ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3778
    Dolar
  • Euro
    34,7353
    Euro
  • Altın
    2.434,720
    Altın
  • Bist-100
    10.056,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/31°
    ADANA
  • ANKARA
    14/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erhan Usta istifa etti!
Erhan Usta istifa etti!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
21 Mayıs 2020 Perşembe - 00:04

İZMİR'DE TEHLİKELİ PROVOKASYON!

İzmir'in Konak, Karşıyaka, Çiğli ve Buca ilçelerindeki camilerden Çav Bella şarkısı yayınlanması ortamı gerdi. Sosyal medyada TT olan cami provokasyonuna, sağ muhafazakar kesimden sert tepki geldi. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Çav Bella şarkısını çok sevdiği bilinen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP'ye yüklendi.

İZMİR DE TEHLİKELİ PROVOKASYON!

SONKALEİZMİR- İzmir'de bugün kimliği belirsiz kişilerce merkezi sistemle ezan okunan Konak, Karşıyaka, Çiğli ve Buca'da cami hoparlöründen çalınan Çav Bella şarkısı ortalığı karıştırdı. İzmir Müftülüğü merkezi sistemin frekansına korsan şekilde müdahale edilip sabotaj yapıldığını savunurken, suç duyurusunda bulunulan esrarengiz olayla ilgili inceleme başlatıldı. Öte yandan provokasyon kokan olayın kim ya da kimler tarafından gerçekleştirildiği henüz bilinmezken, sosyal medyada CHP ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hedef tahtasına konuldu.

SOSYAL MEDYADA TT OLDU
Birkaç saat içinde yaklaşık 30 bini aşkın mesaj atılırken, özellikle camilerden Çav Bella çalınan görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir büyük tepki çekti. Özdemir'in üç ayrı camiye ilişkin görüntüleri peş peşe sosyal medya hesabından paylaşıp, "Şaka bir tarafa, İzmir Karşıyaka, Konak, Bornova, Buca gibi birçok ilçede farklı camilerden Çav Bella çalındığı videolarını gördük. İzmir İl Müftülüğü bu konuda bir açıklama yapacak" demesi eleştirildi.

MİSLİYLE KARŞILIK VERİLECEK...
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "Bu mübarek günlerde, bir kez daha milletin inancına, ibadethanesine ve vicdanına yapılan bu saldırı; ‘bölücü’, ‘kışkırtıcı’ ve savundukları değerlerle çelişen, çürümüş  bir zihniyetin yansımasıdır. Bu ezanı, bu salaları susturmaya kimsenin gücü yetmez! Hangi elden gelirse gelsin, kim bu hadsizlikle övünürse övünsün; İzmir halkı karşılığını misliyle verecek; sahte özgürlük nidaları atanlara haddini bildirecektir" açıklamasını yaptı.

İKİ GÜN ÖNCE ÖZDEŞLEŞTİ DEMİŞTİNİZ...
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ da Başkan Tunç Soyer'i hedef aldı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Tunç Soyer'i etiketleyen AK Partili Dağ, "Mübarek Ramazan ayının son günlerinde İzmir'de bazı camilerimize yapılan saldırılar aslında bir zihniyetin tezahürüdür. Bu ülkede ezan sesinden, sela sesinden rahatsızlık duyan güruha milletimiz ve özellikle İzmirli hemşerilerimiz hak ettikleri tepkiyi verecektir. İki gün önce bir demecinizde Çav Bella benimle özdeleşti demiştiniz. Bu milletin dini değerlerine karşı bu çirkin saldırıyı gerçekleştirenlere ve bu provokasyona sahip çıkan parti yöneticilerinize karşı bir duruşunuz olacak mı?" ifadelerini kullandı.

İLK YANIT SERTEL'DEN
Tehlikeli provokasyona CHP'den saatler sonra yanıt geldi. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, "Bu densizliği yapanlar kimse derhal yakalanmalı ve yargıç karşısına çıkarılmalıdır. İzmir Müftülüğü bu olayı soruşturmalı ve gerçekleri ortaya çıkarmalıdır. Camilerin ses sistemi yol geçen hanı olamaz" dedi.

ÖZDEMİR AKTİF GÖREVDE DEĞİL
Sertel'in açıklamasının ardından CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Mübarek Ramazan ayında camilerin sistemine girerek, provokatörlerce dini içerik dışında yayın çalınması bir müslüman olarak beni ve arkadaşlarımı çok üzmüştür. dli mercilerce olayın faillerinin derhal tespit edilmesi gerekmektedir. Süreci dikkat ve destekle izleyeceğiz. Bazı paylaşımlarda adı geçen Banu Özdemir'in partimizde aktif bir görevi yoktur. İnanç ve dini değerlere yapılan her yanlışın karşısında herşeyden ve herkesten önce Cumhuriyet Halk Partisi vardır" çıkışını yaptı.

BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklama ise "20 Mayıs Çarşamba günü bazı internet sitelerinde, İzmir ilindeki farklı camilerin hoparlörlerinden aynı anda ezan yerine İtalyanca Bella Ciao'nun (Çav Bella) çalındığının haber konusu yapılması karşısında; söz konusu eylemi gerçekleştiren kişi ya da kişiler ile söz konusu haber videolarını övücü ve destekleyici ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşanlar hakkında, Cumhuriyet Başsavcılığımızca 'dini değerleri alenen aşağılamak' suçundan resen soruşturma başlatılmıştır" denildi.

 
Camide Çav Bella'ya CHP'den ilk yanıt....
 
65 yaş ve üzeri için seyahat belgesi dönemi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ares 21 Mayıs 2020 Perşembe 01:07

akp ye malzeme lazım, malzeme bulundu

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Camiden Çav Bella olayında yeni gelişme... Sabotaj gerçekleştirilmiştir!
İzmir Müftülüğü, bugün birçok ilçede cami hoparlörlerinden Çav Bella şarkısının ...
Günlük vaka sayısı binin altına düştü
Türkiye'deki koronavirüs salgınıyla ilgili güncel veriler açıklandı. Son ...
Kazdağları’nda isyan! Alamos Gold tahliye edilsin...
Kazdağları için ‘Alamos Gold Kazdağları’ndan Tahliye Edilsin’ talebiyle ...
 
İzmir'de şaşırtan anlar... CAMİLERDEN ÇAV BELLA!
İzmir'in birçok ilçesinde bugün cami hoparlörlerinden dünyaca ünlü İtalyan ...
Kitap okuyana, dondurma hediye
İzmir'in Ödemiş ilçesinde pastane işleten Murat Aksoy, yeni tip koronavirüs ...
Büyükşehir'den 140 bin acil maske
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından ...
 
İzmir'de parklar şenlendi
İzmir'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle alınan önlemler ...
Düğün öncesi virüsü yendi!
İzmir'de yoğun eklem ağrıları nedeniyle hastaneye başvuran ve Kovid-19 ...
İHA'lar 1 Temmuz'da havalanacak
İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince, "Kulelerimizin göremediği alanlar, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri