ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2341
    Dolar
  • Euro
    35,0576
    Euro
  • Altın
    2.517,050
    Altın
  • Bist-100
    10.644,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/32°
    ADANA
  • ANKARA
    16/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/25°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    18/33°
    IZMIR
  • KONYA
    16/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Derbi sonrası ortalık karıştı...
Derbi sonrası ortalık karıştı...
Derbide Fenerbahçe güldü... Şampiyon son hafta belli olacak!
Derbide Fenerbahçe güldü... Şampiyon son hafta belli olacak!
İki grup arasındaki kavgaya ezanlı müdahale!
İki grup arasındaki kavgaya ezanlı müdahale!
İran Cumhurbaşkanı'nı taşıyan helikopter kaza yaptı!
İran Cumhurbaşkanı'nı taşıyan helikopter kaza yaptı!
9 Mayıs 2024 Perşembe - 10:02

İZTO’dan ihracat atağı...

İzmir Ticaret Odası üyelerinin ihracatını artırmak için bir haftada iki önemli toplantı gerçekleştirdi. T.C. Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ile düzenlenen İzmir E-İhracat Zirvesi’nde 200’e yakın İzmir Ticaret Odası üyesi e-ihracat ile ilgili tüm soru işaretlerinin yanıtlarını sektörün önde gelen isimlerinden aldı.

İZTO’dan ihracat atağı...

KOSGEB İzmir Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen Avrupa İşletmeler Ağı kapsamında "Orta ve Yüksek Teknoloji Üretiminde Faaliyet Gösteren Üyelerimizin İhracat Kapasitelerinin Artırılması Projesi" nin Açılış Toplantısı’nda ise 36 üyenin katılımıyla, 6 hafta sürecek İhracat Eğitimlerine ilişkin bilgilendirme yapıldı.

İZMİR E-İHRACAT ZİRVESİ DÜZENLENDİ

İzmir Ticaret Odası’nda bu hafta gündem “ihracat” oldu. Yoğun bir katılımla gerçekleşen İzmir E-İhracat Zirvesi’nde T.C. Ticaret Bakanlığı yetkilileri ile alanında önde gelen sektör temsilcileri, ülkemizin e-ihracat politikaları, devlet destekleri, e-ihracatta gümrükleme işlemleri, yeni nesil teknolojilerin ve yapay zekânın e-ticarette kullanım alanları, e-ihracatın getirdiği fırsatlar ile bu alandaki en iyi uygulamalar, dijital pazarlama ve satış stratejileri hakkında sunumlar gerçekleştirdi.

200’E YAKIN ÜYE KATILDI

Etkinlikte ayrıca, Trendyol, Satış ve İş Geliştirme Direktörü Özkan Çokaygil, PTTAVM, Ticari Grup Direktörü Çağla Okuducu ve Hepsiburada Global, Ticari Müdürü Sinem Altun’un panelist olarak yer aldığı, “Pazaryerlerinin E-İhracat Uygulamaları” konulu panel gerçekleştirildi. Panelde, pazaryerleri yöneticileri, hangi ülkelerde çalıştıklarını ve üyelerimizin kendi pazaryerlerinde mağaza açmaları durumunda ne gibi avantajlar elde edeceklerini aktardı.

200’e yakın İzmir Ticaret Odası üyesinin dinleyici olarak katıldığı etkinlikte, katılımcılar özellikle yapay zekanın ve yeni nesil teknolojilerin e-ticarette kullanımına büyük ilgi gösterdi.

İZMİR E-TİCARETİN VE E-İHRACATIN MERKEZİ OLACAK

Zirvenin açılış konuşmasını yapan İZTO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mahmut Erkoç, “Odamız, sektörün dinamik yapısına paralel olarak üyelerinin e-ticaret faaliyetlerini arttırmaya yönelik çalışmalarını her geçen gün çeşitlendirerek arttırıyor. Meslek Lisesi öğrencilerinin sahada yetiştirilmesi, üyelerimizin e-ticaret personel eksiliğinin giderilmesi ve üyelerimizin pazaryerleri üzerinden yurtdışına satış yapabilmeleri için alt yapı oluşturmalarına yönelik etkinlik serilerimizi hayata geçiriyoruz. İzmir’in, ülkemizde “e-ticaretin ve e-ihracatın merkezi” olarak anılması için faaliyetlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Bülent Tuncer Ticaret Bakanlığının, e-ihracatın genel ihracat içerisindeki payının yüzde 10’lara çıkarılması hedefi doğrultusunda yaptığı çalışmaları katılımcılara aktarırken, T.C. Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü Muafiyetler Daire Başkanı Deniz Okan Savaş, uluslararası arenada Dünya Gümrük Örgütü, Dünya Ticaret Örgütü, Birleşmiş Milletler nezdinde yapılan çalışmaların takibi hakkında bilgi verdi.

AVRUPA İŞLETMELER AĞI İLE İHRACAT KAPASİTELERİ ARTIRILACAK

KOSGEB İzmir Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen Avrupa İşletmeler Ağı kapsamında "Orta ve Yüksek Teknoloji Üretiminde Faaliyet Gösteren Üyelerimizin İhracat Kapasitelerinin Artırılması Projesi" nin Açılış Toplantısı da İzmir Ticaret Odası’nda gerçekleştirildi. Proje kapsamında, kadın girişimciler ve orta ve yüksek teknolojili üretim yapan firmalardan oluşan 36 üye, 6 hafta sürecek İhracat Eğitimlerine katılacak ve eğitimi başarıyla tamamlayan üyeler Avrupa İşletmeler Ağına dahil olacak.

KADIN GİRİŞİMCİLER ÖNCELİKLİ

Projenin açılış konuşmasını yapan İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Tutan, “Odamız ve KOSGEB İzmir Müdürlüğü iş birliği ile başlattığımız projemizde kadın girişimcileri önceliklendirerek, orta ve yüksek teknoloji üretiminde faaliyet gösteren üyelerimizin; İhracat kapasitelerinin arttırılması ve yurt dışı pazar edinmelerine katkı koymayı amaçladık. İhracat kapasitelerinin artırılması kapsamında; öncelikle 6 modülden oluşan İhracat Eğitimimiz gerçekleşecek. Ağa dahil edilen üyelerimizin iş ortaklıkları kurmalarını, Ar-Ge projeleri için veri tabanında yer alan yabancı firmalar ile eşleştirilmelerinin sağlanmasını hedefliyoruz” dedi. KOSGEB İzmir Müdürü Dr. Levent Arslan ise, katılımcılara proje hakkında bilgi verdi.

AKADEMİSYENLER EĞİTİM VERECEK

Yaşar Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çağrı Bulut, Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aykan Candemir ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Kenan Demirel tarafından verilecek olan eğitimlerde, ihracatla ilgili olarak şirketin kısa ve orta vadeli hedeflerinin nasıl belirleneceği, küresel piyasaların değerlendirilmesi, potansiyel alıcılarla müzakere süreçleri, hedef pazar hakkında detaylı analizin nasıl yapılacağı gibi firmaya rekabet avantajı sağlayacak çok önemli konular uygulamalı olarak ele alınacak.

 

 
Başkan Eşki’den Küçükpark’a neşter...
 
Çeşme'de kaçak yapılara geçit yok!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğalgaz ve elektrik faturalarında yeni dönem!
Türkiye'de hükümetin farklı gelir grupları için farklı doğalgaz ve elektrik ...
Ege Bölgesi’nin 4 aylık ihracatı 14 milyar doları aştı
Türkiye, 2024 yılının ocak – nisan döneminde 82 milyar 873 milyon dolar ...
Benzin ve motorine indirim geldi!
Benzin ve motorine indirim geldi. İndirim bu gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansıdı.
 
Ege Bölgesi’nin kimyevi maddeler ihracatı 6 milyar doları aşıyor
Ege İhracatçı Birlikleri bünyesinde Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları ...
Bir sigara grubuna daha zam!
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, JTI sigara ...
Benzin ve motorine indirim geliyor!
Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle benzin ve motorine indirim gelmesi bekleniyor. 
 
EİB'den Nisan'da 1 milyar 360 milyon dolarlık ihracat...
Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), Nisan ayında 1 milyar 360 milyon dolarlık ...
Bir sigara grubuna daha zam!
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, PM sigara ...
Benzin ve motorinde tek fiyat dönemi!
Akaryakıt istasyonlarında yapılan satışlarda, farklılaştırılmış olsun ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri