ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2908
    Dolar
  • Euro
    34,7741
    Euro
  • Altın
    2.409,820
    Altın
  • Bist-100
    10.267,00
    Bist-100
  • ADANA
    12/24°
    ADANA
  • ANKARA
    7/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    13/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    4/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/28°
    IZMIR
  • KONYA
    7/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Fenerbahçe ağır yaralı!
Fenerbahçe ağır yaralı!
Özgür Özel, Bahçeli'yi ziyaret edecek
Özgür Özel, Bahçeli'yi ziyaret edecek
Başsız ceset alarmı!
Başsız ceset alarmı!
Lise öğrencisi kız silahla okulu bastı!
Lise öğrencisi kız silahla okulu bastı!
21 Aralık 2019 Cumartesi - 12:56

Hint Okyanusu'ndaki Türk gemisinde şizofren dehşeti! Kaptanı öldürdü, 2 kişiyi yaraladı

İnce Denizcilik’e ait "İnci Karadeniz" adlı gemi Hint Okyanusu’nda seyir halinde iken büyük bir dehşet yaşandı. Şizofren olduğu öne sürülen geminin yağcısı, sabaha karşı odasına girdiği kaptan Bora Ekşi'yi (42) bıçaklayarak öldürdü, mürettebattan 2 kişiyi ise yaraladı. 1 hafta önce Singapur yakınlarında da sorunlu davranışlar sergilediği aktarılan yağcının kaptan Bora Ekşi tarafından affedildiği ve gemiden indirilmediği öğrenildi.

Hint Okyanusu ndaki Türk gemisinde şizofren dehşeti! Kaptanı öldürdü, 2 kişiyi yaraladı

SONKALEİZMİR- Olay, dün sabaha karşı Hint Okyanusu'nda seyir halinde olan İnci Denizcilik'e ait "İnci Karadeniz" adlı gemide yaşandı. Geminin yağcısı Ergin A., daha önce tartıştığı kaptan Bora Ekşi'yi sabaha karşı odasına girip bıçaklayarak öldürdü. Elindeki bıçakla önüne gelene saldıran yağcı, mürettebattan 2 kişiyi daha yaraladı. Ardından yangın tüpüyle etkisiz hale getirilen yağcı, Hindistan Sahil Güvenlik ekiplerine teslim edildi. Geminin rotası ise adli işlemler için Sri Lanka’ya çevrildi.

İsmi henüz öğrenilemeyen yağcı tarafından öldürülen evli ve 1 çocuk babası, 42 yaşındaki kaptan Bora Ekşi’nin 1997 yılında İTÜ Denizcilik Fakültesi, Güverte bölümünden mezun olduğu öğrenildi.

PERSONEL DEHŞET ANLARINI ANLATTI

Bu arada, Hint Okyanusu'nda yaşanan dehşeti, bir gemi personeli şöyle anlattı:

"Olayları bire bir yaşadım. Yağcı şizofren. Bazen normal bir insanken, bazen boş boş bakıyor. Bundan önceki limanlarımız olan Cigading, Semerang ve Pakal'da sorunlu davranışlarda bulundu. Ama her sorunlu davranıştan sonra özür diledi ve duygu sömürüsü yaptı. 12 Aralık'ta Singapur'da yakıt ikmali için durduk. Singapur'a gelmeden önce ağlayarak 'lütfen beni indirmeyin çalışmam lazım, borçlarım var' dedi. Süvari bey (Kaptan) çok iyi bir insandı. Meslek hayatımda gördüğüm en iyi süvarilerden biri olduğunu söyleyebilirim. Süvari bey iyi niyetini kullanıp yağcıyı Singapur'da göndermedi. Çünkü Singapur'dan önce davranışları normalleşmişti. Singapur'dan yakıt aldıktan sonra son 5 gün kafa yine gitmişti.

Dün gece yemekteyden ailesini özlediğini, telefonun bozulduğunu ailesini aramak istediğini söyledi. Süvari bey bizzat abisini arayarak konuşturdu, iyi geleceğini düşünerek... Abisi telefonda şirketin kendisini aradığını, gemide ne yaptığını sordu. Olayın burdan koptuğunu düşünüyoruz. Sabaha karşı 5 gibi süvari beyin kamarasına girip bıçaklayarak öldürdü. 3'ncü kaptanın insanlara haber vermesi ve 2'nci kaptanın anonsu ile tüm gemi uyandı. Süvari beyi öldürdükten sonra başmühendise 'sıra sana geldi' diyor. Sonra 2'nci mühendisle karşılaşıp ona saldırdı ve yanağını kesti. Daha sonra reis ve usta gemiciye saldırıp ciddi zararlar verdi. Yangın tüpüyle köpük sıkılıp, yangın tüpüyle vurularar diğer yağcı tarafından etkisiz hale getirdi. Yaralılara hemen ilk yardım yapıldı. Hindistan Coast Guard 12 gibi botla gemiye gelip durumu raporladı. Yaralıların durumuna baktı. Yaralıların durumu şuan iyi. Gemi şuan Sri Lanka TKolombo limanına gidiyor."

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA

İnce Denizcilik’ten yapılan açıklamada ise "“20 Aralık 2019 tarihi sabah saatlerinde Hint  Okyanusu’nda seyir halinde bulunan şirketimize ait M/V İnce Karadeniz isimli gemimizde vuku bulan elim hadise sonucu bir personelimiz vefat etmiş ve iki personelimiz yaralanmıştır. Türk konsolosluğuna ve yasal mercilere gerekli bildirimlerin tamamı yapılmıştır. Şu an itibariye Hint Sahil Güvenlik duruma müdahale etmiş, yaralılara ilk müdahale yapılmıştır. Yaralıların hayati tehlikesi yoktur. Merhum personelimiz yakınlarının, sevenlerinin, şirket çalışanlarının ve tüm denizcilik camiasının başı sağolsun, Allah’tan sabır dileriz. Derin üzüntü duyduğumuz bu elim hadise hakkında gelişmeler oldukta bilgi verilmeye devam edilecektir" denildi.

 
Başkan Batur gökdelene noktayı koydu!
 
Karşıyaka’nın çınarları sanat kurslarında buluşuyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rusya ve Çin’den Suriye vetosu!
Rusya ve Çin, Suriye'ye 2014 yılından beri sınır ötesi yardımlar yapılmasını ...
Barış Pınarı bölgesinde bombalı saldırı: En az 5 ölü
Terör örgütü PKK/YPG'nin Resulayn'da düzenlediği bombalı saldırıda 3'ü ...
Trump’a azil, oy çokluğuyla kabul edildi
ABD Başkanı Donald Trump hakkında Temsilciler Meclisi'nde yapılan azil ...
 
ABD'den Türkiye'ye yaptırım kararı
ABD Kongresi'nde, Rus doğalgazını Avrupa'ya taşıyacak olan TürkAkımı projesi, ...
ABD’den Erdoğan’ın o sözlerine yanıt
ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İncirlik ...
WhatsApp’a ücretli özellik!
Yeni gelen güncelleme ile birlikte WhatsApp ücretli bir özelliğe kavuştu. ...
 
ABD Senatosu ‘Ermeni soykırımı’ tasarısını kabul etti
ABD Senatosu, 1915 olaylarını sözde 'Ermeni soykırımı' olarak tanıyan ...
ABD'de flaş gelişme... Türkiye’ye yaptırım sinyali
ABD ile Türkiye arasındaki S-400 krizi ile ilgili sıcak bir gelişme yaşandı... ...
Uçaktaki yolcuyu akrep soktu!
ABD’nin San Francisco kentinden Atlanta kentine sefer yapan, Amerikan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri