ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    44,2097
    Dolar
  • Euro
    50,5374
    Euro
  • Altın
    7.136,030
    Altın
  • Bist-100
    13.093,00
    Bist-100
  • ADANA
    10/16°
    ADANA
  • ANKARA
    -2/14°
    ANKARA
  • ANTALYA
    8/18°
    ANTALYA
  • BURSA
    4/12°
    BURSA
  • ISTANBUL
    6/11°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    4/17°
    IZMIR
  • KONYA
    -1/12°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Galatasaray arayı açıyor
Galatasaray arayı açıyor
İşte Benim Stilim yarışmacısı Ayşegül Eraslan'ın ölümüne ilişkin yanıltıcı bilgi paylaşan şüpheli gözaltına alındı
İşte Benim Stilim yarışmacısı Ayşegül Eraslan'ın ölümüne ilişkin yanıltıcı bilgi paylaşan şüpheli gözaltına alındı
Özgür Özel, itirafçının mahkemede şaşan hesabını anlattı: 'Düşünemediği yalanın altına imza attırmışlar'
Özgür Özel, itirafçının mahkemede şaşan hesabını anlattı: 'Düşünemediği yalanın altına imza attırmışlar'
Gümüş fiyatları sert düştü
Gümüş fiyatları sert düştü
24 Mart 2025 Pazartesi - 08:56

İmamoğlu'ndan hakimlikte dikkat çeken savunma

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından hakimlikte yaptığı savunma ortaya çıktı. Savunmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yaptığı göndermeyle dikkat çekti

İmamoğlu ndan hakimlikte dikkat çeken savunma

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ‘yolsuzluk’ ve ‘terör’ soruşturması kapsamında 19 Mart sabahı düzenlenen şafak operasyonuyla gözaltına alınmıştı...

Dört gün boyunca gözaltında tutulan İmamoğlu hakkında dün karar açıklandı.

Yolsuzluk suçlamasıyla tutuklanan İmamoğlu’nun, terör soruşturmasına ilişkin tutuklanma talebi ise mahkeme tarafından reddedildi.

İBB Başkanı İmamoğlu’nun yolsuzluk soruşturması kapsamında İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği’nde yaptığı savunmanın detaylarına ulaşıldı.

İmamoğlu, şunları kaydetti:

-Hakkımdaki bütün iddialar uydurma ve yalandır, bir kumpas içerisinde kurulmuş sistem karşısında mahkemeye çıkarıldım.

-Kumpas nizami şekilde burada da devam etti. Aynı düzen devam etmektedir, göreve geldiğim andan itibaren 1200 soruşturma teftiş geçirdim ancak bu soruşturmalar neticesinde herhangi bir şey bulunamadı.

-Siyasi mücadelesini namertçe veren insanların yargıyı bir aparat olarak kullandıklarını yaşamaktayım.

“MİLLET DEMOKRASİ TOKADI VURDU”

-Şehri tümüyle trafiğe kapatan, giriş çıkışı kontrollü hale getiren bu akıl korkak bir biçimde yaptıklarının ne kadar yanlış olduğunu görerek yalan ve iftira olduğunun da farkına vararak milletinden kaçarcasına uydurma suçlarla Ekrem İmamoğlu’nun itibarini zedeleyeceklerini düşünüyorlar.

-Bu namertlerin milletten aldığı ve alacağı cevabi çok iyi biliyorum. Namertlik peşinde koşan bir avuç insan 2019 31 Mart seçimlerinde yenilince milletin iradesini çalarak hırsızlık yapmıştır ve seçimi iptal etmişlerdir ve bir sonraki seçimde millet demokrasi tokadını bu bir avuç insanın suratına vurmuştur.

-Demokrasiden, hukuktan, adaletten nasibini almamış insanlar 2019 yılında kul hakkını yedikleri gibi ne tesadüftür ki 2025 Ramazan ayında da kul hakkini yemeye devam etmiştir.

-Milletin gözünün içine baka baka kul hakki yiyen bu zavallı bir avuç insan siyasi irade ve liderlerinin secimi kazanmak için her yolu mubah görmektedirler, bugün yaşanan bunun sonucudur.

-Kaldı ki 4 gün önce sabah 06:00'da evimden alınmak için talimat veren bu zavallı akıl bu sürecin sadece 3-5 gün öncesinde dosyalara uydurma MASAK raporları ile doldurarak; ‘kısa bir örneği 250 bin TL evrakta görülüyor şirketiniz bu binayı satın aldığı’ iddia edilirken bu binanın 2 büyük bankadan kredi alınarak alındığını araştırmamışlardır.

-Algı yaratmak, leke atmak, aylar öncesinden bugünün mahkemesinin gününü veren, bugünkü mahkemenin işaretini veren ‘Turpun büyüğü heybededir’ diyen Cumhurbaşkanının talimatını yerine getirmişlerdir. Milletimiz hak eden herkese cevabını verecektir.

BAŞSAVCIYA SERT ELEŞTİRİ

-Yürütülen bu sistemli operasyon, ekim ayında Başsavcının İstanbul’a tayini ile başlamıştır. Dedikoduları İstanbul'un bütün sokaklarını sarmış olan bu şahıs yaranmak adına uydurma dava üstüne dava açarak hedefine varmak adına her türlü kötülüğü yapmaya hazır ve nazırdır. Kula kulluk eden insandan adalet bekleyecek değilim.

-Namus haysiyet mücadelesini vererek yaşamının anlamına bunları katan bir kişi olarak bunun tam ter tersini yapanları da çok iyi tanırım.

“MİLLET İRADESİNE GÖZ DİKTİLER”

-Bu sürece dair son seçimde İstanbul’da 1 milyonun üzerinde fark yiyen, 17 Bakan ve kendisi birebir onlarca mitingle İstanbul’da mücadele edip kaybeden Cumhurbaşkanı İstanbul'da kaybettiği İBB ve muhtelif ilçeleri ele geçirme sürecini yargı üzerinden yürütmektedir. Buradan milletimize sesleniyorum, milletimiz bilsin ki sadece Ekrem İmamoğlu’nun diplomasına, işine, gücüne, namusuna, onuruna, malına, mülküne göz dikilmemiştir.

-Bu kişiler ayrıca milletin var olan iradesine de göz dikmiştir ve artık bugün itibariyle savcıların sevk ettiği karara bakarak ifade ediyorum ki milletimizin de malı mülkü, namusu, şerefi, haysiyeti, emeği tehdit altındadır.

-Bu akıl koltuğun, sarayın, İstanbul’un, memleketin, millete ait her şeyin kendisine ait olduğunu düşünmenin tezahürüdür. Mübarek Ramazan ayında hatırlatırım ki dünya fanidir, dünya mali kimseye kalmaz. Ebedi istirahat yeri 2 metre yerdir. Elbette önce yüce yaradan sonra milletime olan inancımla kendimi milletimize emanet ediyorum, milletimiz hak arama mücadelesine sorumluluk alarak devam etmelidir, millet büyüktür

ERDOĞAN’A  GÖNDERME

-Benim mal varlığım 3 nesildir devam eden aile şirketimden gelmektedir, bir yüzükle yola çıkan ve uydurma siyasi yaşam hikayelerine benzemez, asildir benim iş hayati yolculuğum.

-Bir yığın vergi rekortmeni ve saygın iş adamlığı ile eştir. 1970'lerden 1980'lere, 1990'lardan 2000'lere, 2000'den bu günlere kadar gelmiştir.

-Dolayısıyla MASAK raporlarını ciddiye almıyorum, MASAK raporlarındaki uydurma bilgi ve belgeler hakkında suç duyurusunda bulunacağımı beyan ederim.

BİLGİM DAHİLİNDE YAPILMIŞ USULSÜZ İŞLEM YOKTUR”

-Murat Ongun Belediyede Başkan Danışmanı olarak çalışmaktadır, benim bilgim dahilinde herhangi bir usulsüz işlemi yapmış olmayı kesinlikle kabul etmiyorum, yapılan teftişlerde de ve benim de bizatihi yaptığım tespitlerde kamu ahlakına şeffaflık ve hesap verebilirlik kişiliğime bu tür olaylara müsaade etmem.

-Kesinlikle bilgim dahilinde değildir. Benim Murat Kapki ile herhangi bir bağlantım yoktur. Murat Ongun benim danışmanımdır. Fatih Keleş benim meclis üyemdir. 1-2 saatte dosyanın ayrıntılı incelendiğini düşünmüyorum. Dolayısıyla HTS ile ilgili sorular tarafımca anlaşılamamıştır.

 
CHP'li Çelik'ten gözaltına alınanlara ilişkin açıklama
 
Kabine toplanıyor, gündem İmamoğlu, ekonomi ve terör
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kayyum atanan Şişli Belediyesi'ne polis girdi
Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın tutuklanması ve yerine kayyum ...
İspanya'da İmamoğlu protestosu
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem ...
Özdağ'dan 'İmamoğlu' mesajı: Biraz önce karşılaştık...
Silivri'de tutuklu bulunan Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, paylaştığı ...
 
Tugay: Bir devrimciyi özgürlüğünden mahrum bıraktılar
CHP İzmir İl Başkanlığı'nın çağrısıyla, İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri'nin ...
Saraçhane'de yine polis müdahalesi
Saraçhane'de Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasını protesto etmek amacıyla ...
Valilik duyurdu: İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatıldı
İstanbul Valiliği, saat 16.00'dan tedbirler sona erene kadar 12 yolu kapattı
 
İçişleri Bakanı tarihi duyurdu: Belediye başkanları tutuklanan İBB ve Beylikdüzü'nde başkanvekilleri seçilecek
İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ...
Başkan Tugay 9 yaşındaki Aşkın'ın mesajını paylaştı... Aşacağız bu günleri!
9 yaşındaki İzmirli Aşkın notunu sandığa attı, İzmir Büyükşehir Belediye ...
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Silivri Cezaevi'ne götürüldü!
Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 25 19 4 2 59 18 41 61
2 Fenerbahçe 26 16 9 1 57 27 30 57
3 Trabzonspor 25 16 6 3 51 29 22 54
4 Beşiktaş 25 13 7 5 45 30 15 46
5 Rams Başakşehir 25 12 6 7 44 27 17 42
6 Göztepe 25 11 9 5 28 18 10 42
7 Kocaelispor 26 9 6 11 23 27 -4 33
8 Gaziantep FK 26 8 9 9 35 42 -7 33
9 Samsunspor 25 7 11 7 27 30 -3 32
10 Çaykur Rizespor 25 7 9 9 32 35 -3 30
11 Corendon Alanyaspor 25 5 12 8 26 30 -4 27
12 Tümosan Konyaspor 26 6 9 11 30 39 -9 27
13 Natura Dünyası Gençlerbirliği 25 6 7 12 28 34 -6 25
14 Hesap.com Antalyaspor 26 6 6 14 25 43 -18 24
15 ikas Eyüpspor 25 5 7 13 19 36 -17 22
16 Kasımpaşa 25 4 9 12 21 36 -15 21
17 Zecorner Kayserispor 25 3 11 11 19 46 -27 20
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 26 4 5 17 24 46 -22 17
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri