ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    46,6277
    Dolar
  • Euro
    53,1082
    Euro
  • Altın
    6.130,125
    Altın
  • Bist-100
    14.274,02
    Bist-100
  • ADANA
    22/35°
    ADANA
  • ANKARA
    17/28°
    ANKARA
  • ANTALYA
    26/35°
    ANTALYA
  • BURSA
    17/32°
    BURSA
  • ISTANBUL
    22/28°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    22/27°
    IZMIR
  • KONYA
    18/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Özel Sektör Öğretmenleri açlık grevini sona erdirdi
Özel Sektör Öğretmenleri açlık grevini sona erdirdi
Özgür Özel'den Gaziantep'te sert mesaj: '30 yıl muhalefet lideri olacağıma 3 gün bile o koltukta oturmam'
Özgür Özel'den Gaziantep'te sert mesaj: '30 yıl muhalefet lideri olacağıma 3 gün bile o koltukta oturmam'
Özgür Özel Gaziantep'te: 'Bir daha kaybetmeye tahammülümüz yok'
Özgür Özel Gaziantep'te: 'Bir daha kaybetmeye tahammülümüz yok'
AFAD açıkladı: Çanakkale'de 3.9 şiddetinde deprem
AFAD açıkladı: Çanakkale'de 3.9 şiddetinde deprem
6 Ocak 2026 Salı - 10:31

İlkokul öğrencileri için dijital bağımlılığa karşı bando projesi

İzmir'in Limontepe Seniye Hasan Saray İlkokulu'nda kurulan 42 kişilik bando takımı, öğrencileri dijital bağımlılıktan uzaklaştırarak sporla ve sosyal etkinliklerle buluşturuyor.

İlkokul öğrencileri için dijital bağımlılığa karşı bando projesi

Limontepe Seniye Hasan Saray İlkokulu'nda öğretmenlerinin desteği ile 3 ve 4'üncü sınıf öğrencilerinden oluşan 42 kişilik bando takımı kuruldu. Hayata geçirilen proje ile çocukların sosyal etkinliklere katılması, sporla iç içe olmaları ve dijital bağımlılıktan uzaklaşmaları amaçlandı. Bu hafta Göztepe Kadın Hentbol Takımı ile Üsküdar Belediyesi Kadın Hentbol Takımı maçında görev alan minikler hem hentbol sporunu tanıdı hem de bando takımları ile maça eşlik etti. Sınıf Öğretmeni İbrahim Akdemir, "Limontepe dezavantajlı bir bölgede yer alıyor. Biz de çocuklarımızı etkinliklerin içine katarak, bir grubun içinde yer almalarını ve sosyal faaliyetler içinde yer almalarını amaçladık. Ayrıca dijital ortamdaki bağımlılıktan uzak tutarak biraz daha sporun içinde olmalarını, farklı spor dallarını tanımalarını sağlıyoruz. Çocuklar da bando takımlarında bu grupların bir üyesi olarak güzel bir aktivite içine yer alıyorlar. Çocuklar çok mutlu oluyorlar onlarla birlikte bizde mutlu oluyoruz" dedi.

‘GÜZEL ALIŞKANLIKLAR EDİNMELERİNİ SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ'

Bando Takımı Organizatörü Yusuf Avcı, "Amacımız çocukların spor dallarını tanımlarını ve eğlenceli vakit geçirmelerini sağlamak. Hentbol, voleybol, basketbol ve zaman zaman futbol maçlarına bando takımı olarak çocuklarımızı dahil ediyoruz. Çocuklarımız için servislerini ayarlıyoruz, güvenle gelip gidebilmelerini sağlıyoruz. Onlarda aylarca bando takımlarında hazırlık yapıyorlar ve güzel gösteriler sunuyorlar. Bu sayede eğlenceli, güzel vakit geçirmiş oluyorlar. Onların güzel alışkanlıklar edinmelerini sağlamaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

'KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK TUTMAYI AMAÇLADIK'

Limontepe Seniye Hasan Saray İlkokulu Müdürü Ömür Eyüp Kurum da "İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi'nin projesi kapsamında Göztepe Kulübü ile anlaşmamız var. Maçlarına öğrencilerimizden oluşan bando takımı ile bizi dahil ediyor. Çocuklarımız son dönemde çok fazla dijital mecra ile zaman harcıyorlar. Çocuklarımızı bu dijital çağın kötü alışkanlıklarından korumak amacı ile ders dışında bando takımı kurarak güzel çalışmalar yaptık. Ayrıca bu projeyle 3 ve 4'üncü sınıfların bir arada akran zorbalığının önüne geçmeyi, paylaşım sağlamaları ve birlikte vakit geçirebilmelerini sağladık" diye konuştu.

'HEM BANDO TAKIMINDA OLUP HEM DE MAÇI İZLEMEK ÇOK GÜZEL'

Bando takımında majör olan, 4'üncü sınıf öğrencisi Atalay Çınar Sevim (9), "Bando takımını yönetiyorum. Trampet ve borazan çalıyoruz. Bugün burada olmaktan çok mutluyum ve heyecanlıyım. Bando takımında olmaktan gurur duyuyorum. Hem 3 hem 4'üncü sınıflarda birçok arkadaşım oldu. Hiç ayrımcılık olmadan onlarla da çok güzel anlaşıyoruz" dedi.

Aynı okuldan 4'üncü sınıf öğrencisi olan Gökçe Koç (9) ise "Trampet çalacağız. Bunun için çok heyecanlıyım. Trampet çalmayı çok seviyorum. Sporu da çok seviyorum. Hem burada bando takımında olup hem de maçı izlemek çok güzel. Çok heyecanlı ve mutluyum. Beni hem annem hem de arkadaşımda izlemeye geldi" dedi.

3'üncü sınıf öğrencisi olan Muhammet Emin Yılmaz (8) da "Trampet çalacağımız için çok heyecanlıyım. Önceden de 3-4 ay çalıştık, hazırlık yaptık" diye konuştu.

 
Ters yöne girerek trafiği tehlikeye atan TIR sürücüsüne ceza!
 
Devlet Bahçeli'den kürsüde Venezuela mesajı: 'İnsan kaçırma yaşandı!'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuraklık, toprak ve üretim masada
İzmir’de giderek derinleşen kuraklık, azalan su kaynakları ve tarımsal ...
Buca Belediyesi’nden sıcak çorba ikramı
Buca Belediyesi, Şirinyer İzban İstasyonu karşısında kurduğu mobil araç ...
Eros Kedi Kliniği Bornova’da umut merkezi oldu
Bornova Belediyesi’nin Eros Kedi Kliniği, açıldığı dört ay içinde bin ...
 
Gençler için ücretsiz Arduino atölyesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençleri dijital çağın gereklilikleriyle ...
İzmirli kadınlar Mor Sahne’de buluşuyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Çalışmaları Şube Müdürlüğü tarafından ...
Mısır ve kestane tezghları yenilendi
Karşıyakalıların sosyalleşme alanlarının başında gelen sahil bandındaki ...
 
İzmir Bakü kardeşliği 40 yaşında
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Bakü–İzmir kardeş şehir ...
Kuşadası Belediyesi'nden Werner Arndt'a fahri hemşehrilik beratı
Kuşadası Belediye Meclisi, 2026 yılının ilk toplantısında kentin Almanya’daki kardeş şehri ...
Kuşadası'nda yılın ilk meclis toplantısı yapıldı
Kuşadası Belediye Meclisi, 2026 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 34 24 5 5 77 30 47 77
2 Fenerbahçe 34 21 11 2 77 37 40 74
3 Trabzonspor 34 20 9 5 61 39 22 69
4 Beşiktaş 34 17 9 8 59 40 19 60
5 Rams Başakşehir 34 16 9 9 58 35 23 57
6 Göztepe 34 14 13 7 42 32 10 55
7 Samsunspor 34 13 12 9 46 45 1 51
8 Çaykur Rizespor 34 10 11 13 46 52 -6 41
9 Tümosan Konyaspor 34 10 10 14 43 50 -7 40
10 Kocaelispor 34 9 10 15 26 38 -12 37
11 Corendon Alanyaspor 34 7 16 11 41 41 0 37
12 Gaziantep FK 34 9 10 15 43 58 -15 37
13 Kasımpaşa 34 8 11 15 33 49 -16 35
14 Natura Dünyası Gençlerbirliği 34 9 7 18 36 47 -11 34
15 ikas Eyüpspor 34 8 9 17 33 48 -15 33
16 Hesap.com Antalyaspor 34 8 8 18 33 55 -22 32
17 Zecorner Kayserispor 34 6 12 16 27 62 -35 30
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 34 8 6 20 31 54 -23 30
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri