İmamoğlu'dan duruşmada flaş Kuşadası sözleri... "Biz hapisteyken nasıl para vermişler?"
'İstanbul Büyükşehir Belediyesi Davası'nın bugün yapılan 9'uncu oturumunda Kuşadası Belediyesi'ne yönelik dikkat çeken ifadeler yer aldı. Duruşmada söz alan Ekrem İmamoğlu'nun “Kuşadası’nda da bir kanca atmışlar. Paralar İmamoğlu’na gidiyor diye. Ama 2025’te para vermişler biz hapisteyken nasıl oluyorsa…” sözleri dikkat çekti.
- | Son Kale İzmir
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik "yolsuzluk" davasında aralarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da bulunduğu 107’si tutuklu 407 sanık hakim karşısına çıktı. Dvanın 9'uncu oturumunda Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan savunma verdi. Söz alan Ekrem İmamoğlu Şahan'a bazı sorular yöneltti. İmamoğlu'nun bu esnada Kuşadası Belediyesi'ne yönelik sözleri de dikkat çekti. Gazeteci Muratcan Altıntoprak'ın aktardığı diyalog şöyle:
Bir kişi dahi size “şunu belediye meclis üyesi yapın” dedi mi?
Şahan: Hayır
İmamoğlu: Ben bir çete kuruyorsam örgüt kuruyorsam ben onu tek başına yolladım… Kaç meclis üyeniz var? Şahan: 36
İmamoğlu: Kaçı seçildi?
Şahan: 31
İmamoğlu: 31 CHP’lide bir tane bile yok. Öğrenin diye söylüyorum Sayın Hakim. Emrah ‘has üye’ onu tek yolladım demek ki. Öyle üyeler benden uzak dursun.
İmamoğlu: Ekrem İmamoğlu Olarak size ‘buna iş ver’… 3-4 belediyeye daha iddianame düzenleniyor. Kuşadası’nda da bir kanca atmışlar. Paralar İmamoğlu’na gidiyor diye. Ama 2025’te para vermişler biz hapisteyken nasıl oluyorsa… Size birini yönlendirip şunun işini hallet diye birini yolladım mı? Talimat şeklinde bir dil kullandım mı?
İmamoğlu: İnsanların hepsi işini çözemeyince büyükşehir’e gider. Sayın Başkan’ın bana söylediği “nerede duruyorsanız orada durun” olur. Öyle talimat vermez.

YORUMLAR
Yorum Yap