ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Polisten kaçtı, vurularak yakalandı!
Polisten kaçtı, vurularak yakalandı!
17 gündür aranıyordu... Acı haber geldi!
17 gündür aranıyordu... Acı haber geldi!
Külünk'ten flaş iddia: Erdoğan'a sahte anketler sunuldu!
Külünk'ten flaş iddia: Erdoğan'a sahte anketler sunuldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
1 Eylül 2022 Perşembe - 13:30

İYİ Partili Dervişoğlu: İktidar gece yarısı milletin ekmeğine kan doğramıştır!

İYİ Parti İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, konutlarda kullanılan elektriğe yüzde 20, doğalgaza ise yüzde 20.4 oranında gelen zamlara tepki gösterdi. Dervişoğlu "Oylarıyla en kutlu makamlara geldikleri halde milletimizi unutup saray saltanatına dalan, milletin hazinesini çetelerin önüne seren iktidar dün gece yarısı milletin ekmeğine bir kere daha kan doğramıştır diye konuştu.

İYİ Partili Dervişoğlu: İktidar gece yarısı milletin ekmeğine kan doğramıştır!

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyip gündeme dair değerlendirmeler yaptı. Dervişoğlu, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ve partinin il ve ilçe yöneticilerinin de katıldığı toplantıda elektrik ve doğalgaza gelen zamlar üzerinden AKP iktidarını eleştirdi. 

"HÜKÜMET KAŞIKLA VERİP, KEPÇEYLE ALIYOR"

Doğalgaz ve elektriğe yıl başından itibaren yüzde 85'in üzerinde zam yapıldığını belirten Müsavat Dervişoğlu şöyle konuştu:

"Bu hükümet kaşıkla verip, kepçeyle alma alışkanlığını sürdürecek gibi görünüyor. Oylarıyla en kutlu makamlara geldikleri halde milletimizi unutup saray saltanatına dalan, milletin hazinesini çetelerin önüne seren iktidar dün gece yarısı milletin ekmeğine bir kere daha kan doğramıştır. Kendi soygunlarını örtbas etmek için esnafımızı fırsatçılıkla suçlayan iktidar asıl fırsatçının kendisi olduğu gerçeğini ispat etti. Sanayide, konutlarda yüksek elektrik ve doğalgaz zamları yapıldı. Geçim derdine düşmüş milletimizle alay etmeye ve fırsatçılıktan başka bir şey yapmamaya devam etmekteler. Bu iktidar ne yaparsa yapsın artık vatandaşlarımızın sabrı tükenmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı iki gün önce 'Geçim sıkıntısı var' diyerek kısmen gerçeği kabullenmişken, elektrik ve doğalgaz zamlarını yeniden vatandaşın sırtına yüklemek hangi anlama geliyor, bunun taktirini vatandaşlarımıza bırakıyorum. Yandaş müteahhitlerin cebini dolduran ve cebine milyarlarca dolar aktaran, Lübnanlı Hariri'ye Telekom üzerinden tek kalemde 24 milyar lirayı verebilen bu iktidar konu vatandaş olunca veren el değil, alan el olmayı tercih ediyor. Büyük zamlarla ne kadar kaynak bekliyorsunuz? Hangi ekonomik sıkıntıyı ortadan kaldıracaksınız, bunu belirleyin. Zam yapmayı bırakın. Bir türlü doyuramadığınız bezirganların haram musluğunu kesin. O para ziyadesiyle Hazine'de kalır. Zam yapma ihtiyacı da otomatik olarak ortadan kalkar. Vatandaşın iki büklüm olmuş beline yeni yükler eklemeyin. 

Rusya ve Ukrayna Savaşı'na bağlı olarak zam yapma mecburiyetinde kaldıklarını söylüyorlar. 'Savaşa rağmen büyüdük' diyorsunuz. O zaman bu zamların gerekçesi nedir? Ortada bir yalan var. Bu yalanlar geçim derdini katladıkça katlıyor. Eylül başında yapılan zamla millet önünü göremez hale gelmiştir. Yalanınız, dolanınız, stratejiniz batsın. Milletin yakasından artık düşün. Milletin evladı iş bulamazken 5'er 10'ar maaş verdiğiniz danışmanlarınızla milletin yakasından düşün. 

"MİLLET SAVCILARIN HAREKETE GEÇMESİNİ BEKLİYOR"

Yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla ilgili savcılara çağrı yapan Dervişoğlu şunları kaydetti:

"Her sabah yeni bir skandalla uyanıyoruz. Millet, savcıların harekete geçmesini bekliyor. İYİ Parti olarak son dönemdeki suçlamalar ve skandallarla ilgili olarak bütün milletvekili arkadaşlarımızla cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunduk. Henüz herhangi bir savcının harekete geçtiğini görmedik. Bu iktidar göreve geldiği günden itibaren adalet müessesi adalet duygusunu zedelemekten başka bir işe yaramıyor. Bu hükümeti iş başında kaldığı 20 yıllık dönem içerisinde adalet duygusuna verdiği zarardan vazgeçmeye, şerefli hakim ve savcıların üzerinden elini çekmeye davet ediyorum. Milletimize de 'Bunları unutmayın' diyoruz. Bunları unutursak tarih bizi unutmaz. İYİ Parti iktidarında milletin hazinesi çetelerin değil, aziz Türk milletinin emrinde olacak. Seçim yaklaşıyor o günlere de az kaldı. Olup bitenler skandallar, iddialar sadece muhalefet partilerini de değil aynı zamanda Adalet ve Kalkınma Partisi'ne gönül verenleri de rahatsız ediyor. Dün oy vermek için haklı gerekçeler bulan vatandaş bugün vazgeçmek için yüzlerce haklı gerekçe buldu. AK Parti'ye oy verenlere saygı gösterdik. Ama onlar vazgeçen insanlara hain yaftası koydular." 

İSMAİL KAHRAMAN'A TEPKİ

Eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın şehirlerin kurtuluş günü kutlamaları ile ilgili sözlerine tepki gösteren İYİ Parti Grup Başkanvekili Dervişoğlu şöyle konuştu:

"Kendi tarihi ile gerçeklerini bilmeyen bu inkarcı iktidar her mensubuyla tarihimize ve değerlerimize hakareti görev sayıyor. 30 Ağustos Zaferi'nin 100. yılı kutlanırken, zaferin anlam ve önemini bilemeyeceklerini aklımın ucundan bile geçirmemiştim. Bir adam çıkıyor Atatürk'ün kurduğu mecliste başkanlık yapmış. 'Neyi kurtardık. Şehirlerimizin kurtuluş günlerini kutlamaya ne gerek var' diyor. Onlar içinde Atatürk olan her şeye karşılar. Onlar millet şehitler, gaziler verirken, kutlu bir mücadele sürdürürken bunu ciddiye almayan manda ve himayecilerin bugünkü torunlarıdır. Sayın Genel Başkanımız cevap verdi. 'Biz milletimizin zaferlerini, şehirlerimizin kurtuluş günlerini ve zaferlerini kutlamaya devam edeceğiz. O dilerse şehirlerimizin işgal günlerini kutlayabilir' demişlerdir." 

"YETERLİ YURT YOK"

Yeni eğitim dönemi öncesi öğrencilerin yaşadığı sıkıntılara değinen ve İzmir'e geleceği açıklanan ancak sonra izni iptal edilen asbestli gemi Sao Paulo ile ilgili de konuşan Dervişoğlu şunları söyledi:

''Yeni öğrenim yılında üniversite öğrencilerimizin sıkıntılarla karşı karşıya kalacaklarını görüyoruz. Yeterli yurt yok. Yatak sayısı yeterli olmadığı için öğrencilerimiz ev tutma ve barınma ihtiyaçlarını karşılama çalışmasına girdiler. Maalesef kiralar da fevkalade yüksek. Öğrencilerimizin eğitim ve öğrenim hayatlarını sürdürebilmelerinin önündeki zorluklar ortadan kaldırılamıyor. Hükümeti bu konuda görevini yapmaya davet ediyorum. Asbestli gemi meselesi endişeler noktasında henüz ortadan kalkmadı. Bakanlık 'Girmeyecek' dedi ama hükümete güvensizlik nedeniyle geminin akıbeti merak ediliyor. Geminin gelmemesi için büyük çaba sarf eden teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum. Vatandaşın kafasındaki tereddütleri noktasında kaldırılması için hükümete açık çağrıda bulunuyorum. ''

"ZAFER GÜNÜ, ZAFER GÜNÜ OLARAK KUTLANMALI"

9 Eylül İzmir'in Kurtuluşu için kentin farklı bölgelerine asılan 'Barış' mesajlı afişlerle ilgili değerlendirme yapan Dervişoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Zaferler zafer gibi kutlanır. Barışlar barış gibi kutlanır, cumhuriyetler cumhuriyet gibi kutlanır. Elbette hepsinin bağlantısı vardır. Bir paylaşım yapmıştım. Çeşitli spekülasyonlar yapıldı. Gerek yok. Siyasi sorumluluğumla bazen de İzmirli vatandaş sorumluluğumla konuşurum. İzmir'de yaşayan biri olarak zafer gününün, zafer günü olarak kutlanmasını temenni ederim. Kavramların birbirine karıştırılmasının algıda sıkıntı yaratacağına istinaden zafer gününün zafer günü olarak kutlanmasına işaret ettim. Kimseye tarih dersi vermek niyetinde değilim. 9 Eylül Zafer Günü. Barış, demokrasi, cumhuriyet, bağımsızlık diye tarif edilirse, kavram kargaşası oluşursa İsmail Kahraman gibi türler ortaya çıkar. Belediye başkanımızın (Tunç Soyer'i kast ediyor) '9 Eylül düşmanın denize döküldüğü, Hasan Tahsin'in başlattığı kurtuluş mücadelesinin taçlandığı gün' diye belediye başkanımızın konuşması var. Belediye başkanımızla siyasi polemiğe girmiyorum. Kürsülerde söylediklerini afişlere yansıtmasını temenni ediyorum."

"AYDIN ŞENGÜL'ÜN İYİ PARTİ'YE KATILACAĞINA DAİR UMUDUM VAR"

Eski AKP İzmir İl Başkanı ve milletvekili Aydın Şengül'ün İYİ Parti'ye geçeceği ile ilgili soruyu yanıtlayan Müsavat Dervişoğlu şunları kaydetti:

"Bazı insanların siyasi stratejisini kulis bilgisi olarak paylaşılıyor. Bu doğru değil. Evet, ben Aydın beyle görüşüyorum. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin eski il başkanı ve milletvekili. Neresinden bakarsanız benim mevkidaşım olurlar. Görüşmem kadar doğal bir şey yoktur. İYİ Parti'ye katılımı ile alakalı olarak ise evet böyle bir çalışmamız vardır. Aydın beyin İYİ Parti'ye katılmasının iktidar çevrelerinde birtakım sıkıntılar yaratacağını da biliyorum. 15 günden beri konuşulan bir mesele. İncir çekirdeğini dolduracak bir şey ortaya konulamadı. Vatandaştan gizli saklım yok. Bir şeyi yaparken de olgunlaşmasını bekleyecek tecrübeye sahibim. Sayın Aydın Şengül de kendi arkadaşlarıyla konuşuyor. Zamanı geldiğinde İYİ Parti'ye katılacağına dair umudum var."
 

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama etkinliklerinde İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'in Atatürk'ün anmadığı iddiasına da değinen Dervişoğlu, "Bunlar bizi birleştiren günler. Türkiye uzun süredir istismar ve suistimal bataklığında yüzüyor. Söz söyleme makamında olanların ağzından çıkan sese kulak vermelerini temenni ediyorum. Bu günlerde güzelliklerimizi konuşalım. Atatürk her geçen gün büyüyor. Onun huzurunda saygı ve sevgi ile bir kez daha eğiliyorum. Allah gani gani rahmet eylesin. Unutanlar utansın" dedi. 

 
İzmirli 100 muhtar Zafer Yolu’nda ilk oyunlarını sahneleyecek!
 
Saadet Partili Kılıç: Dava diye yola çıktılar, dibe vurdular!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a ''çapulcu'' tepkisi!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eylem yapan öğretmenlere 'çapulcu' diyen ...
HDP'den PKK'ya ''silah bırakın'' çağrısı!
HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, PKK'nın silah bırakması gerektiğini belirtti. ...
Gülşen’i tutuklamaya sevk eden savcı, şimdi de Celal Şengör’ü ifadeye çağırdı!
Şarkıcı Gülşen'i 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' iddiasıyla tutuklamaya ...
 
Başı taşla ezilerek katledildi!
Adana'da 2 çocuk annesi Şermin Sarı (33), evinin bahçesinde eski eşi Erhan ...
Fatih Altaylı küplere bindi!
Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Twitter'da bir doktorla yaşadığı hakaretlerle ...
İEF 91’inci kez kapılarını açıyor!
Türkiye’nin ticari ve kültürel hafızasını içinde barındıran Cumhuriyet ...
 
İzmir'deki vahşette yeni gelişme!
İzmir'in Konak ilçesinde dini nikahla birlikte yaşadığı Havva Çevirgen'i ...
Sedat Peker’le ilgili dikkat çeken araştırma!
BUPAR Araştırma ve Danışmanlık Şirketi, Sedat Peker’in yolsuzluk iddialarını ...
İktidarı sert dille eleştiriyordu... Dilipak veda etti!
Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, gazetesi ile yolları ayırdığını ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri