ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4981
    Dolar
  • Euro
    34,8115
    Euro
  • Altın
    2.441,440
    Altın
  • Bist-100
    10.083,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    14/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/28°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erhan Usta istifa etti!
Erhan Usta istifa etti!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
11 Ekim 2022 Salı - 15:39

İZSU, Torbalı'daki yatırımlara devam ediyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü Torbalı’da birçok önemli altyapı yatırımına imza atmaya devam ediyor. Küçük Menderes Havzası’nda sanayi ve tarımsal üretimin birlikte geliştiği Torbalı, daha modern ve daha güçlü bir altyapıya kavuşuyor.

İZSU, Torbalı daki yatırımlara devam ediyor!

İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, Genel Müdür Yardımcısı Gürkan Erdoğan ve ilgili bürokratlar ilçedeki İZSU yatırımlarını inceledi.

2019 yılından bu yana dev yatırımlara imza atıldı
İZSU Genel Müdürlüğü, 2019’dan bu yana Torbalı ilçe merkezinde yaklaşık 230 kilometre içme suyu yenileme çalışmasını tamamlayarak ilçeyi sağlıklı bir altyapıyla buluşturdu. Tamamlanan çalışmalar bölgedeki kayıp kaçak oranlarını da büyük ölçüde azalttı.

Atatürk Mahallesinde 7 kilometre, Ayrancılar ve TOKİ konutlarında 6 kilometre, Karakuyu Mah. 2 kilometre, Bahçelievler TOKİ’de 1,5 kilometre olmak üzere ilçe genelinde toplam 24,2 kilometre kanalizasyon hattı yenilendi, yeni kanal imalatları tamamlandı.

Daha temiz bir Torbalı
Karakuyu, Eğerci, Şehitler, Ayrancılar, Karşıyaka, Özbek mahallerinde toplam 71 kilometre atık su ve yağmursuyu şebeke hattında temizlik çalışması gerçekleştirildi. Ayrıca temizlik ve taşkın önleme çalışmaları kapsamında ilçede toplam 97 bin 20 metre dere temizlik çalışması tamamlandı.

 Mahallelere yeni su kaynakları
Göllüce, Subaşı, Karaot, Çapak, Çakırbeyli, Dedemezarlığı, Kırba, Ahmetli, Yeniköy, Kızıldamlar, Naime, Helvacı mahallelerine hizmet verecek olan toplam 13 adet yeni sondaj kuyusu ilçeye kazandırıldı.

Üst kaplama çalışmaları devam ediyor
İlçede gerçekleştirilen arıza bakım çalışmalarında oluşan 180 metrekare parke yama işlemi tamamlanarak ilçe sakinlerinin mağduriyet yaşamalarının önüne geçildi. Üst kaplama çalışmaları ilçe genelinde titizlikle devam ediyor. 

Çevre kirliliğini önleyecek önemli yatırımlar
İZSU Genel Müdürlüğü, Küçük Menderes Havzası’nda çevre kirliliğini önlemek ve havzayı korumak için ilçeye hizmet eden Torbalı ve Ayrancılar Yazıbaşı İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesislerinin kapasitelerini artırıyor. Kapasite artırım çalışmalarında imalatlar devam ediyor. Yaz – kış verimli bir şekilde arıtma yapan tesislerde kapasite artırımına gidilmesi ile evsel atıklarla birlikte sanayi atıklarının da toplanarak tesise iletilmesi sağlanacak.

Torbalı İleri Biyolojik Atık su Arıtma Tesisi’nin kapasitesi yaklaşık 1.5 kat artarak 21 bin metreküpten 58 bin metreküpe çıkıyor.  Ayrancılar Yazıbaşı İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisinin kapasitesi ise 3,5 kat artırılarak 7 bin metreküpten 25 bin metreküpe çıkarılıyor. Torbalı yerleşimleri daha temiz bir çevreye kavuşarak “sürdürülebilir çevre” hedefine bir adım daha yaklaşıyor.    

İZSU heyetinin ilk durağı Torbalı Atıksu Arıtma Tesisi oldu
İlçe ziyaretleri kapsamında Torbalı’da ki yatırım ve çalışmaları yerinde inceleyen İZSU heyetinin ilk durağı Torbalı Atıksu Arıtma Tesisi’nde devam eden kapasite artışı çalışmaları oldu. Genel Müdür Köseoğlu, tamamlandığında Torbalı ilçesini modern ve güçlü bir altyapıya kavuşturacak olan 2. Etap inşaatında incelemelerde bulundu ve projede görevli yetkililerden bilgi aldı.

Köseoğlu ve İZSU heyeti şantiyedeki incelemelerin ardından Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin’i makamında ziyaret etti. Torbalı’da devam eden çalışmaların durumu ve yapılması planlanan yatırımlarla ilgili görüşmelerin ardından Karakızlar mahallesine geçilerek ilçe muhtarlarıyla toplantı yapıldı.

Toplantıya Karakızlar, Helvacı, Ortaköy, Çamlıca, Ormanköy ve Düverlik mahalle muhtarları katıldı. Muhtarların dile getirdiği taleplerin atık su ile ilgili olanlarının büyük çoğunluğunun Torbalı Atıksu Arıtma Tesisi 2. Etap inşaatının tamamlanmasıyla çözüme kavuşacağını belirten Köseoğlu, bu projenin Torbalı için hayati bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

Karakızlar mahallesindeki toplantının ardından Ayrancılar İZSU Hizmet Binası’na geçen İZSU heyeti burada Pancar, Demirci, Yoğurtçular, Yazıbaşı, Bahçelievler, Ayrcancılar ve Türkmenköyü mahalle muhtarıyla da bir araya geldi. Muhtarların ağırlıklı olarak dile getirdiği üst kaplama yapım taleplerinin öncelikleri olduğunu belirten Köseğlu, İZSU’nun Torbalı’daki yatırımlarının kesintisiz şekilde devam edeceğini dile getirdi.

Planlanan yatırımlar en kısa sürede hayata geçirilecek

İZSU Genel Müdürlüğü ilçede yaşanan sorunlar ve gelen talepler doğrultusunda yatırım planını hazırladı. Planlanan yatırımlar en kısa sürede hayata geçirilecek. Bu kapsamda; Helvacı, Pamukyazı ve Karakızlar mahallerinde yaklaşık 7 kilometre içme suyu şebekesi yenilenecek.
İmalatları tamamlandığında günlük 57 bin metreküp atık su arıtarak İzmir ilinin 2. en büyük ileri biyolojik atıksu arıtma tesisine sahip olacak Torbalı ilçesinde, sanayi kollektör hattı ve Subaşı mahallesinin kanalizasyon hatları da tamamlanarak tesise iletilecek.

Kuşçuburun, Çapak mahallerinin kanalizasyon hatları tamamlanarak bölgenin atık suları Ayrancılar Yazıbaşı arıtma tesisine iletilecek. Yazıbaşı ve Pancar mahallesi atık suları ise yeni yapılacak kanalizasyon hatları ile Havza Atıksu arıtma tesisine iletilecek.  

İlçe genelinde yaklaşık 20 mahallede 25 kilometre dere temizliği çalışmaları devam edecek ve 150 adet menfez ile geçiş yenileme yapılacak. Hayıtözü deresinde aşırı yağışlarda yaşanabilecek su baskınlarını önlemek için 9 ayrı noktada toplam 80 adet menfez ile 3 bin 700 metre dere ıslahı gerçekleştirilecek.

Etiketler:
 
SGK'den açıklama: Kamu bankalarının emekli promosyonları belli oldu
 
Çağdaş Gazeteciler Derneği'nden Süleyman Soylu'ya 'canım benim' tepkisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'de Germiyan Ekmek Festivali heyecanı!
Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl 8.'si düzenlenecek olan Germiyan Ekmek ...
Fashion Prime ve Fashion Tech fuarları kapılarını açıyor!
Hazır giyim sektörünü buluşturan Fashion Prime ve Fashion Tech fuarları, ...
Acil İzmir mobil uygulamasına yeni özellik eklendi!
30 Ekim’deki büyük depremin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geliştirdiği ...
 
Karşıyaka kendi asfaltını üretiyor!
Karşıyaka’da 7 sene atıl kaldıktan sonra Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ...
Rota Konak’ta yolculuk başladı!
Konak Belediyesi’nin ilçenin tarihi ve kültürel değerlerini tanıtarak ...
Öğrenciler için yemek noktası 6'ya çıktı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi üniversitelilere sıcak yemek destek noktalarını ...
 
Menderes'te okul kantinlerine denetim
Menderes Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelindeki okullarda ...
3. Bornova Kitap Günleri sona erdi
Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen ‘3. Bornova Kitap Günleri’ sona ...
Gaziemirli çocuklar ve gençler Ata’sının huzurunda
Gaziemir Belediyesi Çocuk ve Gençlik Meclisi’nin üyeleri, Gaziemir Belediye ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri