ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5192
    Dolar
  • Euro
    34,8732
    Euro
  • Altın
    2.432,040
    Altın
  • Bist-100
    9.775,00
    Bist-100
  • ADANA
    22/36°
    ADANA
  • ANKARA
    18/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/30°
    ANTALYA
  • BURSA
    17/27°
    BURSA
  • ISTANBUL
    17/21°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    15/24°
    IZMIR
  • KONYA
    17/29°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Savaş Ay'ın miras davasında karar!
Savaş Ay'ın miras davasında karar!
Babasının silahıyla ağabeyini öldürdü!
Babasının silahıyla ağabeyini öldürdü!
23 Nisan'da tepki çeken Dilan Polat müsameresi!
23 Nisan'da tepki çeken Dilan Polat müsameresi!
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!
9 Mart 2023 Perşembe - 13:11

İmamoğlu'dan "Cumhurbaşkanı yardımcılığı" açıklaması...

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı yardımcısı olarak açıklanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Altılı Masa’da yaşanan cumhurbaşkanı adayı krizinin çözülmesinin ardından ilk kez konuştu. İmamoğlu, "Her ne olursa olsun en doğru şekilde, ayrışmadan, bütünleşerek yola devam etme meselesi. Doğru bir şekillenme oldu" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu dan  Cumhurbaşkanı yardımcılığı  açıklaması...

İETT'de taşeron olarak çalışan 545 personelin kadroya geçişi nedeniyle İkitelli Garajı'nda tören düzenlendi. Törene katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu programın ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. İmamoğlu sorular üzerine Altılı Masa'da cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda çıkan krizin, kendisinin ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görevlendirileceğinin açıklanması ile son bulması sürecini değerlendirdi.

İmamoğlu “Önümüze bakıyoruz. Çok güzel günler bizi bekliyor. Çok zor bir zamandan geçiyoruz. Başta deprem bölgesinde yaşananlardan ötürü. Az önce konuşmamda da söyledim. Bir yandan güzel İstanbul’umuzun her konusuna hakim, işlerimizi yönetirken bir yandan da deprem bölgesiyle ilişkimizi ve diyaloğumuzu en güçlü şekilde devam ettireceğiz. Ki artık meseleye bütünüyle Türkiye politikaları üzerinden de eğilmemiz gereken zaman dilimi içerisindeyiz” dedi.

“ARTIK SAHAYI KONUŞACAĞIZ”

İmamoğlu şöyle konuştu:

*Bu bağlamda hem de bu sürecin olgunlaşmasına çok yüksek bir biçimde katkı sunan sayın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hanımefendiyi cumartesi günü Hatay ziyaretinde oradaki koordinasyon merkezimizde ağırlayacağız.

*Yine 13. Cumhurbaşkanı adayımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu beyefendiyi de salı günü yine Hatay’da ağırlamanın ve bir arada deprem bölgesine dönük ve Türkiye’nin deprem meselesine dönük süreçleriyle ilgili çözümlerimizi, çalışmalarımızı paylaşıyor olacağız. Artık sahayı konuşacağız.

*Memleketimizi konuşacağız. Dirençli, dayanıklı şehirleri, çocukları, gençleri, kadınları, eğitimi bütün konuları konuşuyor olacağız. İstanbul, büyük bir merkez. Burada ürettiklerimiz ve üreteceklerimizi de bu sahada paylaşıyor olacağız.

*Bu yolculukta hem ben hem sayın Mansur Yavaş arkadaşım olmak üzere 6'lı Masa'ya, 6 lidere katkı sunan cumhurbaşkanı adayımızın da 14 Mayıs’ta cumhurbaşkanı olması için elinden geleni yapan bir süreç tarifiyle güçlü bir yolculuğa başladık.

*Hayırlı uğurlu olsun. Allah utandırmasın. Memleketimize ve milletimize güzel bir gelecek sağlamasını diliyorum” diye konuştu.

“MAKAM TARİFİ İLE İLGİLİ HİÇBİR DUYGUYA SAHİP DEĞİLİM”

İmamoğlu, cumhurbaşkanlığı yardımcılığı ve belediye başkanlığının aynı anda yapılamayacağına ilişkin anayasa tartışmasıyla ilgili de “Ben şu anda makam tarifi veya o tür süreçlerle alakalı hiçbir duyguya sahip değilim. Tek duygum var. 14 Mayıs’ta seçimi kazandıracak aklı, stratejiyi, çalışma yürekliliğini ortaya koyan insanlar olmak. Hep ne söyledim? Ben bu sürecin en çalışkan neferi olacağım. Bunu sahada göreceksiniz” dedi.

SEÇİM KAMPANYASI CEVABI

“Seçim kampanyası nasıl yürütülecek?” sorusu üzerine İmamoğlu “Çalışıyoruz. Tabii genel merkezler çalışıyor, bizler çalışıyoruz. Cumhurbaşkanı adayımız çalışıyor. Bunların sistemli bir biçimde bir araya geldiği koordine edildiği bir akılla geleceği o anlamda tasarlarız. Bugünden onunla ilgili söyleyecek çok fazla bir şey yok” yanıtını verdi.

2024 YEREL SEÇİMLERİNDE ADAY OLACAK MI?

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanlığı seçimini kazanması ve kendisinin cumhurbaşkanı yardımcısı olması durumunda 2024 yerel seçimlerinde İBB başkanlığına aday olup olmayacağı yönündeki soru üzerine de “Memlekette o kadar uzun vadeli şeyleri konuşmak keşke mümkün olsa. İki günde, üç günde bile neler yaşıyoruz. Onun için sadece bugünden her şey çok güzel olacak diyelim” dedi.

“DOĞRU BİR ŞEKİLLENME OLDU”

İmamoğlu “Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklif edilmesini nasıl karşıladınız?” sorusunu da “Meseleyi şöyle okuduk biz; her ne olursa olsun en doğru şekilde, ayrışmadan bütünleşerek yola devam etme meselesi. Çünkü bu işin kurucusu olan sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve sayın Meral Akşener’in en güçlü lokomotifi olması gerektiği inancıyla biz onlara nasıl katkı sunarız bakışıyla bir arada olduk. Doğru bir şekillenme oldu. Her şey çok güzel olacak” yanıtını verdi.

 
Bayraklı'da eğitime tam destek sürüyor... Ücretsiz kursa kabul sınavı için geri sayım başladı...
 
Yılmaz Özdil, Sözcü Gazetesi'nden de istifa etti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı'da eğitime tam destek sürüyor... Ücretsiz kursa kabul sınavı için geri sayım başladı...
Eğitim alanındaki yatırımları ve başarılarıyla fark yaratan Bayraklı Belediyesi, ...
Bergama Belediyesi 13 taşınmazı daha satıyor!
AK Partili Hakan Koştu yönetimindeki Bergama Belediyesi, 13 adet taşınmazı ...
Zehir tacirlerine darbe... Yedek lastikte bulundu!
İzmir'de uyuşturucu ticareti yapanlara yönelik operasyonda gözaltına alınan 7 şüpheli tutuklandı.
 
120 öğrenci, 40 akademisyen, 70 personel öldü!
Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük yıkımlardan birinin yaşandığı ...
Çiflikten 20 ton akaryakıt çıktı!
İzmir'in Menemen ilçesinde, polis ekiplerince bir çiftliğe düzenlenen ...
Cumhur İttifakı'na iki parti katılıyor!
Anavatan Partisi ve DSP'nin Cumhur İttifakı'nı katılacağı ortaya çıktı. ...
 
47 kişinin canına mal olan korkunç gerçek!
Diyarbakır’da iki bloğu yıkılan Diyar Galeria sitesiyle ilgili kolon ve ...
Geçici müteahhitler için ‘5 yıl ev satamasın’ önerisi
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi, İnşaat ...
İzmir'den dayanıklı binalar için "Şili formülü" önerisi...
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri