Son çareyle bu işe girdik. Kağıtta 6 ay görünse de bu inşaatlar 1 yıldan fazla durdu. Aleyhimde tek ifade veren Arzu Özçelik'tir. İyi niyetle oluşturduğum bu yapının olumsuz etkilenmesi için özel bir kasıtla hareket etmiştir. Bu nedenle kendisi hakkında suç duyurusunda bulunuyorum. Görevde olduğumda KDV hariç 5 milyon lira haksız harcama yaptığım iddia edildi. Göreve geldiğimde sadece asfalt ve parke işleri yapılıyordu. Geldikten sonra çok sayıda kapsamlı faaliyet alanı oluşturdum. Bu faaliyetlerin duyurulması için misafir ağırlama gibi birçok harcama yapılmıştır. 5 yıllık görev süremde İZBETON bütçesi 10 milyar lira. Birçok alanda faaliyet gösteren şirketin KDV hariç 5 milyon lira harcaması doğaldır. Suç kastım olmamıştır" dedi.

 
Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!
 
İzmir Devlet Tiyatrosu perdeyi 1 Ekim'de açacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!
Can Holding bünyesindeki şirketler üzerinden suç örgütü kurulduğu iddiasıyla ...
İzmir Körfezi'nde balık ölümleri
İzmir'de geçen yıl körfezdeki kirliliğe bağlı oluşan ve hava sıcaklığının ...
İzmir'de planlı su kesintileri 30 Eylül'e uzatıldı
İzmir'de kuraklık ve azalan su kaynakları nedeniyle 12 ilçede 2 günde ...
 
Tahtalı Barajı’nın doluluk oranı, yüzde 4,60 ile 17 yılın en düşük seviyesinde
İzmir'de içme suyunun büyük bir bölümünün karşılandığı Tahtalı Barajı'nda ...
İzmir Körfezi'ne ahtapotlar için yapay resif
İzmir Körfezi'nde sayıları gün geçtikçe azalan ahtapotları korumaya ve ...
Kooperatif davasında ilk gün... İşte detaylar!
İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON'a yönelik soruşturmada kooperatiflerdeki ...
 
Kooperatif davası öncesi kamyonlu protesto... Kamyon kamyon para gitti, evler hayal oldu
Aliağa Şakran Cezaevi Yerleşkesi'nde görülen kooperatif davası duruşması ...
Soyer ve Aslanoğlu hakim karşısına çıkıyor
Tutuklu CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve Eski İzmir Büyükşehir ...
Ali Erbaş duaya yardımcısını gönderdi
Diyanet’teki 8 yıllık Ali Erbaş dönemi sona erdi, yerine İstanbul Müftüsü ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 11 9 2 0 25 5 20 29
2 Fenerbahçe 11 7 4 0 21 8 13 25
3 Trabzonspor 11 7 3 1 17 7 10 24
4 Samsunspor 11 5 5 1 17 11 6 20
5 Göztepe 11 5 4 2 13 6 7 19
6 Gaziantep FK 11 5 3 3 15 18 -3 18
7 Beşiktaş 11 5 2 4 18 15 3 17
8 Tümosan Konyaspor 11 4 2 5 18 18 0 14
9 Corendon Alanyaspor 11 3 5 3 11 11 0 14
10 Rams Başakşehir 11 3 4 4 12 9 3 13
11 Çaykur Rizespor 11 3 4 4 12 14 -2 13
12 Hesap.com Antalyaspor 11 4 1 6 12 20 -8 13
13 Kocaelispor 11 3 2 6 10 15 -5 11
14 Kasımpaşa 11 2 4 5 11 15 -4 10
15 Zecorner Kayserispor 11 1 6 4 11 24 -13 9
16 Gençlerbirliği 11 2 2 7 10 16 -6 8
17 ikas Eyüpspor 11 2 2 7 6 14 -8 8
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 11 1 1 9 10 23 -13 4
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri