ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3646
    Dolar
  • Euro
    34,9515
    Euro
  • Altın
    2.325,130
    Altın
  • Bist-100
    9,08
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    13/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
20 Ocak 2023 Cuma - 14:13

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nde ikinci uzman toplantısı başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 15-21 Şubat 2023 tarihleri arasında düzenleyeceği İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi için hazırlıklar sürüyor. “Doğamıza Dönüyoruz” başlıklı uzman toplantısında konuşan Başkan Soyer, “Atatürk iktisat kongresini düzenleme görevini meclise vermedi. Sivil bir kongre düzenledi. İzmir'de yaşıyorsak bu bizim tarihsel sorumluluğumuzdur” diye konuştu.

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nde ikinci uzman toplantısı başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 15-21 Şubat 2023 tarihleri arasında düzenlenecek İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin altı aydır kesintisiz süren hazırlık toplantıları, ikinci aşama olan Uzman Buluşmalarıyla devam ediyor. İlki “Birbirimizden Razıyız” başlığıyla düzenlenen toplantıların ikincisi “Doğamıza Dönüyoruz” çağrısıyla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ev sahipliğinde başladı. İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi’nde (İZTAM) düzenlenen toplantıya, Türkiye’nin pek çok yerinden iklim krizi, ekoloji ve doğayla uyumlu kalkınma konularında çalışan birçok akademisyen ve uzman katıldı.

“Sığ siyasal çatışmalara odaklanmadık”
Toplantının açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İktisat Kongresi'nin yüzüncü yılında, İkinci Yüzyılın İktisat Kongresini yapmak için yola çıktıklarını söyledi. Yola çıkarken çok somut hedeflerinin olduğunu ifade eden Başkan Tunç Soyer, “Biz, bugünün siyasal sorunlarına çözüm arayışında değiliz. Biz bugünün siyasal ikliminde geleceğin iktisat politikalarını belirlemek üzere yola çıkıyoruz. Bugünün siyasal ikliminde, siyasal kutuplaşmalar, sığ siyasal çatışmalara odaklanmadık. Bütün bunlar bizim dışımızda, bizim onların dışında olduğumuz bir iklimde gerçekleşsin istedik” dedi.

“Geleceğin dünyası ile ilgili ortaya bir vizyon koymak yapılmayan bir çalışma”
Böyle bir çalışmayı kimsenin yapmadığını dile getiren Soyer, “Bu çalışmayı yapan bir siyasal parti yok. Buna kafa yoran bir siyasal organizasyon yok. Yüzyıl önceki gibi geleceğin dünyasına hazırlık yapıp, geleceğin dünyası ile ilgili ortaya bir vizyon koymak pek yapılmayan bir çalışma. Biz İktisat Kongresinin bunun için bir zemin olduğunu düşündük” diye konuştu.

“Hayalleri ortaklaştırmaya ihtiyacımız var”
Hayalleri ortaklaştırmaya ihtiyaç olduğunu, yola çıkma nedenlerinden birinin de bu olduğunu vurgulayan Başkan Tunç Soyer, “Hayaller kurmaya ihtiyacımız var. Geleceğe dair vizyon ve perspektifler ortaya koymaya ihtiyacımız var diye düşündük. Bunun için yola çıktık. Ayrıca yüzyıl önce işçilerin, çiftçilerin, sanayicilerin, tüccarların olduğu masada doğa yoktu. Doğa meselesini çalışmanın dışında bırakarak bir gelecek kurgulayamayız. Hepimizin ortak paydası, o masada doğayı da hesaba katarak hayal kurmak. Geleceğe dair vizyon ve perspektif ortaya koymak. Çünkü insan evladının bu yerkürede bıraktığı kirli ayak izi, doğanın kendini yenileme eşiğini çoktan aşmış durumda. Bu durum bütün dünyada konuşuluyor, tartışılıyor, çözüm aranıyor. Ama acaba biz Anadolu'dan dünyaya ilham verecek bir şey söyleyebilir miyiz? Bir diğer kaygımız da buydu. Birincisi; memleketin siyasal ikliminin dışında geleceğine dair ne söyleyebiliriz? Ne düşünebiliriz? Bunları ortaya çıkarmak ve ortak hayaller kurabilmek. İkincisi de sadece Anadolu ile sınırlı değil, dünyaya buradan ne söyleyebiliriz, ne çıkarabiliriz? Bunlara kafa yormak. Bu iki ana fikirle yola çıktık” diye konuştu.

Atatürk bu görevi meclise vermedi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, böyle bir kongreye ev sahipliği yapmalarının önemine de değinerek, “Biz bu yolculuğa bir yıl önce çıkmaya karar verdik. Ben de bunu sayın valimize arz ettim. Bu çalışmayı yapacağımızı, onların başka bir çalışma yapmayı düşünmesi halinde orada da üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu söyledik. Yüz yıl önce de bir meclis olduğunu ancak Mustafa Kemal Atatürk'ün o meclisi görevlendirmediğini söyledim. Atatürk, Türkiye'nin her yerinden bin 135 delegeyi bir araya getirerek onların çalışmasını istedi. Sivil inisiyatif, ortak akıl inşa etmeye çalıştı. Biz de İzmir'de bunu yapacağız. İzmir'de yaşıyorsak bu bizim tarihsel sorumluluğumuzdur. Ve o yolculuğa böyle çıktık. Baştan beri yapacağımız bu çalışmalardan haberleri var. Biz hiçbir şeyi üstü örtülü yapmadık. Tam tersi ilan ederek, duyurmaya gayret ederek yaptık.” dedi. 

 
Büyükşehir'den E-skuter yolu projesi!
 
Olaylı derbi iddianamesi hazırlandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı Çözüm Merkezi yüzleri güldürdü!
Vatandaşlara daha hızlı ve etkin hizmet sunabilmek, talep ve önerileri ...
Gaziemir’de sömestir etkinlikleri!
Gaziemir Belediyesi, çocukların yarıyıl tatilinde eğlenceli zaman geçirmeleri ...
Nar Çiçekleri'nde karne sevinci!
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Narlıdere Belediyesi’ne bağlı olarak ...
 
Özkan’dan mahalle ziyaretleri!
Menderes Belediye Başkan V. Erkan Özkan, CHP Menderes İlçe Başkanlığı ...
Aslanoğlu ve İduğ'dan Bornova turu!
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa ...
Kaf-Sin-Kaf müzesine kavuştu
İzmir’in 110 yıllık köklü çınarı Karşıyaka Spor Kulübü, tarihinde ilk ...
 
Başkan Soyer 2016 yılındaki o fotoğrafı paylaştı... NEREDEN NEREYE!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2016 yılında Seferihisar ...
Soyer, uluslararası basınla buluştu!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 15-21 Şubat 2023 tarihleri ...
Anaokulunun ismini çocuklar belirleyecek!
Bayraklı Belediyesi'nin Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti vizyonu ile kurduğu ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri