ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5350
    Dolar
  • Euro
    34,8608
    Euro
  • Altın
    2.440,970
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    15/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
18 Temmuz 2023 Salı - 13:57

İYİ Partili Bezircilioğlu'dan zam tepkisi: "Garibanın kanını emmeye devam ediyorlar"

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısı ile art arda gelen zamlara tepki gösterdi. Bezircilioğlu, "Deli Dumrul iktidarı, vatandaşın gırtlağına çökmüş, garibanın kanını emmeye devam etmektedir. Kendi vatandaşını ezen, yoksullaştıran fakat bir yandan da servet sahiplerinin servetlerini katlamasını sağlayan bu vurguncu düzene karşı mücadelemiz devam edecektir" dedi.

İYİ Partili Bezircilioğlu dan zam tepkisi:  Garibanın kanını emmeye devam ediyorlar

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı'nda, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ‘Millet için milletle beraber’ anlayışıyla başlattığı mücadele kapsamında basın toplantısı düzenlendi. 

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, art arda gelen zamlara tepki göstererek şu açıklamayı yaptı:

"AKP iktidarının yanlış ekonomi politikaları ile millet olarak yeni bir zam dalgasıyla karşı karşıyayız. Seçim sürecinde atılan sloganlarla, popülist vaatlere karşı rasyonel bir zeminin varlığından söz edebilmek mümkün değil. Bunun yerine, bütün faturayı dar gelirliye kesen, vatandaşın cebindeki son kuruşa da el atan bir yoksullaştırma politikasının sert bir şekilde uygulandığı görülmektedir. Üstelik AKP iktidarı dar bir kesime bankacılık sistemi üzerinden kepçe ile rant dağıtırken, toplumun geniş kesimlerinden kaşıkla bu parayı toplamaktadır. Sabundan, kitaptan, çocuk bezinden ek vergi alınıyor ancak servetten elde edilen kazançtan vergi alınmıyor. Vatandaşa kemer sıkma tavsiye edilirken küçük, yandaş ve ranta dayanan bir kesimin zenginleşmesine hiçbir kemer sıkma politikası uygulanmıyor. AKP iktidarının bu ülkeye zamlardan ve yoksulluktan başka verecek hiçbir şeyi kalmamıştır.

"DELİ DUMRUL İKTİDARI VATANDAŞIN KANINI EMİYOR"

Eleştirilerini sürdüren Bezircilioğlu şöyle devam etti:

"Bugün Türkiye’de adı konmamış bir IMF programı uygulanmaktadır. Yıllarca geçmiş iktidarları aynı konuda eleştiren AKP iktidarının, bugün IMF reçetelerini savunduğu, uyguladığı ve en adaletsiz vergi olan enflasyon vergisiyle milletin cebinde bir şey kalmayıncaya kadar bu düzeni sürdüreceği anlaşılmaktadır. Memura ve emekliye yapılan cüzi zammın birkaç hafta içinde eriyip gitmesi bir yana, son olarak uygulanan akaryakıttaki ÖTV oranlarına yapılan zamla birlikte milletimiz derin bir yoksulluk çukuruna gömülmek istenmektedir. İki ay önce, seçimin arifesinde 19.58 TL olan doları bugün İzmir’deki rakamıyla 27.03 TL’ye gelmiştir. Yine iki ay önce, seçimlerin arifesinde benzinin litre fiyatı 21.14 TL’yken bugün litre fiyatı 35.90 TL olmuş ve iki ay içindeki artış oranı yüzde 70’i bulmuştur. Bu yağma düzeninin dünyada başka bir örneği yoktur. Deli Dumrul iktidarı, vatandaşın gırtlağına çökmüş, garibanın kanını emmeye devam etmektedir. Kendi vatandaşını ezen, yoksullaştıran fakat bir yandan da servet sahiplerinin servetlerini katlamasını sağlayan bu vurguncu düzene karşı mücadelemiz devam edecektir. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın, bütün kadrolarımızla birlikte milletimizin sesi olacağız.¨ 

SORULARI YANITLADI

Başkan Sinan Bezircilioğlu açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ülkenin gidişatını iyi görmediğini belirten Bezircilioğlu, "Seçim öncesi yapılan bu popülist politikalar halkın milletim gözünü boyamaya yönelik olduğu ortaya çıktı. Kıymetli milletimiz bundan sonraki süreçte aynı göz boyamaya karşı çektiğimiz sıkıntıları unutmamaları ve bir sonraki seçimde bunlara inanmamalarını istirham ederiz. Türkiye’de seçim ekonomisine yönelik bir olgu var. Seçim öncesi devletin kaynaklarıyla orantısız güç kullanarak iktidar partisi bunu oya devşirmeye çalıştı ve başarılı oldu. Bundan sonra umarız ki milletimiz seçim öncesi ve seçim sonrası tabloyu karşılaştırır ve unutmaz. Seçim geldiğinde de iktidara gerekli cevabı verir" dedi.

"GÖZ BOYAMAK İÇİN OLMAMALI"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in imzasıyla kamu kurumlarına gönderilen tasarruf genelgesine de değinen Bezircilioğlu, "Devleti yöneten zihniyetin itibardan tasarruf olmaz gibi bir yaklaşımı var. Millet kan ağlarken, evine ekmek götürme mücadelesi verirken saraylarda özel uçaklarda şatafat içinde yaşarken kamuda tasarruf önlemleri adı altında bir genelge yayınladı. Devleti yönetenlerin sorumluluğu ve vebali çok büyük. İnsanlar açlık mücadelesi verirken şatafat içinde yaşayıp bu insanların vergilerini bu ülkenin kaynaklarını har vurup harman savurmak etik ve ahlaki değildir. İnşallah bu hamlenin altı doldurulmuştur. Kamuoyunun gözünü boyamak gibi bir şey olmasın" diye konuştu.
 

 
Torbalı’da nohut bereketi!
 
FETÖ'den aranıyordu... Eski rektör Hoşcoşkun hakkında karar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Arslan'dan akaryakıt zamlarına tepki!
CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Ednan Arslan, akaryakıt zamlarına tepki ...
AK Partili Dağ'dan Örnekköy tepkisi: ''Üzerini kapatamazsınız''
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
Millet İttifakı'ndan olağanüstü toplantı hamlesi!
Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ‘Millet İttifakı’ liderlerini aradı, ...
 
İYİ Partili Ülger'in mutlu günü...
İYİ Parti İzmir İl Disiplin Kurulu Üyesi Mikail Ülger’in oğlu Arın sünnet ...
İzmir Ziraat Odası başkanlarından Tarım Bakanı Yumaklı'ya ziyaret
İzmir’ Ziraat Odası Başkanları AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez ...
Akşener de zamlara tepki gösterdi!
Vergi artışlarına sosyal medya üzerinden tepki gösteren İYİ Parti Genel ...
 
CHP Karabağlar delege seçiminde kavga!
CHP İzmir'de mahalle delegeleri seçimleri sürerken, Karabağlar Vatan Mahallesi'nde ...
AK Partili Bursalı: ''İstiklal ve istikbal mücadelemiz ilk günkü kararlılıkla sonsuza dek sürecektir"
AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli ...
AK Partili Çankırı: "15 Temmuz direnişin öyküsüdür"
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı hain geceyi anlattı.  ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri