ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5327
    Dolar
  • Euro
    34,8612
    Euro
  • Altın
    2.443,990
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/34°
    ADANA
  • ANKARA
    15/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
25 Mart 2024 Pazartesi - 15:33

İduğ'dan o iddialara tepki: ''Bu bir itibar suikasti''

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki'nin söylemlerine tepki gösterdi. İduğ, "Enerjisini seçim kazanmaya harcaması gerekirken itibar suikastına girişti. İftira atarak bizi yok edemezsiniz bu iftiraları yargıya taşıyacağım. Ya herkesin önünde özür diler ya da yargıya taşıyacağım" dedi.

İduğ dan o iddialara tepki:  Bu bir itibar suikasti

SONKALEİZMİR-Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, başkanlık makamında basın toplantısı düzenleyerek CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki'nin bir toplantıdaki, "Bornova Belediyesi’ne yağmur gibi adam alınıyor. 70 milyona fidan alınıyor" sözlerine tepki gösterdi. 

Eşki'nin sözleri sonrası CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Seçim Koordinasyon Merkezi'nden Alaattin Yüksel, Parti Sözcüsü Deniz Yücel, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'na ulaşıp durumu ilettiğini belirten İduğ şöyle konuştu:

"Eşki'nin benden özür dilenmesini bekledim. Bizim parti geleneğinde böyle bir şey yok, Bornova Belediye Başkan adayının rakibi ben değilim, Diğer partiler... Enerjisini seçim kazanmaya harcaması gerekirken itibar suikastına girişti. Sorumluluk gereği bu açıklamayı yapmak gerekiyor. Mesnetsiz iddialar beni derinden yaralamıştır. İddia konusu olan 4 konuyu cevaplamak istiyorum. Bornova Belediyesi'nde kaç kişi çalışıyor? Ben evraksız konuşmam. Bir şey söylenirse evrakımla birlikte gösteririm. 2 bin 74 kişi şu anda var. 2 bin 36 kişi ile devralmıştık. İnsan kaynaklarımızın verdiği resmi rakam. 5 yılda 38 kişi artmış. Türkiye'nin en yüksek maaşını ödeyen belediye Bornova Belediyesi'dir. Çoluk çocukla yönetilecek bir yer değil burası. Bornova Belediyesi hakkında konuşurken ağzından çıkanları düşünecek ve öyle konuşacak. Bu sonuçlar 1 milyarın üzerinde yatırım yapmış, kasasında 150 milyon parası olan ve borcu olmayan bir belediye. Hele CHP'li Belediye Başkan adayı, CHP'li Belediye Başkanına böyle konuşuyorsa bunun bedeli vardır, ben bu bedeli ödetirim."

"YA ÖZÜR DİLER YA YARGIYA TAŞIYACAĞIM"


İduğ sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kasadaki parayı merak ediyor. Herkesin kasadaki parada gözü var. 189 milyon TL var. Rutin harcamalar vardır. Devamlı döndü bu para. Biz tasarruf ettik. Bunların hepsi tasarrufla sağlandı. 150 tane kamyon aldık, kiralık araçları satın aldık. Kira ödemiyor bu belediye. Belediyeler kiralık arabaların paralarını ödeyemediği için araçlar firmalar tarafından geri çekilmeye başladı. İlk geldiğimizde 6 ay içinde bunları sağladık, ben bunların hiçbirini cebimde götürmüyorum. Hepsi Bornova Belediyesi'nde kalacak. Bornova'nın bütün yollarını yeniledik, yenilemeye devam ediyoruz. Çamdibi'nde havuz yaptık, kreşler yaptık. Bunların hepsi tasarrufla, akılla yapıldı. Meclis üyesi arkadaşlarımla, bürokratlara beraber yaparak geldik. İftirayla bizi çökertemezsiniz. Ben çökmeyeceğim. Bu konuşulanları yargıya taşıyacağım. Ya gelir herkesin önünde ikna edici bir şekilde özür diler, affederim. Ya da yargıya taşıyacağım." 

9 MİLYONLUK FİDE ALINDI

Başkan İduğ, iddia edildiği gibi 70 milyonluk değil, 9 milyonluk fide alındığını belirterek, "Acaba nereden çıktı bu 70 milyon? Seçim için harcadıkları para olabilir. Çevrenizdeki insanlar sizi yanlış yönlendiriyorsa gelirsiniz yanıma. Ben anlatırım size. Yanında Büyükşehir adayımız Cemil Tugay'ın ve çok kıymetli Aziz Kocaoğlu'nun olduğu bir masada bunları söylemesini kınıyorum. Cemil Tugay, 'Engel olamadık' dedi. Bu kadar deneyimsizlik olmaz. Bornova küçük bir yer değil. Aydın insanların yaşadığı bir yer. 31 Ocak’ta adaylıklar açıklandığında Belediye Başkan adayını ilk kutlayan kişi bendim. Parti geleneği bunu gerektiriyor. Ömer Eşki başkanımıza, Tugay’a başarılar diledim yazılı olarak. Genel Başkanımız bu davranışımdan dolayı ulusal kanalda teşekkür etti. Bu itibarsızlaştırmayı hak ediyor muyuz? Bu şeref yoksunluğudur." diye konuştu.
 

 
İzmirliler dikkat... Vapur seferleri iptal!
 
İsmail Çiftçioğlu'dan çocuklar için projeler...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya'dan İzmir'de esnaf ziyareti...
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bir dizi program gerçekleştirmek amacıyla ...
CHP Karaburun'da rozet şov...
İYİ Parti Kurucu İlçe Başkanı Şerif Arslankan ve 45 kişi, 31 Mart Yerel ...
CHP'li Görkem Duman, 68'liler ve 78'liler ile buluştu
CHP Buca Belediye Başkan adayı Görkem Duman, Buca Kültür ve Sanat Merkezi'nde ...
 
Selçuk Balkan'dan Çeşmealtı halk buluşması...
CHP Urla Belediye Başkan Adayı Selçuk Balkan, Çeşmealtı Mahallesi'nde ...
Kemalpaşa Ulucak'ta Mehmet Türkmen'e büyük ilgi...
Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Mehmet Türkmen tarafından, Ulucak’ta 2018 ...
CHP Karşıyaka Adayı Yıldız Ünsal: Afet yönetiminde öncü olacağız
Yerel seçim çalışmalarını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka Belediye ...
 
CHP'li Polat: "Emekli hesabını yapanlar garanti hesabını yapamıyor"
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Mahir Polat, garanti ...
Çiçek’ten Menderes’e 'Yaşam Merkezleri' sözü...
CHP Menderes Belediye Başkan Adayı İlkay Çiçek, ilçeye tüm kesimlerin ...
Kuşadası'nda rozet takma töreni...
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Gelecek Partisi'nden istifa ederek ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri