ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4771
    Dolar
  • Euro
    34,8403
    Euro
  • Altın
    2.441,090
    Altın
  • Bist-100
    10.083,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    14/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/28°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/27°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erhan Usta istifa etti!
Erhan Usta istifa etti!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
13 Şubat 2023 Pazartesi - 15:22

İZSU, deprem bölgesindeki su sorunu için çalışmalarını sürdürüyor!

Türkiye’de 10 ili etkileyen 6 Şubat depremi nedeniyle İzmir’den bölgeye yapılan destekler artarak devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri, 203 teknik personel, 72 araç ve iş makinesi ile deprem bölgesinde görev yapıyor. Susuzluk çeken bölgelerde çalışma yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri ve İZSU Genel Müdürlüğü, kent merkezlerinin yanı sıra 200’e yakın köye ulaştı.

İZSU, deprem bölgesindeki su sorunu için çalışmalarını sürdürüyor!

Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından tüm birimlerini ve imkânlarını seferber eden İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, çok büyük bir dayanışma örneği gösteriyor. Afetzedelere ulaştırılmak üzere yola çıkan yardım tırları ve destek ekipleri sırayla deprem bölgesine ulaşıyor. Yardımların ihtiyaç olan her noktaya sağlıklı şekilde dağıtımı için özenle çalışan destek ekiplerinin yanı sıra teknik ekipler Hatay’ın altyapısında oluşan sorunların giderilmesi için kesintisiz çalışıyor.

İZSU ekipleri, Hatay Büyükşehir Belediyesi ile birlikte seferber oldu

Depremin 102’nci saatinde Hatay'da yer alan Melek Apartmanı’ndan Yusuf Şahin adlı bir yurttaşı enkaz altından kurtaran İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU ekipleri, içme suyu ihtiyacının karşılanmasında büyük zorluk çekilen deprem bölgesindeki çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırdı. Su verilemeyen bölgelerde acil ihtiyacı karşılamak için tankerle su dağıtımı yapan ekipler, HATSU ekipleriyle koordineli bir şekilde bölgedeki altyapı hatlarında hasar tespit ve onarım çalışmaları da yürütüyor.

Hasar gören depo ve kuyulardaki arızalar giderildi

Su iletilemeyen ilçelerde yapılan altyapı hasar tespitinin ardından bakım - onarım çalışmalarıyla içme suyu sağlanmasına destek veren İZSU ekipleri, şu ana kadar İskenderun’un içme suyu depo ve kuyularında deprem kaynaklı oluşan arızaları da giderdi. HATSU ekipleriyle yürütülen çalışmalar kapsamında dezenfeksiyon sistemleri devreye alınarak bölgelere yeniden temiz ve sağlıklı su vermeye başlandı.

 

Çalışmalar kapsamında, İskenderun'un suyunun %25'ini karşılayan ve depremde zarar gören pompa kuyu istasyonu İZSU ekipleri tarafından güvenli bir şekilde onarıldı. Mevcut kurulu gaz klor sistemleri depremde hasar gören, 400 Evler Bölgesi Terfi İstasyonu ve Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Orhantepe Pompa Terfi İstasyonunda yapılan çalışmalarda ise hasar gören sistemler devre dışı bırakılarak yeni sıvı klor dozaj sistemi montajı yapıldı ve istasyonlar tekrar devreye alındı.

Karaağaç su deposunda bulunan klorlama sisteminin kontrolleri ve gerekli ayarları yapıldı, sistemin güvenli şekilde çalışması sağlandı. İsmet İnönü Mahallesi Şehit Mustafa Aksay Caddesi’de ise uç nokta klor kontrolleri yapıldı.

 

İskenderun’un Karaağaç mahallesinde su tankerlerinin dolum yaparak ihtiyaç olan mahallelere dağıtım yaptığı ve Karaağaç mahallesinin içme suyunu karşılayan kuyu üzerine de dezenfeksiyon sistemi kurulumu yapıldı. Yapılan çalışmalarla İsmet İnönü, Şahin Tepesi, Orhantepe, Akçay ve Karaağaç mahallelerine yeniden temiz ve sağlıklı içme suyu sağlandı.

 

Çadır kentin altyapı ve tuvalet ihtiyacı için çalışmalar tamamlandı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in talimatıyla bölgenin en öncelikli ihtiyacı olan barınma sorununa çözüm getirmek için de seferberlik başlatıldı. Hatay'da depremzedelerin barınma ihtiyacını çözmek için EXPO yolu üzerinde çadır kent oluşturuldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün alana ulaşan teknik kadrosu, sağlıklı bir yaşam alanının oluşması için bölgenin su altyapısı çalışmalarını tamamladı. Ayrıca alana ihtiyacı karşılayacak sayıda mobil tuvalet kurulumu yapıldı.

Koordinasyona ihtiyaç var
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, deprem felaketinin ardından Büyükşehir Belediyesi’nin deprem bölgesinde sürdürdüğü çalışmalar ve oluşturacağı koordinasyon merkezleri hakkında bilgi verdi. Yaklaşık 500 belediye personelinin deprem bölgesinde görev yaptığını dile getiren Başkan Tunç Soyer, “Hatay’da içme suyu yok. İZSU ekipleri, orada çalışıyor. Şehir idaresi içme suyu veremiyor. Ekiplerimiz altyapının bakım onarımı ve içme suyu ihtiyacının karşılanması için çalışıyor. Bu mesele bir iki günlük bir mesele değil. Önümüzde uzun bir yol var. İzmir olarak biz belirlediğimiz 4 noktada üs kurmaya karar verdik. Hatay, Adıyaman, Maraş ve Osmaniye’ye İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin birimlerini taşıyacağız. İZSU, Fen İşleri, Eşrefpaşa Hastanesi burada ne yapıyorsa 4 şehirde de onu yapacak. Vatandaşlarımızın öncelikli ihtiyaçlarını yerinde tespit ederek hızlı bir şekilde yerinde çözeceğiz” diye konuştu.

Etiketler:
 
Selçuk Yaşar son yolculuğuna uğurlandı!
 
İZDEDA Başkanı depremzedeleri bekleyen acı gerçekleri anlattı...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk Yaşar son yolculuğuna uğurlandı!
İzmir'de önceki gün 98 yaşında vefat eden Yaşar Holding'in kurucusu ve ...
Başkan Kılıç ve BUCAKUT Adıyaman'da!
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Adıyaman'da çalışmalarına devam eden ...
Türkiye’nin en kapsamlı deprem projesi İzmir’de yürütülüyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim 2020’de İzmir’de meydana gelen depremin ...
 
Kılıçdaroğlu SPK'ya gitti: Soyguna izin vermeyeceğiz!
Deprem bölgesinden döndükten sonra Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) gideceğini ...
Fatih Altaylı'dan seçim iddiası!
AK Parti’nin Maraş merkezli depremlerden sonra seçimleri altı ay veya ...
178. saatte mucizeler sürüyor!
Kahramanmaraş'ta gerçekleşen depremin ardından 178 saat geçmesine rağmen ...
 
İzmir Büyükşehir'den depremzedelere açılması planlanan Hilton Oteli ile ilgili açıklama...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, deprem felaketinin ardından kentte bulunan ...
Vali Köşger açıkladı... İzmir'den 246 TIR ve 271 kamyon yardım malzemesi gönderildi
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, deprem bölgesine şu ana kadar 246 TIR ...
Seçim tarihi ile ilgili çarpıcı senaryo!
Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, 10 ilde büyük yıkıma neden olan, Kahramanmaraş ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri