ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    44,9233
    Dolar
  • Euro
    52,7421
    Euro
  • Altın
    6.834,270
    Altın
  • Bist-100
    14.375,00
    Bist-100
  • ADANA
    12/24°
    ADANA
  • ANKARA
    10/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    12/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/15°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/11°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/22°
    IZMIR
  • KONYA
    6/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Fenerbahçe Kupa'ya veda etti, Konyaspor turladı
Fenerbahçe Kupa'ya veda etti, Konyaspor turladı
Trump'tan ateşkes açıklaması... ''Süresiz uzattım''
Trump'tan ateşkes açıklaması... ''Süresiz uzattım''
Rıza Kayaalp tarihe geçti
Rıza Kayaalp tarihe geçti
MHP'de bir İl Teşkilatı daha feshedildi!
MHP'de bir İl Teşkilatı daha feshedildi!
11 Ocak 2026 Pazar - 16:55

İmamoğlu: Güya turpun büyüğü heybedeydi; iddianame ortaya çıktı, çıtları çıkmaz oldu!

CHP'nin tutuklanarak görevden uzaklaştırılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, bugün Denizli'de düzenlenen Millet İradesine Sahip Çıkıyor mitingi için mektup gönderdi. Mektupta, İmamoğlu, "Güya turpun büyüğü heybedeydi… Günlerce millete ‘ahtapot masalları’ anlattılar. Gerçek dışı olduğu kanıtlanan sayısız yalan ve iftirayla, televizyonlarda milletimizi kandırmaya çalıştılar. Ama ne oldu? İddianame ortaya çıktı, çıtları çıkmaz oldu" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu: Güya turpun büyüğü heybedeydi; iddianame ortaya çıktı, çıtları çıkmaz oldu!

Ekrem İmamoğlu'nun mektubunun tamamı şöyle:

"Sevgili dostlarım; 10 ay önce, Türkiye’de bir büyük oyun sergilenmeye başlandı. Bizi sandıkta asla yenemeyeceklerini gören bu iktidar, seçime rakipsiz gitmek için, yargı eliyle bir operasyon başlattı. Ben ve arkadaşlarım, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir belediye başkanına reva görülmeyen, hukuk dışı uygulamalara, türlü türlü zorbalıklara maruz kaldık. Bu kirli oyunu kurgulayanlar, ilk zamanlar ne kadar hevesli, ne kadar mutluydular hatırlıyor musunuz? Güya, ortaya öyle kanıtlar koyacaklardı ki, bizler ailelerimizin yüzüne bakamaz olacaktık. Güya turpun büyüğü heybedeydi… Günlerce millete ‘ahtapot masalları’ anlattılar. Gerçek dışı olduğu kanıtlanan sayısız yalan ve iftirayla, televizyonlarda milletimizi kandırmaya çalıştılar. Ama ne oldu? İddianame ortaya çıktı, çıtları çıkmaz oldu.

Ben ilk günden bugüne aynı şeyi söylüyorum: ‘Bu dava, baştan sona siyasidir. Eğer ‘Siyasi değil’ diyorsanız, iddialarınızın arkasındaysanız, bizim mahkemelerimiz TRT ve isteyen tüm kanallar tarafından canlı yayınlansın. Milletimiz, kimin ne olduğunu gözleriyle görsün. Hodri meydan.’ Canlı yayın talebimiz için başlangıçta ‘Olabilir, niçin olmasın’ gibi laflar ettiler ama sonra bununla ilgili kanun teklifini sessiz sedasız reddettiler. Bizleri yalan ve iftiralarla milletin gözünden düşürebileceklerini zannedenler, milletin vicdanı karşısında çoktan mahkûm oldular. Biz; 10 aydır, daracık hücremizde, haklılığımızdan aldığımız güçle, milletimizden gördüğümüz ilgi ve destekle direniyoruz. Umudumuz ve cesaretimiz her gün daha da güçleniyor, gelecek güzel günlere olan inancımız her gün daha da büyüyor.

Onlar ise her güne, koltuklarını kaybetme korkusuyla, yoksulluğa, güvencesizliğe mahkûm ettikleri milletin karşısına çıkamamanın ezikliğiyle uyanıyor. Onların vakti doldu. Onların hizmet enerjisi, doğru dürüst projesi, liyakatli kadroları kalmadı. Onların millete saygısı, sevgisi kalmadı. Millet karşısında hadlerini bilmez oldular. Onlar yolun sonunda, ama biz yolun başındayız. İşte bu yüzden, onlar sandıktan, milletten köşe bucak kaçıyor; biz ise sandığa, millete koşuyoruz. Biz; sorumluluk üstlenmeye, iş yapmaya, ülkenin sorunları çözmeye koşuyoruz. Şu ya da bu şahsın, şu ya da bu partinin değil, milletin iktidarını kurmaya koşuyoruz.

Bizim peşinde olduğumuz tek zafer, milletin ortak aklının, milletin ortak vicdanının zaferidir. Milletin iktidarında, millet ne derse o olacak. Milletin iktidarında herkes için demokrasi, herkes için adalet, herkes için refah olacak. Türkiye büyürken, milletin ekmeği küçülmeyecek. Çalışacağız, üreteceğiz, kazanacağız ve adilce paylaşacağız. Türkiye’yi, geçim derdi çekmeden, gelecekten korkmadan yaşayan, emeğinin, yatırımının karşılığını hakkıyla alan, özgür ve mutlu insanların ülkesi haline getireceğiz. Bir kişi kaybedecek, Türkiye kazanacak. Her şey çok güzel olacak."

Etiketler:
 
İstanbul'da 'İran' protestosuna yasak
 
İnönü Caddesi'ndeki ana boru arızasına İZSU'dan hızlı müdahale
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstanbul'da 'İran' protestosuna yasak
İstanbul Fatih'te bir grup, İran Başkonsolosluğu çevresinde ülkedeki protestolara ...
İzmir'de trafik kazasında yaralanan ve hastanede ölen kadının cenazesi defnedildi
İzmir'in Ödemiş ilçesinde trafik kazasında yaralanan ve tedavi gördüğü ...
Özel'den AK Parti'ye 'emekli aylığı' çıkışı:
Mitingde konuşan CHP lideri Özgür Özel, AK Parti'nin en düşük emekli aylığının ...
 
Sadettin Saran'dan takıma dev prim!
Fenerbahçe, Turkcell Süper Kupa’da Galatasaray’ı mağlup edip şampiyon ...
Basın çalışanlarına sigorta indirimi
Basın İlan Kurumu (BİK), Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle Türkiye ...
CHP, emekli aylığı ve asgari ücret nöbetinde
CHP milletvekillerinin asgari ücretin 39 bin liraya, en düşük emekli aylığının ...
 
İnfaz sistemi değişiyor: Hapis yerine alternatif cezalar geliyor
Yeni infaz sistemi kapsamında Adalet Bakanlığı, hapis cezasına alternatif ...
Manisa'da art arda depremler!
Manisa'nın Yunusemre ilçesi, sabaha karşı 3.7 ve 3.8 büyüklüğünde depremlerle ...
Fethiye açıklarında deprem
Muğla’nın Fethiye ilçesi açıklarında Richter ölçeğine göre 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 30 22 5 3 69 23 46 71
2 Fenerbahçe 30 19 10 1 68 30 38 67
3 Trabzonspor 30 19 8 3 57 32 25 65
4 Beşiktaş 30 16 7 7 54 36 18 55
5 Rams Başakşehir 30 13 9 8 48 31 17 48
6 Göztepe 30 12 12 6 37 27 10 48
7 Samsunspor 30 10 12 8 36 39 -3 42
8 Çaykur Rizespor 30 9 10 11 41 42 -1 37
9 Tümosan Konyaspor 30 9 10 11 38 41 -3 37
10 Gaziantep FK 30 9 10 11 41 49 -8 37
11 Kocaelispor 30 9 9 12 25 34 -9 36
12 Corendon Alanyaspor 30 6 15 9 35 35 0 33
13 Kasımpaşa 30 7 10 13 29 41 -12 31
14 Hesap.com Antalyaspor 30 7 7 16 30 49 -19 28
15 Natura Dünyası Gençlerbirliği 30 6 7 17 29 44 -15 25
16 ikas Eyüpspor 30 6 7 17 22 44 -22 25
17 Zecorner Kayserispor 30 4 11 15 21 57 -36 23
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 30 5 5 20 27 53 -26 20
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri