ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2912
    Dolar
  • Euro
    34,6617
    Euro
  • Altın
    2.409,320
    Altın
  • Bist-100
    10.046,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/27°
    ADANA
  • ANKARA
    10/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    12/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Genç futbolcu hayatını kaybetti
Genç futbolcu hayatını kaybetti
FED faiz kararını açıkladı.. Altın piyasası hareketlendi!
FED faiz kararını açıkladı.. Altın piyasası hareketlendi!
Ankara'da sel felaketi!
Ankara'da sel felaketi!
LPG'ye indirim geliyor!
LPG'ye indirim geliyor!
18 Mayıs 2022 Çarşamba - 13:39

İş makineleri sözleşme imzalanmadan girmiş!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atatürk Havalimanı ihalesini alan firmanın sözleşme tarihinin 16 Mayıs olduğunu ancak iş makinelerinin günler öncesinden pistlere girdiğini açıkladı. Havalimanında yıkıma ara verilirken; İmamoğlu, firma ve tüm sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

İş makineleri sözleşme imzalanmadan girmiş!

Cumartesi günü İstanbul Yeşilköy’deki Atatürk Havalimanı’nın iki pistinin kırılması için iş makineleri ve kamyonlar sahneye çıktı.  Sadece 4 yıl önce dünyanın en iyi 3. havalimanı seçilen Atatürk Havalimanı’nın millet bahçesine çevrilmesi kamuoyunda tepkilere neden oldu. İYİ Parti ve CHP havalimanı önünde protesto gösterisi düzenledi.
İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu, Florya Atatürk Kent Ormanı'nda düzenlediği basın toplantısında, Atatürk Havalimanı’ndaki yıkımla ilgili çarpıcı bir belge açıkladı.

Ekrem İmamoğlu Kamu İhale Kurumu tarafından düzenlenen belgeyi açıkladı. Belgede Sözleşme tarihi 16 Mayıs 2022, işe başlama tarihi de 16 Mayıs 2022 olarak görünüyor. Ancak müteahhide ait iş makineleri bu tarihten iki gün önce havalimanına girdi.

SÖZLEŞME İMZALAMADAN İŞE BAŞLADI
İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atatürk Havalimanı ihalesini alan Yapı ve Yapı  firmasının projeyle ilgili ihale sözleşmesini 16 Mayıs 2022 Pazartesi günü imzaladığını belgesiyle duyurdu. İmamoğlu, müteahhide ait iş makinelerinin ise günler öncesinden pistlere girdiğine dikkat çekti. Yapı ve Yapı firmasına ait iş makineleri ve kamyonlar 14 Mayıs Cumartesi günü Atatürk Havalimanı apronuna girmişti.

“HEPİNİZ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM”
Duruma tepki gösteren, firma ve tüm sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirten İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Sözleşme tarihi 16 Mayıs… Bugün ayın 18’i. Kamyonlar hafta sonu, cuma günü girdi oraya. Eyy milletimiz! Sözleşme olmadan oraya dalan müteahhiti görüyor musunuz? Bir ülkede, sözleşme yapılmadan ihaleyi alacağını bilen bir müteahhit varsa el kaldırsın. O kıkır kıkır gülen bakanlara sesleniyorum. Böyle bir ihaleyi nasıl verirsiniz? Hepinizin hakkında suç duyurusunda bulunacağım.

“İNANIYORUM Kİ YÜZ BİNLERCE İNSAN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK”

Böyle bir ihale veriliyor, ihale verildikten 3-4 gün önce ne oluyorsa malum oluyor bu firmaya, oraya ekskavatörler giriyor… Firma hakkında da suç duyurusunda bulunacağım. Bu sözleşme yapılmadan katır kutur oraya girmenin… Onlar hakkında da suç duyurusunda bulunacağım. Ben bu suç duyurularını, insanlarıma rehberlik yapmak için yapacağım. Ben inanıyorum ki benim gibi on binlerce, yüz binlerce insan gidecek, suç duyurusunda bulunacak, kanuni hakkını arayacak.

“SAKIN CESARETİNİZİ KAYBETMEYİN”

Sakın ümidinizi kaybetmeyin. Sakın cesaretinizi kaybetmeyin. Bu memleketin 85 milyon insanı var. Kimseden de korkmayın. Tam tersi; milleti yönetenlerin milletten korkmasını istiyorum.”

360 GÜNDE BİTECEK

İmamoğlu’nun açıkladığı Kamu İhale Kurumu kayıtlarındaki belgeye göre, tam adı İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ve Millet Bahçesi’ne Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi sözleşmenin imzalandığı gün 16 Mayıs 2022 günü başladı ve 360 günde 10 Mayıs 2023 tarihinde tamamlanması öngörüldü.

ÖZEL DAVETLE VERİLDİ

İhalenin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı TOKİ tarafından 29 Nisan’da kimseye duyurulmadan kapalı kapılar ardında yapıldığını SÖZCÜ duyurmuştu. İhale, özel olarak davet edilen AKP iktidarının gözde müteahhitlerinden Yapı ve Yapı’ya 2 milyar 174 milyon 978 bin TL’ye verilmişti.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Öte yandan havalimanında çalışmaların devam ettiği; pistin kenarındaki yeşil alanın kazıldığı ve hafriyat kamyonlarına yüklenerek kazılan toprağın taşındığı gözlendi.

Çevre sakinleri de havalimanındaki çalışmalara dün akşam 18.00-18.30 civarında ara verildiğini, ancak sabah saatleri itibariyle çalışmalara yeniden başlandığını söyledi. İş makineleri de gün boyunca kazma ve çıkan hafriyatı taşıma çalışmalarına devam etti.

 
Yılmaz Erberk Apartmanı davası... 20 yıla kadar hapis istemi!
 
Soyer, Çiğli'deki muhtarlarla buluştu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yılmaz Erberk Apartmanı davası... 20 yıla kadar hapis istemi!
İzmir'de 2 yıl önce meydana gelen depremde 11 kişinin öldüğü, 11 kişinin ...
CHP İzmir'den Kaftancıoğlu'na güçlü destek
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Yargıtay'ın CHP İstanbul İl Başkanı ...
CHP Bayraklı’dan Ankara çıkarması!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, İlçe Başkanı Didem Gültekin, ...
 
PTT'nin makam araçları akaryakıtı içti... CHP'li Sertel, GPRS takılmasını istedi
PTT Genel Müdürlüğü'ne ait 110 makam aracının tükettiği akaryakıt ,TBMM'de ...
İzmir'de korkunç ölüm!
İzmir'in Aliağa ilçesinde bir yağ fabrikasındaki silonun büyük boyutlu ...
En zor görev... Arkadaşının ölüm haberini sundu!
Meme kanseriyle mücadele eden, NTV'nin ekran yüzlerinden spiker Özlem ...
 
İzmirliler dikkat... O cadde tek yön oluyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi, İl Emniyet Müdürlüğü’nün ...
Lastik botta 52 göçmen!
İzmir'in Dikili ilçesinde Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen ...
Erdoğan'ın evinin önünde sıcak dakikalar... Vurularak durduruldu!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kısıklı’daki evinin önüne dün gece ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri