ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Sinan Ateş cinayetinde kritik bir delil ortaya çıktı!
Sinan Ateş cinayetinde kritik bir delil ortaya çıktı!
Yeni salgın paniği: İneklerden insanlara geçiyor!
Yeni salgın paniği: İneklerden insanlara geçiyor!
Polisten kaçtı, vurularak yakalandı!
Polisten kaçtı, vurularak yakalandı!
17 gündür aranıyordu... Acı haber geldi!
17 gündür aranıyordu... Acı haber geldi!
4 Temmuz 2023 Salı - 09:12

İZTO’da gündem özel eğitim

Özel gereksinimli bireylerin eğitimleri için İzmir’de faaliyet gösteren 85 İzmir Ticaret Odası üyesi firma, sektörün paydaşlarıyla buluşarak sorunlarını aktardı. Hizmetin daha iyi standartlara ulaşması için “özel” eğitimin tüm detaylarıyla ele alındığı toplantıda konuşan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Tutan, eğitimin herkesin hakkı olduğunun altını çizerek, “Engelleri ne olursa olsun herkesi kucaklamak için, özel sektör ve kamu olarak elimizi taşın altına koymalıyız” dedi.

İZTO’da gündem özel eğitim

Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri Toplantısı, İzmir Vali Yardımcısı Fatih Kızıltoprak, Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü Yaygın Eğitim ve Barınma Hizmetleri Daire Başkanı Şemsettin Ünal, İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Medet Ekşi, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Tutan, Özel Eğitim Dernekleri Konfederasyonu Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Ahmet Yılmaz, Tüm Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri Derneği Başkanı Fahri Şeker, İZTO Meclis Üyeleri Feti Şen, Hakan Alabalık ve Saniye Fıçı’nın katılımıyla İzmir Ticaret Odası Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlendi. 

HERGÜL: ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMALIYIZ

Moderatörlüğünü İZTO Meclis Üyesi Mustafa Tektaş’ın yaptığı toplantıda konuşan İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Tutan, “Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları sözleşmesine göre, gelişim özellikleri açısından akranlarından anlamlı düzeyde farklılık gösteren bireyler de dahil bütün bireyler, kişiliğin, yeteneklerin, zihinsel ve fiziksel kabiliyetlerin gelişmesi konusunda eşit olmalı. Engelleri ne olursa olsun her bireyin yetenek ve becerilerini kucaklayan kapsayıcı bir toplum yaratmak için özel sektör ve kamu olarak elimizi taşın altına koyup birlikte çalışmaya devam etmemiz gerekiyor. Özel bireyler, ihtiyaçları olan eğitimi ne kadar erken yaşta almaya başlarlarsa gösterecekleri gelişim de o kadar fazla olacaktır” dedi.

KIZILTOPRAK: İZMİR’LE GURUR DUYUYORUZ

Konuşmasında toplumların ilerlemesi ve kalkınması için beşeri sermayenin önemine değinen İzmir Vali Yardımcısı Fatih Kızıltoprak, İzmir’de, genel eğitimin yanında özel eğitime destek verilmesi ve özel eğitime yönelik çalışmalar yapılması gerektiği bilinci ile hareket eden bir milli eğitim camiasına sahip olunmasından dolayı gurur duyduğunu ifade etti.

ÜNAL: EĞİTİMİN NİTELİĞİNİ ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ

Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü Yaygın Eğitim ve Barınma Hizmetleri Daire Başkanı Şemsettin Ünal, sektörün ortak sorunları için bir araya gelmenin önemine dikkat çekerek, “Bir yandan sektörün önünü açmaya çalışırken, bir yandan da haksız rekabeti ve kamu zararını engellemek; çalışanların mağduriyet yaşamamasını sağlamak; mal ve can güvenliğini sağlamak, verilen eğitimin niteliğini ve kalitesini arttırmak için gerekli izleme, değerlendirme, denetim çalışmalarını sürdüreceğiz” diye konuştu. 

EKŞİ: HEDEFİMİZ STANDARTLARI YÜKSELTMEK

Eğitimde demokratik, bilimsel, erişilebilir, insancıl yaklaşımı esas alan çağdaş eğitim anlayışı ile hareket edildiğini vurgulayan İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Medet Ekşi, “Özel bireylerin eşit eğitim alması için yasal, idari, eğitsel düzenlemeleri yapıyoruz. Tüm paydaşlar bir araya gelerek uygulamaları yüksek standart çıtasında birleştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

YILMAZ: SEKTÖRÜN SORUNLARINI ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ

Özel Eğitim Dernekleri Konfederasyonu Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Ahmet Yılmaz ise personel ihtiyacı ve özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine ödenen ücretlerin iyileştirilmesi gerekliliği gibi sektörel sorunların çözümüne yönelik ilgili kurum, kuruluşlar nezdinde çalışmalar yaptıklarını, bayramdan sonra da Ankara’da temaslarına devam edeceklerini ifade etti.

ŞEKER: ÇALIŞMALARIMIZI HER PLATFORMDA SÜRDÜRÜYORUZ

Tüm Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri Derneği Başkanı Fahri Şeker, rehabilitasyon merkezlerine ödenen ücretler, Rehberlik ve Araştırma Merkezleri değerlendirmeleri, hastane raporları, denetim, ulaşım gibi sektörel konularda her platformda çalışmalar yaptıklarını ifade etti. 

ÜYELER SORUNLARINI AKTARDI

Konuşmaların ardından, Karabağlar Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Bayram Günay ve Karşıyaka Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Hakan Zorlu, Rehberlik Araştırma Merkezleri ve firmalar arasındaki süreçlere ilişkin sunum gerçekleştirdi. Toplantının soru-cevap bölümünde, özel eğitim ve rehabilitasyon sektöründe faaliyet gösteren 85 İZTO üyesi, yaşadıkları sorunları İzmir’deki İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüklerini temsilen toplantıya katılan 49 yetkiliyle aktardı.

 
Ege Üniversitesi'nin eski rektörü Hoşcoşkun yakalandı!
 
Benzine büyük zam geldi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ESİAD’dan Litvanya’ya zirve daveti
Ege Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ESİAD),  çeşitli sektörlerden ...
Merkez Bankası'ndan faiz artışlarına devam mesajı!
Merkez Bankası'nın PPK özetinde, kredi genişlemesi ve döviz kurundaki ...
TCDD’den YHT biletlerine büyük zam!
Sene başında Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerine yüzde 15 oranında zam ...
 
ENAG enflasyon verilerini açıkladı!
Bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), enflasyonun 2023 Ocak-Haziran ...
Ekmeğe zam... İşte yeni fiyat!
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı Türkiye genelinde ...
Benzine dev zam geliyor!
Benzin fiyatlarına bayram tatili sonrası ilk günde büyük zam geliyor. ...
 
Apple seçim sonrası dördüncü kez zam yaptı!
Geçen ay tüm ürünlerine üç kez zam yapan Apple Türkiye, dolar kurundaki ...
Doğalgazda temmuz tarifesi belli oldu!
Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), temmuz itibarıyla elektrik ...
Tüp fiyatlarına zam geldi!
Geçtiğimiz ay 350 lira olan 12 kilogramlık mutfak tüpü 380 liradan satılmaya başlandı.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri