ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2081
    Dolar
  • Euro
    34,8604
    Euro
  • Altın
    2.446,320
    Altın
  • Bist-100
    10.219,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/26°
    ADANA
  • ANKARA
    10/12°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/23°
    IZMIR
  • KONYA
    9/14°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Başkan Mutlu Göztepe’nin Süper Lig coşkusuna ortak oldu
Başkan Mutlu Göztepe’nin Süper Lig coşkusuna ortak oldu
Ali Koç kararını açıkladı!
Ali Koç kararını açıkladı!
Güneş patlaması Türkiye'de iletişimi etkileyecek mi?
Güneş patlaması Türkiye'de iletişimi etkileyecek mi?
Eski Fenerbahçeli futbolcunun evinde yangın
Eski Fenerbahçeli futbolcunun evinde yangın
24 Haziran 2023 Cumartesi - 08:46

İmamoğlu: Yılmadım, yıldırdım!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda Demokrasi Şenliği’nde oyuncu İbrahim Selim’in sorularını yanıtladı. “Siyasetten yılıp keşke hiç bu işlere girmeseydim dediğiniz bir an oldu mu?” sorusuna İmamoğlu “Yılmadım, genellikle yıldırdım. Allah izin ederse de millet lehine yıldırmaya devam edeceğim” yanıtını verdi.

İmamoğlu: Yılmadım, yıldırdım!

İptal edilen İstanbul seçimlerinin tekrarlandığı 23 Haziran 2019'un 4’üncü yılında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda ’23 Haziran Demokrasi Şenliği’ düzenlendi. Şölene CHP Grup Başkanı Özgür Özel, CHP Grup Başkanvekilleri Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır, eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları, eski İBB Başkanı Nurettin Sözen ve İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu da katıldı. Şölende İBB Başkanı İmamoğlu, oyuncu İbrahim Selim'in sorularını yanıtladı. İmamoğlu, çocukluk ve gençlik yıllarını, günlük yaşamanı anlattığı etkinlikte bazı sorulara da dikkat çeken yanıtlar verdi.

“YILMADIM, YILDIRDIM”
“Siyasetten yılıp keşke hiç bu işlere girmeseydim dediğiniz bir an oldu mu?” sorusuna İmamoğlu “Yılmadım, genellikle yıldırdım. Allah izin ederse de millet lehine yıldırmaya devam edeceğim” şeklinde yanıt verdi.

“İstanbul’da şu projeyi veya hizmeti yapamadım. Keşke yapabilseydim dediğiniz bir şey var mı?” sorusu üzerine de İmamoğlu “Biraz yüzü hizmete dönük hükümetle çalışıyor olsaydık 2.5 yıl önce Beylikdüzü metrosunun temelini atabilirdik. Avcılar, Esenyurt, Büyükçekmece hattını ilgilendiren 2,5 milyona yakın insana gidecek olan yatırım için bir imzayı esirgiyorlar. Ama aşacağız inşallah, yıldırmak için uğraşıyoruz” dedi.

“HUKUKLA HESAP SORMAK İÇİN LİSTE TUTUYORUM”

İmamoğlu “Günün birinde intikam almayı düşündüğünüz kişilerden oluşan bir kara listeniz var mı?” sorusu üzerine de “Allah’a şükür kindar değilim. Çünkü biriyle eğer bir hesabım varsa onun yüzüne söylemekten hiç çekinmedim. Zaten  kin duymak, intikam almak kötü bir duygu. Öyle bir kişisel hakkım olduğunu da düşünmüyorum. Bunun başka yolları var. Hukuka başvurursunuz vesaire… Ama tabii hukukun ve adaletin gerçek anlamda tesis edildiği güne kadar hukukla hesap sormak için liste tutuyorum” dedi.

“SEÇKİNLER KULÜBÜ DEĞİL HAK ETTİLER”

İmamoğlu İBB'nin açtığı yurtlarla ilgi soru üzerine de bu yıl öğrenci kapasitesinin 5 bine ulaşacağını belirterek “İBB geçmiş dönem seçilmiş bir öğrenciye yurt dışına gitsin diye 100 bin dolar verdi. Biz 75 bin öğrenciye burs vermeyi, 5 bin gencimize yurt imkanı sağlamayı ve bin 500 kız öğrenciye burs imkanı sağlamayı tercih ediyor. Onlar bir öğrencinin peşinden koşturup onu  yurt dışına yollamış, sonra onu milletvekili yapmış ya da danışman yapmış olabilirler. Ama biz buradaki yüz binlerce gencimizin arasından, Seçkinler Kulübü değil gerçekten hak ettikleri için elde ettikleri burslarla ülkeyi de hak ettiğimiz şekilde yöneteceklerine yürekten inanıyorum” diye konuştu.

“DEĞİŞİM ZAMANI”

“Siyaset neden profesyonel bir meslek olarak görülüyor, koltuğa oturan kalkmıyor?” sorusu üzerine de İmamoğlu şunları söyledi:

“Siyaset başka bir mecraya oturmak zorunda.. Ben bir iddiayla siyasete dahil oldum. Yaşadığım beldedeki yaşamı değiştirmek, insanlara yapılan bir kısım siyasi yetkileri üzerinden zulümlere son vermek gibi kendince ideallerim vardı.  Ben siyaseti yarın bırakacakmış gibi yapıyorum. Çünkü siyasette yarın bırakacakmış gibi yaptığınız takdirde, sizin aslında yetkinizin insanlarda olduğunu, vatandaşta olduğunu, oy verirse devamı oy vermezse tamam bu kadar basit. Hele hele yeni neslin buna tahammülü yok.Onların zihinlerini, onların bakış açılarını analiz etmeden geleceğe bakamayız. Bu bakımdan bu hala bu devam ediyor ve canımızı sıkıyorsa artık bunun sona erme vakti gelmiştir diye düşünüyorum. Mutlaka değişim zamanı.”

“ÜLKEDE SİYASET YAPACAK İNSAN KALMAZ”
‘Ahmak davası’ ile ilgili soru üzerine de İmamoğlu “Siyasetin yargıya müdahalesinin bu kadar somut bir örneğini bulamazsınız. Olmaz bu kadar diyeceğiniz bir durum. Ülkede siyaset yapacak insan kalmaz. Ki bana söyleneni iade ediyoruz yani.  Ve buradan ceza veriyorsunuz. Ben de diyorum ki; varsa mertliğiniz kardeşim, yargıya müdahale etmemin mertçe yarışalım.  Meydan burada bekliyoruz” dedi.

İmamoğlu, “Olumsuz bir sonuçla karşılaşırsanız yolunuzu değiştirir misiniz” sorusuna da “Sonuna kadar mücadele edeceğiz” yanıtını verdi. Şenlik Zeynep Bastık konseri ile sona erdi.

Etiketler:
 
İzmir'de Onur Yürüyüşü yasaklandı!
 
İzmir'de ormanlara girişler yasaklandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de Onur Yürüyüşü yasaklandı!
İzmir Valiliği, "LGBTİ dernekleri ve grupları" tarafından kentte planlanan ...
FETÖ'den aranan Mustafa Boydak yakalandı!
FETÖ’ye finansal destek sağlayan Boydak Holding'e yönelik soruşturma kapsamında, ...
Merkez Bankası parasal sıkılaştırma sürecine başladı!
Türkiye Bankalar Birliği'nden (TBB), Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye ...
 
İzmir'de hava ambulansı bayram tatili için hazır...
Sağlık Bakanlığı tarafından 9 günlük Kurban Bayramı tatili dolayısıyla ...
Karga bulduğu iki insan parmağını akaryakıt istasyonuna attı!
İstanbul'da bir karga akaryakıt istasyonuna insan ayağına ait olduğu belirlenen ...
Marmaris'te orman yangını: Ceset nedeniyle çıkmış!
Muğla'nın Marmaris ilçesi Sarıana Mahallesi'nde çıkan orman yangınıyla ...
 
İzmir'de bin 262 trafik personeli görev yapacak!
İzmir'de, Kurban Bayramı tatili sürecinde 1262 trafik personeli, her 15 ...
Müzik saati kısıtlaması tüm Türkiye'de kaldırıldı!
Covid-19 döneminde getirilen gece 12'den sonra müzik yasağı uygulaması ...
AK Parti'li Dağ'dan Başkan Ata'ya tebrik ziyareti!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri