ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4801
    Dolar
  • Euro
    34,9530
    Euro
  • Altın
    2.438,120
    Altın
  • Bist-100
    9.717,00
    Bist-100
  • ADANA
    22/36°
    ADANA
  • ANKARA
    19/28°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    17/27°
    BURSA
  • ISTANBUL
    17/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    17/25°
    IZMIR
  • KONYA
    17/29°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Rezidansta kadın cinayeti!
Rezidansta kadın cinayeti!
Savaş Ay'ın miras davasında karar!
Savaş Ay'ın miras davasında karar!
Babasının silahıyla ağabeyini öldürdü!
Babasının silahıyla ağabeyini öldürdü!
23 Nisan'da tepki çeken Dilan Polat müsameresi!
23 Nisan'da tepki çeken Dilan Polat müsameresi!
23 Ocak 2023 Pazartesi - 16:45

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin ilk tema sponsoru Sun Tekstil oldu!

“Geleceğin Türkiye’sini inşa ediyoruz” sloganıyla 15-21 Şubat 2023 tarihleri arasında İzmir’de düzenlenecek İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin sponsorları arasına Sun Tekstil de katıldı.

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin ilk tema sponsoru Sun Tekstil oldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından “Geleceğin Türkiye’sini inşa ediyoruz” sloganıyla 15-21 Şubat 2023 tarihleri arasında İzmir’de düzenlenecek İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin sponsorları arasına Sun Tekstil de katıldı. Sun Tekstil, kongrenin ilk tema sponsoru oldu. Kongrenin dört ana sponsoru ise Arkas Holding, Folkart, Türkiye İş Bankası ve Yaşar Holding.

Sivil, şeffaf ve tam katılımcı bir girişim olarak tasarlanan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi, ortak akılla cumhuriyetin yeni yüzyılın iktisat politikalarını oluşturmayı hedefliyor.

Beş köklü şirket sponsor
Türkiye’de konfeksiyon üretimi ve ihracatında lider şirketlerden biri olan ve 1987 yılında kurulan Sun Tekstil, yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlıyor. Birçok markanın tercih ettiği Sun Tekstil, İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi tema sponsorları arasına katılarak geleceğin iktisat politikalarının oluşturulmasına katkı sağlıyor.

İzmir’de doğup uluslararası bir holding haline gelen Arkas, 120 yıllık köklü geçmişiyle Türkiye’nin dış ticaretine sağladığı önemli katkıların yanında İzmir’e eğitim, spor ve sanat alanlarında da önemli ve sürdürülebilir destekler sağlıyor.

İleri teknoloji ile donatılmış, dünya standartlarında yapılar inşa eden, ulusal ve uluslararası birçok ödüle layık görülen Folkart, İzmir’in köklü şirketlerinden biri olarak İzmir’e ve Türkiye’ye değer katmaya devam ediyor.

İzmir İktisat Kongresi’nde, milli bir bankaya duyulan ihtiyaç çerçevesinde oybirliğiyle kabul edilen “bir ticaret ana bankası teşkili” kararının ardından 1924’te Atatürk’ün talimatı ve katılımıyla kurulan, o dönem genç Cumhuriyetin iktisadi bağımsızlığının dinamosu olan Türkiye İş Bankası, kuruluşundan bu yana ülke ekonomisinin gelişimine destek oluyor.


Boya, gıda ve içecek sektörleri başta olmak üzere Türkiye’ye kazandırdığı sektörler ve yatırımları ile ülkemizin sanayileşme sürecine öncülük eden Yaşar Holding; güçlü şirketleri ile ekonomik kalkınmaya, eğitim, kültür, sanat ve spora yatırımlarıyla da toplumsal gelişime katkıda bulunmaya devam ediyor.

Uzman Toplantıları başladı
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin 10 Ağustos ve 1 Aralık 2022 tarihleri arasında düzenlenen ve kongrenin ilk safhasını oluşturan Paydaş Buluşmaları tamamlandı. Paydaş Buluşmaları kapsamında çiftçi, işçi, sanayici, tüccar ve esnaf örgütlerinin katıldığı birçok oturum yapıldı.

Her paydaş grubu, sektöründeki sorunları ve ilgili çözüm önerilerini uzun tartışmalar sonucu kapsamlı birer sonuç metni hâline getirdi. Çiftçi, İşçi ve Sanayici-Tüccar-Esnaf Buluşmaları sonucunda hazırlanan deklarasyonlar kamuoyuyla paylaşıldı.

Paydaş buluşmalarının ardından ikinci aşama olan Uzman Toplantıları ise 13 Ocak’ta başladı. “Döngüsel kültür” anlayışını oluşturan birbirimizle, doğamızla, geçmişimizle ve gelecekle uyum kavramlarından esinlenerek kurgulanan uzman toplantıları dört farklı başlıkta düzenleniyor.
İlk uzman toplantısı olan “Birbirimizden Razıyız” buluşması 13 Ocak’ta Aziz Vukolos Kilisesi’nde, “Doğamıza Dönüyoruz” toplantısı ise 20 Ocak’ta İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi’nde (İZTAM) geniş bir katılımla düzenlendi. “Geçmişimizi Anlıyoruz” toplantısı 25 Ocak’ta, ‘Geleceği Görüyoruz’ toplantısı ise 4 Şubat’ta yapılacak.

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi Şubat’ta
Uzman Toplantıları’nın ardından 15-21 Şubat 2023 tarihleri arasında İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi düzenlenecek ve yeni yüzyıla yön verecek politika önerileri tüm Türkiye ile paylaşılacak.
Kongrenin sekretaryası İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmir Planlama Ajansı (İZPA) tarafından yürütülüyor. İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi ile ilgili ayrıntılı bilgi ve etkinlik takvimi için iktisatkongresi.org'u ziyaret edebilirsiniz.

 
Kuşadası'nın tarihi sokakları yenilendi!
 
CHP'li Ednan Arslan'dan AK Partili Mahmut Atilla Kaya'ya sert yanıt!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuşadası'nın tarihi sokakları yenilendi!
Kuşadası Belediyesi, Camiatik, Dağ ve Hacıfeyzullah mahallelerinde ekipler ...
Etem Oruç, Şeyh Bedreddin İsyanı'nı anlattı...
Selçuk Efes Kent Belleği’nde düzenlenen söyleşi ve imza gününde Araştırmacı ...
Renklerin Gücü Karabağlar'da
Karabağlar Belediyesi ve Uluslararası Suluboya Derneği tarafından düzenlenen ...
 
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin uzman buluşmaları Geçmişimizi Anlıyoruz ile devam ediyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 15-21 Şubat 2023 tarihleri arasında ...
Ödemiş'e yeni su hattı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, tüm şehre kesintisiz ...
Gaziemir’de hasta ve engellilere 4 bin 81 kez nakil hizmeti!
Hasta Nakil Ambulansı ve Engelli Hasta Aracı’yla yurttaşları hastanelere ...
 
Vali Nehrozoğlu’na vefa gecesi
İzmir’de bir dönem Valilik yapan sonra da Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği ...
İZSU'dan Tire'de taşkın önlemi!
İZSU saha ekipleri, mevsimsel yağışların artmasıyla beraber meydana gelen ...
Bayraklı'da Uğur Mumcu anması...
Bayraklı Belediyesi, katledilişinin 30’uncu yılında Araştırmacı-Gazeteci ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri