ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3405
    Dolar
  • Euro
    34,7633
    Euro
  • Altın
    2.392,700
    Altın
  • Bist-100
    10.249,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/28°
    ADANA
  • ANKARA
    11/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/25°
    IZMIR
  • KONYA
    10/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Tartıştığı babasını bıçaklayarak öldürdü!
Tartıştığı babasını bıçaklayarak öldürdü!
Dilan Polat sinir krizi geçirip kendine zarar verdi!
Dilan Polat sinir krizi geçirip kendine zarar verdi!
CHP'li Arslan'dan ''sipariş'' yasa teklifi tepkisi!
CHP'li Arslan'dan ''sipariş'' yasa teklifi tepkisi!
Kuzey Irak'ta 32 terörist öldürüldü!
Kuzey Irak'ta 32 terörist öldürüldü!
11 Aralık 2023 Pazartesi - 14:07

İYİ Partili Bezircilioğlu'dan o yorumlara flaş yanıt: 'VEBAL BİZDE DEĞİL'

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, SONKALE TV canlı yayınında CHP'nin işbirliği teklifinin reddedilmesinin ardından gelen eleştirilere yanıt verdi.  Bezircilioğlu, "Belediyeciliği hak ettiği gibi düzgün yaparsanız kaygı duymanıza gerek yok. Yanınızda İYİ Parti varmış, o varmış, şu varmış önemli değil. Siz işinizi güzel yapın, halktan geçer not alın. Hiç öyle vebali falan da başkasına yüklemeye kalkmayın. Bu işin vebali bizde değil" dedi.

İYİ Partili Bezircilioğlu dan o yorumlara flaş yanıt:  VEBAL BİZDE DEĞİL

SONKALEİZMİR-İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, SONKALE TV canlı yayınında gazeteci Mustafa Akbaş'ın sorularını yanıtladı. 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri öncesi dikkat çeken değerlendirmeler yapan Bezircilioğlu, CHP'nin işbirliği teklifinin geri çevrilmesinin ardından gelen eleştirilere de "Siz işinizi güzel yapın, halktan geçer not alın. Hiç öyle vebali falan da başkasına yüklemeye kalkmayın. Bu işin vebali bizde değil" diyerek sert çıktı. 



İZMİR'DE ADAYINI EN ERKEN AÇIKLAYAN PARTİ! 

Bezircilioğlu, İYİ Parti olarak İzmir'in tüm ilçelerinde aday çıkaracaklarını, Büyükşehir adayları Ümit Özlale'nin de kazanması için sahada ellerinden gelen mücadeleyi göstereceklerini vurguladı. İzmir adayını en erken açıklayan parti olduklarını anımsatan Bezircilioğlu şöyle konuştu:

"Türkiye'de tüm illerde ve partilerde ilk büyükşehir belediye başkan adayını açıklayan partiyiz. Sayın Ümit Özlale'yi Eylül ayının 20'sinde resmi olarak açıkladık. 24 Haziran kongresinden beri teşkilatlarımıza  verdiğimiz talimat yalnız girecekmiş gibi hazırlık yapılması yönündeydi. Herhangi bir ittifakla değil, yalnız gerecekmiş gibi ilçe başkanlıklarımıza talimatlar verdik. Genel merkezimizin alacağı karara göre de hareket ederiz diye çalıştık. Başladığımız şekilde de devam ediyoruz. Hür ve müstakil bir şekilde il ve ilçelerimizde aday çıkaracak şekilde çalıştık."



"İTTİFAKIN YAN ETKİLERİ VE ZARARI DA VAR"

CHP'nin işbirliği teklifinin İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nda oy birliği ile alınmadığının hatırlatıldığı Bezircilioğlu şöyle devam etti:

"Türkiye'de oy birliği ile karar alan iki parti var. Cumhur İttifakı'nı oluşturan partiler. Aslında birer oy var. O nereye gidiyorsa o şekilde gidiyorlar. Bizim gibi demokratik partilerde bu sonuçlar çıkabiliyor. Bunda bir beis görmüyorum. İlk günden beri tavrım yalnız girmekti. İttifak ile değil de hür ve müstakil olarak girmekti. Sayın Özlale'nin açıklanması da bizim için işaret oldu. 'Biz bu işe kendi bayrağımızla, özü başımıza gireceğiz' dedik. Bu bizi memnun etti. Aksi bir karar çıksaydı da onu sahada uygulamak görevimiz. Gönlümüzdeki gibi çıktığı için mutluyum. Kurulduğumuz dönemden beri ittifaklarla bu güne kadar geldik. Faydası olduğu kadar yan etkileri, zararları da var. Bir şeklide kendini ortaya koyup, halkın nazarında kantara çıkmayı görmek önemli. İttifaklarla gidilen yolun sonu net değil. Artık bir şekilde kuruluş amacımıza uygun şekilde Türkiye'de boşluğu hissedilen milli merkezin eksikliğini kapatmak üzere makul kesimlerin bir araya gelip makul kesimlerin oylarına talip olup seçimlere girmesi ülkemiz için de hayırlı olacak. 'Biz yalnız girersek CHP'nin oylarını bölecekmişiz' gibi yalnış bir algı var. Bize daha çok oy verecek kesim mevcut iktidardan ya da ittifak ortağından memnun olmayan  kesim... Merkez sağ ya da milliyetçi kesimin alternatif olarak göreceği partiyiz. Sadece CHP'den değil, tüm kesimlerden oy alabilecek bir partiyiz. Artık biz bu ittifakın içinden çıkamasaydık, dolduramadığımız merkezdeki yeri başka bir oluşumun doldurma ihtiyacı ortaya çıkacaktı. Buna da müsaade etmemek gerekiyordu. Son 20 yılda 100'ün üzerinde parti kuruldu. Ancak bunların arasında sadece TBMM'de grup kurabilecek Adalet ve Kalkınma Partisi ile İYİ Parti oldu. Bu kadar emek var. Belli noktada ittifaklara tamam diyerek ortaya çıkıp merkezdeki doldurmaya talip olmaktan daha doğru bir adım olamaz."

"İYİ PARTİ BİR İTTİFAKI DAHA KALDIRAMAZDI"

İttifaktan çıkılmasının İYİ Parti'nin ve Türkiye'nin geleceği için önemli olduğunu söyleyen ve istifalara değinen Bezircilioğlu şunları söyledi:

"İnsanlar mutlu değil, esnaf emekli mutlu değil.. Bir alternatif arayacaklar. Bu ülkede de sağ tandanslı bir seçmen ağırlığı var. Bu seçmene yönelik hamle son derece doğru bana göre. Eleştirenler olacaktır. Bazı belediyelerin geleceği ile ilgili eleştiriler olacaktır. Bana göre bu makas, bu kırılma gelecek 5-10 yılı 20 yılı yönlendirecek bir hamle oldu. İYİ Parti bir ittifakı daha kaldıramazdı. Hangi parti olursa olsun bir ittifakın daha küçük bileşeni, koltuk değneği olmayı kaldıracak tarafı olmazdı. Son derece doğru bir karar olarak görüyorum. 2019'da iki ilçe verildi, 1'inde DSP'li aday oyu böldü, bir ilçe alabildik. Birçok ilçede söz verilen meclis üyeliklerinin çoğu kaldırıldı. 2019'da bize faydalı olmamış ittifak. İttifakın yan etkilerini biz yaşamışız ama kazandıran taraf olmuşuz.  5-6 yaşında bir partiyiz. Yapısı gelenekleri anca oturuyor. İstifa tek taraflı müessese. Herkesin kendine göre bir nedeni olabilir. Kişisel bir neden ya da parti politikalarıyla ilgili olabilir. İki rakibin var. Biri yüz yıllık parti, büyükşehir belediyelerini almış. Biri de 20 yıldır ülkeyi yöneten parti. Sen tamamen idealist bir ekiple, kendi yağınla kavrulan bir partisin. Burada 'Ben parti politikalarını beğenmiyorum. AK Parti 20 yıldır iyi yönetiyor' diyen biri yoktur. Kişisel beklentilere bakmak lazım."

"PARTİNİN VE TÜRKİYE'NİN BEKASI İÇİN ÖNEMLİ"

Bezircilioğlu, İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi Ahmet Zeki Üçok'un işbirliği ile girildiğinde ya da girilmediğinde ortaya çıkacak sonuçlarla ilgili açıklamalarına değinerek şöyle konuştu:

"Bu parti ülkenin geleceği için var olması gereken bir parti. Partinin var olması da bu seçimde kaç belediye almasına bağlı değil. Bundan sonra varlığını devam ettirebilmesi önemli. 'Hala ittifaklarla 3-5 belediye alalım, yürüyelim' noktasında bir karar vermiştir. Alınan karar belediyelere yönelik değildir. Karar 2028-2038'e yönelik alınmıştır. Partinin varlığını sürdürebilmesi noktasında alınmış bir karardır. Bu ittifakla seçime de girilseydi, İYİ Parti'nin işi daha da zorlaşacaktı. Bu iş farklı bir noktaya gidiyordu. Bizim Genel İdare Kurulu ve Genel Merkezimizin bakış açısı 31 Mart Seçimleri'nin çok üstündedir. Partisinin bekası için önemliydi, daha sonraki seçimlerde de ülkeyi yönetme amacının göstergesidir. Partinin ittifakın küçük ortağı olarak yola çıkmasına bir yerde dur denmesi gerekiyordu. Biz ittifaktan ayrılmakla sokaklarda HEDEP ile ilgili sorulara ya da Sezgin Tanrıkulu'nun açıklamasıyla ilgili sorulara muhatap olmuyoruz. Tek başımıza girelim, ayakta duralım. Pek çok yerde ciddi olarak bunun karşılığını alacağız. İzmir'de biraz zorlanabiliriz. İzmir insanı duygusal bakıyor. Anadolu'da çok yerde almamız gerekenden az oy aldık. Bu karar zaruriydi."

"HER İLÇEDE ADAY ÇIKARACAĞIZ"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in "Eski dosttan düşman olmaz" sözleriyle ilgili şunları kaydetti:

"Her ilçede kendi adayımızı çıkaracağız. Büyükşehir adayımız var. Mücadeleye devam edeceğiz. Belediye başkanlık sayısını artırmak başarıdır. Bunu yukarı çıkarmak ve büyükşehir adayımıza kazandırmak için çalışacağız. Sahada durum fena değil. Alabildiğimiz kadar belediyeyi almak için mücadele edeceğiz. Diğer partilerin adayları daha netleşmedi. Tüm bunları takip ediyoruz. Amacımız tabi ki kendi en iyi adaylarımızı belirleyip sahaya çıkmak. Son aldığımız oy oranının üzerine çıkmaya çalışacağız." 

"ÖNCE İCRAATINA BAK SONRA BAŞKASINDA VEBAL ARA"

İşbirliği olmadan seçime girildiğinde İzmir'de ortaya çıkacak tablo ile ilgili konuşan Bezircilioğlu şunları söyledi:

"Belediyeciliği güzel, düzgün yapın kimse size rakip olamaz. Belediyeciliği hak ettiği gibi düzgün, insanları mutlu edecek şekilde yaparsanız kaygı duymanıza gerek yok. Yanınızda İYİ Parti varmış, o varmış, şu varmış önemli değil. Siz işinizi güzel yapın, halktan geçer not alın. Hiç öyle vebali falan da başkasına yüklemeye kalkmayın. Bu işin vebali bende değil. Vebal 5 yıldır belediyeleri yönetenlerde... İcraat dönemi var. Güzel yaptıysan halk seni yeniden seçer.  Önce icraatına bak sonra başkasında vebal ara. 22 Aralık'ta başvurular bitecek. Sonra adaylarımızı belirleyeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi'ni motive eden, ayakta tutan en önemli etken Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti karşıtlığıdır. Eğer 14 Mayıs'ta Erdoğan'ı siyaseten emekli edebilseydik, o zaman İzmir'de farklı koşullarda seçime gidiyor olacaktır. Bu çok ciddi motivasyon. 'Aman AK Parti gelmesin' diyen insanlar Cumhuriyet Halk Partisi'nde konsolide oluyorlar. AK Parti Ankara'da olduğu sürece İzmir'de bu böyle oluyor. Kale değil İzmir. Bu konsolide olma durumunu bertaraf etmek için sahada olacağız." 

"ADAY BELİRLEMEDE ÇEŞİTLİ YÖNTEMLER KULLANABİLİRİZ"

İYİ Parti'yi seçmene üçüncü bir yol olarak öneren Sinan Bezircilioğlu sözlerini şöyle tamamladı:

"Son 20 senedir Ankara'da AKP, İzmir'de de CHP hükümranlığı söz konusunu. İkisinden de memnun olmayan, genelde de yerelde de sıkıntı çektiğine inanan İzmirli hemşehrilerimizi üçüncü yol dediğimiz İYİ Parti'ye oy vermeye davet ediyoruz. Biz ne AK Parti'ye ne CHP'ye benzeriz. Makul işler yapacak bir partiyiz. Türkiye'deki bütün vatandaşlarımızdan bu yönde destek istiyoruz. Alternatif ortaya koymanın zamanı geldi. İnsanlar iki izotoptan sıkıldı. Ben ona mengene siyaseti diyorum. Bir tarafta 'Memnun olmadığımız AKP ama elim CHP'ye varmaz AKP'ye vereyim.' Diğer tarafta 'Recep Tayyip Erdoğan'ın adamları gelmesin, rakımıza mini eteğimize karışmasın diyen bir anlayış var. İkisinden de kurtaracak olan İYİ Parti'dir. İYİ bir AK Partili seçmen kızsa da eli CHP'ye ol vermeye gitmez. İyi bir CHP'li, Alsancak'ta oturan Atatürk'çü öğretmen CHP'liyi de hayatta AK Parti'ye oy verdiremezsiniz. CHP'ye kızdığında da nereye oy verecek? İki tarafın bulaşacağı pota İYİ Parti'dir. Yıllardır kendi partilerinin politikalarını beğendiklerinden dolayı değil, diğer partiye prim sağlamamak için kerhen de olsa oy veren seçmene sesleniyorum. Artık bu zorunluluğunuz kalktı. İYİ Parti var. Hür ve müstakil olarak bu seçimlere giriyor. Elinizi rahatlatıyor, gönlünüzü ferahlatıyor.  Rahatlıkla İYİ Parti'ye oy verebilirsiniz. Diğer partilere eliniz mahkum değil. İYİ Parti bir alternatif olarak karşınıza çıkıyor. Milletin artık üçüncü bir yola ihtiyacı var.  22'sinde bazı ilçelerimizde çok aday adayı çıkacak. Ya kendimiz bir komisyonla, büyükşehir belediye başkan adayımız, il başkanlığımız bir araya gelerek oluşturacağız. Ya da bazı yerlerde anket çalışması olabilir. İlçenin durumuna ve yapısına göre hareket edeceğiz. Çeşitli yöntemler uygulayabiliriz. "

 
Kan donduran ifade: İçerisine giren cini sehpayla vurarak çıkardım!
 
Mahkemeden Beştepeler kararı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de durulmayan sular ve seçmene yansıması!
Meltem Erdinç yazdı...
CHP’nin Foça Aday Adayı Kerem Yangöz, yol haritasını açıkladı
CHP'den Foça Belediye Başkan Aday Adayı Kerem Yangöz, yola çıkış hikayesi, ...
MHP'de Saffet Sancaklı krizi!
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Kocaeli Milletvekili Saffet ...
 
Muharrem İnce'den flaş İzmir açıklaması...
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "İzmir'de adaylık" iddiaları ...
Özgür Özel'den Tunç Soyer ve İzmir adayı açıklaması!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı ...
Bayır ve Çam'dan "Ön seçim" çağrısı...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olarak yola çıkan Musa Çam ...
 
İYİ Parti'de istifalar durmuyor... Akşener'den çarpıcı yorum!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin seçimlere tek başına ...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Tunç Soyer'le bir araya geldi...
Yerel seçimler öncesi aday adaylığı başvurularının sona erdiği kritik ...
CHP Genel Merkezi'nden il ve ilçe başkanlıklarına "Yöntem" talimatı!
CHP Genel Merkezi'nden il ve ilçe başkanlıklarına gönderilen resmi yazı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri