ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3721
    Dolar
  • Euro
    34,9916
    Euro
  • Altın
    2.326,010
    Altın
  • Bist-100
    9,10
    Bist-100
  • ADANA
    14/25°
    ADANA
  • ANKARA
    12/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erbakan'dan adayı çekmek için 3 şart!
Erbakan'dan adayı çekmek için 3 şart!
Feci kaza: 46 kişiden sadece 8 yaşındaki çocuk kurtuldu!
Feci kaza: 46 kişiden sadece 8 yaşındaki çocuk kurtuldu!
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.5 milyar dolar kredi!
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.5 milyar dolar kredi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
18 Ağustos 2022 Perşembe - 13:59

IFITT Türkiye Yaz Okulu ve Zirvesi İzmir’de başladı...

Uluslararası Bilgi Teknolojileri Turizm ve Seyahat Federasyonu (IFITT) Türkiye Yaz Okulu ve Zirvesi başladı. Hibrit zirvenin açılışında Başkan Tunç Soyer, İzmir’de turizmi geliştirmek için önemli adımlar attıklarını belirterek, “Biz önce neye sahip olduğumuzu gün ışığına çıkartmaya çalışıyoruz, sonra bunun uluslararası alanda da bilinir hale gelmesi için gayret harcıyoruz” dedi.

IFITT Türkiye Yaz Okulu ve Zirvesi İzmir’de başladı...

Uluslararası Bilgi Teknolojileri Turizm ve Seyahat Federasyonu (IFITT) Türkiye tarafından 18-21 Ağustos tarihleri arasında hibrit olarak düzenlenen Uluslararası Bilgi Teknolojileri Turizm ve Seyahat Federasyonu (IFITT) Türkiye Yaz Okulu ve Zirvesi başladı. İzmir Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi–İzQ'da yapılan yaz okulu ve zirvenin açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Vali Yardımcısı Hulusi Doğan, Uluslararası Bilgi Teknolojileri Turizm ve Seyahat Federasyonu (IFITT) Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mine Güneş Kaya, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, ETİK yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, Uluslararası Bilgi Teknolojileri Turizm ve Seyahat Federasyonu (IFITT) Türkiye Yaz Okulu Program Koordinatörü ve IFITT Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ozan Aksöz, sektör temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Başkan Soyer: Bu hikaye kader değil değiştirmek mümkün

Açılış töreninde Başkan Tunç Soyer, İzmir'in sadece doğası, denizi değil hoşgörülü, toleranslı, güler yüzlü insanların yaşadığı toplumsal iklimi ile de dikkat çektiğini kaydetti. Atina yılda 6 milyon,  Barselona ise yılda 12 milyon turist alırken İzmir'in 1 milyon turist aldığını ifade eden Soyer, “Helvanın yapılması için gereken tüm malzemelerin en iyisi var. Neden yapamıyoruz? İnsan düşününce çok şey akla geliyor. Acaba ülke olarak mı güven vermiyoruz? Acaba altyapımız mı yetersiz, otel sayımız mı yatak sayımız mı yetersiz? Acaba pazarlama şirketleriyle yeteri kadar doğru bir anlaşma çerçevesinde bir araya gelemiyor muyuz? Birçok sebep olabilir... Bu hikâye bir kader değil ve bunu değiştirmek mümkün” dedi.

“Gün ışığına çıkarılması gerekiyor”

Kentin turizm potansiyelini artırmak için çalışmalarını aktaran Başkan Soyer, Turizm Stratejik Planı’nı hazırladıklarını, Visitİzmir'i uygulamaya koyduklarını ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne dört bölgeyi sokmak için de çalıştıklarını kaydetti. Soyer şöyle konuştu: “Sadece sayısal değil, nitelikli turizmi de geliştirmek için önce nelere sahip olduğumuzu, nelerin üzerinde oturduğumuzu tarif etmemiz gerekiyor diye düşündük. Sadece İzmir olarak değil, tüm Türkiye olarak derya içinde olup deryayı bilmeyen balık misali yaşıyoruz bu topraklarda. Bunun gün ışığına çıkarılması gerekiyor. Biz önce neye sahip olduğumuzu gün ışığına çıkartmaya çalışıyoruz, sonra bunu uluslararası alanda da bilinir hale gelmesi için bir gayret harcıyoruz. Bir şehrin, ne kadar büyük zenginliklere sahip olduğunun bir kıymeti yoktur eğer kabuğunu kırıp dünya ile buluşturmuyorsa. Ne eksik ki bütün bunları görmemize rağmen yol alamıyoruz? Hem ampirik hem bilimsel bilgiye ihtiyaç var. Birbirimizden bilgi alışverişi yapmak zorundayız. Yaşadıklarımızdan haberdar olmak zorundayız. İkincisi bilimsel bilgi. Dededen, atadan kalma yöntemlerle turizm sektörünü sürdüremezsiniz. Hangi zenginliklere sahip olduğunuzu biliyor olsanız da eğer turizm hizmetini sadece atadan kalma yöntemlerle sürdürürseniz yol alamazsınız, ileri gidemezsiniz. Bütün bu hikayeyi yapabilmek için dayanışma içinde olmak gerekiyor. İzmir'de şanslıyız. Bakanlığımız, valiliğimiz ve sektör temsilcilerimiz ile uyum içinde çalışabiliyoruz. Heyecanımız çok büyük.”

Bilgi teknolojilerinden yararlanalım

İzmir Vali Yardımcısı Hulusi Doğan, “Çok güzel bir organizasyon. İzmir'in birçok artıları var. İzmir neden hala daha 1 milyon turistte kalıyor?. Eksiklikten değil, bilgilerin eksikliğinden kaynaklanıyor. Turizm çok farklı, çok kırılgan. Bilgi teknolojilerinden yararlanmak lazım. Dijital teknoloji gencinden yaşlısına, köylüden kentliye herkes kullanıyor. Bu çalışma gerçekten mükemmel. İzmir’in size, sizin de İzmir'e katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. İzmir bir dünya kenti” dedi.
 

Turizmde dijitalleşme önemli

IFITT Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mine Güneş Kaya, “İzmir gerçekten benim için çok büyük bir aile. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in büyük destekleri oldu. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.  
 

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler, “Ülkemiz ve İzmir’in tarihinde önemli bir güne şahitlik ediyoruz. İzmir'de yaşayanlar ve çalışanlar, yatırım yapanlar da kentimizin uluslararası turizmde payının artmasını temenni ediyor. Turizmde dijitalleşme, yeni mesleklerin insan odaklı gelişebilmesi için şart” dedi.

 
Kılıçdaroğlu: Onlar sığınmacı değil, kaçak!
 
Merkez Bankası'ndan faiz kararı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Torbalı Belediyesi’nden aşure etkinliği!
Torbalı Belediyesi bolluğun, bereketin ve paylaşmanın sembolü olan Muharrem ...
Geri dönüşüm malzemesi getirene Aqua Park bileti!
Çeşme Belediyesi hem plastik atık kullanımını azaltıp hem de çocukların ...
Batur: Kentsel dönüşüm öncelik olmalı!
17 Ağustos 1999’da meydana gelen Büyük Marmara Depremi’nin 23’üncü anma ...
 
Fırat Fidanlığı’nda ilk kazma vuruldu!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in seçim vaatlerinden doğayı ...
Menderes'te aşure etkinliği!
Muharrem ayı nedeniyle tüm yurtta düzenlenen aşure etkinliğine Menderes ...
Bayraklı’dan YKS başarısı...
Bayraklı Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’nde ücretsiz eğitim görerek, ...
 
İzmir Kitap Fuarı'nın tanıtım toplantısı yapıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 28 Ekim - 6 Kasım tarihlerinde ...
Bin yurttaşa evde tamir hizmeti!
Karşıyaka Belediyesi tarafından pandemi sürecinde 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ...
Bornova'da güçlü iletişim, hızlı çözüm!
Bornova Belediyesi tarafından Bornovalıların istek, öneri ve şikayetlerini ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri