ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2243
    Dolar
  • Euro
    34,7832
    Euro
  • Altın
    2.410,480
    Altın
  • Bist-100
    10.267,00
    Bist-100
  • ADANA
    13/24°
    ADANA
  • ANKARA
    7/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    6/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/28°
    IZMIR
  • KONYA
    7/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Fenerbahçe ağır yaralı!
Fenerbahçe ağır yaralı!
Özgür Özel, Bahçeli'yi ziyaret edecek
Özgür Özel, Bahçeli'yi ziyaret edecek
Başsız ceset alarmı!
Başsız ceset alarmı!
Lise öğrencisi kız silahla okulu bastı!
Lise öğrencisi kız silahla okulu bastı!
4 Haziran 2021 Cuma - 15:28

İYİ Partili Dervişoğlu: Tek adam fıtratlarında var!

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Parlamenter demokrasi mazi oldu, Türkiye çok partili sistemden huzur bulamıyor” açıklamasına tepki gösterdi. Dervişoğlu, “Tek adam rejimini öve öve bitiremeyen bir siyasi aklın, çok partili sistem yerine de tek partili sistemi koymaya çalışması yadırganacak bir durum değildir. Lakin, bunu onlar yadırgamasa da Türkiye yadırgar. 'Tek parti, tek adam, ben dedim oldu' anlayışları bu arkadaşların fıtratında vardır" dedi.

İYİ Partili Dervişoğlu: Tek adam fıtratlarında var!

İYİ Parti Grup Başkanvekili Dervişoğlu, İzmir İl Başkanlığı'nda basın toplantısı yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, “Parlamenter demokrasi mazi oldu, Türkiye çok partili sistemden huzur bulamıyor” açıklamasını anımsatarak; "Her konuda bülbül kesilen İletişim Başkanlığı’nın bu konuda tek kelime dahi etmemiş olması manidardır" dedi.

Dervişoğlu, "Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı çoğu zaman boş açıklamalar yapıyor, boş boş konuşuyor. Ama aynı Başkanlığın, boş yere sustuğunu hiç görmedik. Bu suskunluğun altından tek adam idaresinden, tek partili sistem için de bir nabız yoklaması çıkarsa inanın şaşırmayız" diye konuştu.

"ANORMALİN NORMAL KABUL EDİLDİĞİ TUHAF BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ"

Dervişoğlu, şunları söyledi:

"Artık şaşıracağımız o kadar az şey kaldı ki; anormalin normal kabul edildiği tuhaf bir dönemden geçiyoruz... Biliyorsunuz düne kadar çok partili hayata geçtiğimiz dönemi yere göğe sığdıramayan Sayın Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin çok partili demokrasiyi taşıyamayacağını söyledi. Bir dil sürçmesi olarak değerlendirilse de her konuda bülbül kesilen İletişim Başkanlığı’nın bu konuda tek kelime dahi etmemiş olması manidardır. Tek adam rejimini öve öve bitiremeyen bir siyasi aklın, çok partili sistem yerine de tek partili sistemi koymaya çalışması yadırganacak bir durum değildir. Lakin, bunu onlar yadırgamasa da Türkiye yadırgar. Medeniyet yadırgar. Demokrasi kültürümüz ve inancımız yadırgar. Bir zamanlar ‘Demokrasi amaç değil araçtır’ diyebilen siyasi öğreti maalesef bunu yadırgamaz.

"TEK PARTİ, TEK ADAM ANLAYIŞLARI BU ARKADAŞLARIN FITRATINDA VAR"

İş başında bulunanlar böyle bir öğretinin getirdiği, akli bataklıkta boğulmak durumunda kalmış şahsiyetlerdir. Çünkü 'tek parti, tek adam, ben dedim oldu' anlayışları bu arkadaşların fıtratında vardır. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı çoğu zaman boş açıklamalar yapıyor, boş boş konuşuyor. Ama aynı Başkanlığın boş yere sustuğunu hiç görmedik. Bu suskunluğun altından tek adam idaresinden, tek partili sistem içinde bir nabız yoklaması çıkarsa inanın şaşırmayız. Türkiye bir hukuk devletidir. Türk demokrasisi Milli iradenin mührü ile yakın bir gelecekte yeniden rayına oturacaktır."

"BORÇ VERMİŞLER, ‘DESTEK VERDİK' DİYORLAR"

Erdoğan'ın "661 milyar liralık" destek açıklamasını da anımsatan Dervişoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu Sayın Cumhurbaşkanı’nın iddiası. Gerçek Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın raporunda. Sayın Cumhurbaşkanı’nın sözünü ettiği 661 milyar liranın, 652 milyarı kredi ve borç ertelemeden ibaretmiş… Vatandaşa doğrudan giden destek sadece 9 milyar liradır. Borç vermiş ya da borcu ertelemişler, çıkıp ‘661 milyar lira destek verdik’ diyorlar.

“YALANCILIĞIN SONU YOLCULUKTUR, ABBAS YOLCU”

Sayın Cumhurbaşkanı her konuştuğunda dolar 25 kuruş artıyor. Doların 25 kuruş artmasının dış borç stoğumuza katkısı 112 milyar TL’dir… Sayın Cumhurbaşkanı’nı, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Genel Başkanı’nı boş konuşmamaya ve Türkiye’de ekonomik dengeleri rahat bırakmaya davet ediyorum…. Siyaset tarihi bize der ki; ‘Böyle bir nobranlığın, vurdumduymazlığın, yalancılığın, sonu yolculuktur.’ Abbas yolcu.

“GAZİ MUSTAFA KEMAL’E HAKARET EDENDEN DİN ADAMI OLMAYACAĞI GİBİ ADAM DA OLMAZ”

İstiklal ordularımız başkomutanı, Cumhuriyetimizin Kurucusu ve Kurtuluş Savaşı’mızın Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e dil uzatan meczuplar bilmelidir ki; milletin artık sabrı tükenmiştir. Buradan, yedi düvelin işgaline son verilmiş İzmir’den sesleniyor ve diyorum ki; Gazi Mustafa Kemal’e hakaret edenden din adamı olmayacağı gibi adam da olmaz.”

PERİNÇEK YA PARANOYAK YA DA... 

Dervişoğlu, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'i iddialarına da yanıt verdi. Dervişoğlu, "Doğu Perinçek'in söylediklerinin bir karşılığı yok. Ben çiğ yemedim karnım ağrımadı, kimseye suikast yaptırmadım. Doğu Bey’e suikast yapmayan kimse kalmamış. Mübarek kendisi ya paranoyak ya da suikast paratoneridir" dedi. Perinçek önceki gün yaptığı açıklakmada kendisine yapılan suikattte Dervişoğlu'nun etkisi olduğuun söylemişti.

 

 

 
Bu binada bir Aile Sağlık Merkezi var!
 
1700 kişinin katili Bolu'da yakalandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Serter'den Covid-19 cezası tepkisi!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Bedri Serter, TBMM’de kabul ...
Davutoğlu’na istifa şoku!
Gelecek Partisi’nde Araştırma, Geliştirme ve Bilişimden Sorumlu Genel ...
CHP'li Sındır: İzmir'e ceza çektiriliyor!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İzmir’e merkezi bütçeden ayrılan ...
 
Kılıçdaroğlu, çilek hasadına katıldı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın'ın İncirliova ilçesine bağlı ...
Beko: Ülkenin geröek gündemi yoksulluk, yolsuzluk ve işsizliktir!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, ekonomi politikaları üzerinden hükümeti ...
Aytun Çıray'dan Abdülkadir Selvi'ye TÜİK göndermesi!
İYİ Parti'li Aytun Çıray, sosyal medya hesabından Abdülkadir Selvi'nin ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan Ayasofya imamına sert tepki!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda ...
CHP'li Sındır: Aflar yasadışılığı özendiriyor!
Vergi yapılandırmasına ilişkin kanun teklifi üzerine konuşan CHP İzmir ...
CHP'li Özel'den Bakan Varank'a sürpriz telefon!
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri