ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3576
    Dolar
  • Euro
    34,8966
    Euro
  • Altın
    2.383,710
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/28°
    ADANA
  • ANKARA
    11/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    10/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
CHP'li Bülent Tezcan hastaneye kaldırıldı!
CHP'li Bülent Tezcan hastaneye kaldırıldı!
RTÜK’ten Now TV ve Tele1’e ceza!
RTÜK’ten Now TV ve Tele1’e ceza!
Tartıştığı babasını bıçaklayarak öldürdü!
Tartıştığı babasını bıçaklayarak öldürdü!
Dilan Polat sinir krizi geçirip kendine zarar verdi!
Dilan Polat sinir krizi geçirip kendine zarar verdi!
18 Haziran 2019 Salı - 19:45

İYİ atamalar 'Büyük' rahatsızlık yarattı.. Perde arkasında neler oldu

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Ersagun Yücel'in İZBELCOM A.Ş.'ye, İYİ Parti GİK üyesi Nihal Ağca'nın ise ÜNİBEL A.Ş.'ye Genel Müdür olarak atanması tepki çekti. İki isim için de "ithal yönetici istemiyoruz" yorumları yapılırken, bir CHP yöneticisi "Bir partinin genel başkan yardımcısı neden İzmir'e gelip de bir şirkette ikinci adam olmayı kabul eder" diye sordu. İzmir'de sıkıntı yaratan atamalarda bizzat Meral Akşener'in oğlu Fatih Akşener'in etkili olduğu öne sürüldü.

İYİ atamalar  Büyük  rahatsızlık yarattı..  Perde arkasında neler oldu

SONKALE- Günlerdir İzmir kamuoyunu meşgul eden İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinin yönetimi konusunda son nokta konuldu. Ancak, İzmir Büyükşehir tarafından basına geçilen atama listesi çok tepki çekti. Özellikle İYİ Parti kanadından Tunç Soyer'in A Takımı olarak kabul edilen bu listeye son dakikada giriş yapan iki isimle ilgili CHP örgütünde ciddi homurdanmalar başladı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Ersagun Yücel'in İZBELCOM A.Ş.'ye, İYİ Parti GİK üyesi Nihal Ağca'nın ise ÜNİBEL A.Ş.'ye "Genel Müdür" olarak atanması CHP teşkilatını olduğu kadar İzmir Büyükşehir bürokrasini de şaşırttı. İzmir'i hiç tanımayan ve daha önce bu kentte hiç yaşamamış iki isim için "ithal yönetici istemiyoruz" tepkileri yükseldi. Uzun süredir teşkilatlarda önemli görevlerde bulunmuş CHP yöneticisi, İYİ Partili Ahmet Ersagun Yücel'in atanmasını kast ederek, "Bir partinin genel başkan yardımcısı neden İzmir'e gelip de bir şirkette ikinci adam olmayı kabul eder" diye sordu.

"BİZ NİHAT ZEYBEKCİ'YE NİYE İTHAL ADAY DEDİK O ZAMAN"

CHP'li yönetici, "CHP'de bu görevi yapacak başka kimse kalmadı mı da Ankara'dan adam getiriliyor. Hadi bizde yok, İYİ Parti'den de İzmir'de emek veren başka kimse yok mu bu görevleri yerine getirecek. İthal aday da neyin nesidir. İzmir'in yolunu, izini bilmeyen insanlar bu görevleri nasıl yerine getirecek. Biz Nihat Zeybekci'ye niye ithal aday diye tepki gösterdik o zaman" diye konuştu.

İki atamaya yönelik çok ciddi rahatsızlık olduğu, ancak 23 Haziran'daki İstanbul seçimleri nedeniyle şimdilik tepkilerin rafa kaldırıldığı ifade edildi.

BİZZAT FATİH AKŞENER DEVREYE GİRDİ..

Öte yandan, iki ismin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in listesine son anda girmesiyle ilgili de çarpıcı bilgilere ulaşıldı. Yücel ve Ağca için bizzat Genel Başkan Meral Akşener'in oğlu Fatih Akşener'in devreye girdiği öne sürüldü.

KILIÇDAROĞLU RAHATSIZ OLDU AMA

Ardından Meral Akşener'in cumartesi günü CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu arayarak ricacı olduğu, Kılıçdaroğlu'nun ise talepten rahatsız olmasına karşın İstanbul seçimleri öncesi herhangi bir gerginlik çıkmaması için bu ricayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e ilettiği ifade edildi.

SOYER İMZALAYIP GİTTİ

A Takımı'nı büyük ölçüde şekillendirmiş olan Başkan Soyer'in de talepten çok rahatsız olduğu ancak Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nu kıramadığı, iki isimi ekleyip atama listesini tamamladıktan sonra yurt dışına çıktığı belirtildi.

BANA TEBLİĞ ETTİLER DEMİŞTİ!
İzmir'den Gündeme Bakış'a konuşan İYİ Partili Ahmet Ersagun Yücel, İZBELCOM'a atanmasıyla ilgili “Genel Başkanımızın talimatı doğrultusunda oldu. Genel merkezimizin Tunç Başkan ile görüşmesinin ardından görevi bana tebliğ ettiler. Yer olarak tasarruf benim elimde olmadığı için genel merkezimizin talimatına uyuyoruz. Sürecin daha yavaş ilerleyeceğini düşünüyordum fakat hızlı gelişti. Biraz sürpriz oldu. Profesyonelliğimizi ve hünerliliğimizi kullanarak katı sunacağız. Amacımız hizmet olacak” demişti.

İKİSİ DE ÇUKUROVALI

Osmaniye doğumlu olan, İYİ Parti kurucusu Yücel, bir süre TAV firmasında görev yapmıştı. Yücel gibi Ankara'da yaşayan İYİ Partili Nihal Ağca da Adana doğumlu ve  ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu.

 

 
Eve yıldırım düştü
 
Akıl almaz kaza! Sanki dejavu oldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstanbul'u Allah'ın izniyle bir daha alacağız
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 23 Haziran'da tekrarlanacak İstanbul ...
Özdağ’dan Erdoğan’ın o sözlerine tepki
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İBB adayı İmamoğlu için, “Vali’den özür dilemedikçe ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o sözlerine sert tepki
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
 
Kaya'dan Soyer'e 'Yıldırım' tepki
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, AK Parti’nin İstanbul ...
Soyer'den Yıldırım'a ''Pili bitmiş''
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin CHP'li Başkanı Tunç Soyer, partisinin ...
Çok tuhaf eylem.. AK Parti'ye tepki için CHP'ye oy yok!
Tek bir oyun bile önemli olduğu İstanbul'daki yenilecek seçimlere ilişkin ...
 
TRT'nin İzmir'deki silahları ne oldu!
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, TRT İzmir Bölge Müdürlüğü’nde kuruma ...
Yayın sonunda aile fotoğrafı çektirildi
Tarihi İmamoğlu-Yıldırım yayını sonrası adaylar ve aileleri ortak fotoğrafta birleşti.
Tarihi yayına İzmir damgası
Türkiye'nin kilitlendiği, Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım’ın canlı yayında ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri