ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5259
    Dolar
  • Euro
    34,9324
    Euro
  • Altın
    2.439,530
    Altın
  • Bist-100
    9.717,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/35°
    ADANA
  • ANKARA
    15/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/25°
    IZMIR
  • KONYA
    18/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Rezidansta kadın cinayeti!
Rezidansta kadın cinayeti!
Savaş Ay'ın miras davasında karar!
Savaş Ay'ın miras davasında karar!
Babasının silahıyla ağabeyini öldürdü!
Babasının silahıyla ağabeyini öldürdü!
23 Nisan'da tepki çeken Dilan Polat müsameresi!
23 Nisan'da tepki çeken Dilan Polat müsameresi!
28 Nisan 2023 Cuma - 12:17

İZTO’da İhracat destekleri toplantısı

İzmir Ticaret Odası, yeni nesil ihracat desteklerinin detaylıca aktarıldığı bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Toplantıda T.C. Ticaret Bakanlığı ‘’Yeni Nesil İhracat Destekleri ve Prefinansman Modeli ’’ kapsamında mal ve hizmet ihracatına yönelik her ihtiyaca uygun şekilde tasarlanan Yurtdışı Pazar Araştırması desteğinden, Marka ve Turquality Desteğine, Hususi Damgalı pasaporttan, E-İhracat Destekleri ve Yurt dışı lojistik dağıtım ağlarının kurulmasına kadar her konu anlatıldı.

İZTO’da İhracat destekleri toplantısı

Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda düzenlenen Yeni Nesil İhracat Destekleri ve Prefinansman Modeli Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı, İzmir Ticaret Odası Çok Amaçlı Salonu’nda yoğun bir katılımla gerçekleşti. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, İhracat Genel Müdür Yardımcısı Mustafa İlker Özdem, Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdür Yardımcısı Ali Alperen Kaçar, İhracatı Geliştirme (İGE) A.Ş. Genel Müdürü Kasım Akdeniz ile Eximbank Ege Bölge Müdürü Gülom Timurhan birer sunum yaparak katılımcıların soruları yanıtladı.

Toplantıya, İzmir Ticaret İl Müdürü Murtaza Çağrı Ergünen, Ege Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Mehmet Enver Kök, EBSO Meclis Başkanı İbrahim Gökçüoğlu, İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Nuray Eyigele İşleyen, İZTO Meclis Başkan Yardımcısı Mehmet Tahir Özdemir, Türk Eximbank İzmir Şube Müdürü Fatih Ağın, Kredi Garanti Fonu İzmir Şube Müdürü Ersen Damçayırı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü İşletme Müdürü Pelin Devrim ile İlçe Oda ve Borsa Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanları katıldı.

KIZILGÜNEŞLER: “İHRACATÇILAR ZOR ŞARTLARDA BAŞARI GÖSTERDİ”

İhracata yönelik devlet desteklerine ilişkin bilgilendirme toplantılarının, üyelerin yurtdışına açılma motivasyonlarının artmasına vesile olduğunu vurgulayan İZTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler, “Küresel ekonominin zorlu süreçlerden geçtiği son birkaç yıllık dönemde, ihracatçılarımız doğru zamanda doğru hamleleri yapmakta başarı gösterdi. Bununla birlikte, döviz kurları ve ihracat gelirlerinin yüzde 40’ını TL’ye çevirme yükümlülüğü, ihracatçılarımızın zorlanmasına sebep oluyor. Yüksek enflasyonist ortamın sonucu olan yüksek kredi maliyetleri, dövizle kredi alımının güçleşmesi, kısa vadeler, bankalarda dövizle işlem yapmanın zorlaşması, öz sermaye bakımından sıkıntı yaşayan ve borçlanmak zorunda kalan firmalarımızın işlerini geliştirmelerinde sorun yaşamalarına neden oluyor” dedi.

“GÜZEL BİR İŞBİRLİĞİ YÜRÜTÜYORUZ”

Ticaret Bakanlığı başta olmak üzere, Eximbank ve Kredi Garanti Fonu’nun açıkladığı ihracatın finansmanına ve pazarlamaya yönelik destekleri memnuniyetle karşıladıklarını belirten Kızılgüneşler sözlerine şöyle devam etti: “Eximbank ve Kredi Garanti Fonu’nun İzmir ofislerinin Odamız hizmet binasında yer almaları sayesinde üyelerimizin bu kurumlara erişimlerini kolaylaştıran güzel bir işbirliği yürüttüğümüze de değinmek istiyorum. İhracatçıların gereksinim duyduğu teminatı sağlamak için kurulmuş kredi kefalet kurumu olan İGE A.Ş.’nin finansmana erişim sürecinde ihracata sağladığı çözümleri önemsiyor ve takip ediyoruz. İhracatçılarımıza sunulan hizmetlerin çeşitlenerek artmasını bekliyoruz”

ÖZDEM: TEŞVİKLER DAHA İŞLEVSEL HALE GELDİ

İhracat Genel Müdür Yardımcısı Mustafa İlker Özdem, yapmış olduğu sunumda 18 Ağustos 2022 tarihli Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5973 sayılı İhracat Destekleri ile teşviklerin daha anlaşılır, yalın, yenilikçi ve işlevsel hale getirildiğini, hedef ülke ve hedef sektör uygulamasının güçlendirildiğini belirtti. Özdem, E-ihracatın yaygınlaştırılması ve ihracatın arttırılması amacıyla E-İhracat Desteklerinin oluşturulduğunu ve Yeni Nesil Desteklerin tasarlandığını belirtti.

Özdem aynı zamanda, Yeni Nesil Destekler ile  T.C. Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda, Türk Eximbank ve İhracatı Geliştirme (İGE) AŞ'nin katılımıyla prefinansman sistematiği geliştirildiğini belirtti. Söz konusu sistem ile  firmaların finansman yükünü azaltmak ve kredi kabiliyetlerini artırmak amacıyla, Bakanlıkça yürütülen proje/program/statü bazlı destek programları dahilinde, şirketlere finansman ve teminat imkanının sağlandığını ifade etti.

KAÇAR: HİZMET İHRACATI 20 YILDA 6 KATTAN FAZLA ARTTI

Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdür Yardımcısı Ali Alperen Kaçar, ülkemizin hizmet ihracatında 20 yılda 6 kattan fazla artış kaydedildiğini söyleyerek, 2002’de 14 milyar dolar olan hizmet ihracatımızın, 2022 yılında 90,3 milyar dolara ulaştığını belirtti. Kaçar, aynı zamanda, Yurt dışı lojistik dağıtım ağlarının kurulması ve/veya işletilmesine yönelik Yurt Dışı Lojistik Ağları Destek Programı ve Yurtdışı Teknik Müşavirlik Destek Programı ve ihracatçılara sağlanan Hususi Damgalı pasaport konularında bilgi verdi.

TİMURHAN İHRACAT KREDİLERİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Türk Eximbank Ege Bölge Müdürü Gülom Timurhan’ın katılımcılara Eximbank tarafından mal ve hizmet ihracatçılarına sağlanan ihracat kredileri ve alacak sigortaları hakkında bilgi verdiği toplantıda İGE A.Ş Genel Müdürü Kasım Akdeniz, toplam krediler içinde "İhracat Kredileri"nin payını artırılmasının, İhracat Kredileri içinde "İhracatçı KOBİ" lerin payını artırılmasının önemli olduğunu belirtti.

 

 

 
Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı!
 
Kuru meyve sektörü ihracatını yüzde 15 artırdı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BDDK’dan TOGG’a özel kredi düzenlemesi!
BDDK, yerel üreticiler tarafından üretilen elektrik motorlu araçlar için ...
Memura 'büyükşehir' zammı!
Büyük şehirde görev yapan memurlara kira desteği dahil ilave ödemeler ...
Benzine indirim geliyor!
Benzin fiyatlarına bu geceden itibaren indirim geliyor. Petrol fiyatlarındaki ...
 
Merkez Bankası'nın rezervleri eriyor!
Merkez Bankası brüt rezervi geçen hafta 5,4 milyar dolar daha azalarak ...
ESİAD'dan "Vergi Affı Kanunu" bilgilendirmesi...
Ege Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ESİAD), Mart ayında yürürlüğe giren ...
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!
Merkez Bankası, politika faizinin yüzde 8,5 düzeyinde sabit tutulmasına karar verdi.
 
TÜİK davayı kaybetti, sansürlediği fiyat listesini yayımlayacak
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) şeffaflık tartışmalarını beraberinde ...
Kola fiyatlarına zam geliyor
Tekel bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar sosyal medya hesabından ...
İzmir'de en çok hangi marka araç satıldı?
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2023 Mart ayı sonu itibarıyla ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri