ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    41,3169
    Dolar
  • Euro
    48,7381
    Euro
  • Altın
    4.890,760
    Altın
  • Bist-100
    11.000,00
    Bist-100
  • ADANA
    24/34°
    ADANA
  • ANKARA
    15/29°
    ANKARA
  • ANTALYA
    24/32°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/28°
    BURSA
  • ISTANBUL
    19/27°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    20/32°
    IZMIR
  • KONYA
    16/29°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kartalkaya faciası ile ilgili flaş gelişme!
Kartalkaya faciası ile ilgili flaş gelişme!
Mahkeme kararı sonrası Özel'den dikkat çeken mesaj
Mahkeme kararı sonrası Özel'den dikkat çeken mesaj
Sosyal medya fenomenine Cumhurbaşkanı'na hakaretten dava
Sosyal medya fenomenine Cumhurbaşkanı'na hakaretten dava
Fenerbahçe'den flaş karar! Kulüpler Birliği'nden çekildiler...
Fenerbahçe'den flaş karar! Kulüpler Birliği'nden çekildiler...
1 Mart 2025 Cumartesi - 09:14

İspanya'da yeşil geleceğe güçlü adım...

Bornova Belediyesi, sürdürülebilir ulaşım ve su yönetimi konularında Avrupa’daki iyi uygulamaları incelemek amacıyla STORMLOG Projesi kapsamında İspanya’nın Valladolid kentinde bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

İspanya da yeşil geleceğe güçlü adım...

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki liderliğindeki heyet, elektrikli ulaşım, biyogaz üretimi, akıllı şehir teknolojileri ve döngüsel ekonomi konularında teknik incelemelerde bulundu. Bornova’nın yeşil dönüşümüne katkı sağlayacak projeler yerinde görüldü. Başkan Eşki, ziyaretin Bornova’nın iklim dostu kentleşme vizyonuna önemli katkılar sunduğunu belirterek, uluslararası iş birliklerinin süreceğini vurguladı.

Bornova Belediyesi, Yaşar Üniversitesi ve Energy Cities delegasyonu, Valladolid Belediyesi ve çevre teknolojileri merkezleriyle yapılan görüşmelerde, yenilikçi enerji çözümlerini ve döngüsel ekonomi uygulamalarını değerlendirdi.

Avrupa’nın “Yeşil Dönüşüm” deneyimi Bornova’ya taşınıyor

Bornova Belediyesi’nin başvuru sahibi olduğu ve ortakları arasında, Yaşar Üniversitesi ve Avrupa Enerji Kentleri Ağı’nın (Energy Cities) yer aldığı CCAGP/090 sözleşme numaralı Yerel Yönetim Hizmetlerinde Sürdürülebilir Ulaşım ve Su Yönetimi (STORMLOG) Projesi, kentlerde çevreci ve yenilikçi çözümleri teşvik etmeyi hedefliyor. Bu doğrultuda Bornova heyeti, Valladolid Belediyesi ve yerel enerji ajansı IDEVA yetkilileriyle bir araya gelerek elektrikli ulaşım, bölgesel ısıtma sistemleri ve iklim dostu çözümler üzerine görüşmeler yaptı.

Ziyaret kapsamında ayrıca Aquavall Atık Su ve Biyogaz Tesisi, CARTIF Teknoloji Merkezi ve CIDAUT Teknoloji Merkezi gibi Avrupa’nın öncü sürdürülebilirlik merkezleri incelendi. Bu teknik ziyaretlerde atık suyun yeniden kullanımı, biyogaz üretimi, akıllı şehir teknolojileri ve sürdürülebilir hareketlilik konularında kapsamlı bilgi alışverişinde bulunuldu.

Başkan Eşki: “Gelecek nesiller için sorumluluk alıyoruz”

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, çalışma ziyaretinin Bornova’nın yeşil dönüşüm yolculuğunda önemli bir adım olduğunu vurguladı.

İklim kriziyle mücadelede yerel yönetimlerin rolünün çok büyük olduğunu söyleyen Eşki, “Bu nedenle Bornova’nın sürdürülebilir ulaşım ve su yönetimi stratejilerini Avrupa’daki en iyi uygulamalar ışığında şekillendiriyoruz. Valladolid’de gerçekleştirdiğimiz temaslarla, çevreci ulaşım ve enerji çözümlerini kentimize adapte etme konusunda önemli kazanımlar elde ettik. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Bornova bırakmak için sorumluluk alıyoruz” diye konuştu.

Bornova için yeni iş birlikleri yolda

Ziyaretin en kritik aşamalarından biri de Valladolid Belediye Çevre Meclis Üyesi Alejandro García Pellitero ile yapılan görüşmeydi. Bu toplantıda iki belediye arasında sürdürülebilir kentsel dönüşüm ve iklim dostu projeler üzerine olası iş birlikleri masaya yatırıldı.

Bornova Belediyesi, STORMLOG Projesi kapsamında yeşil şehircilik, yenilenebilir enerji, döngüsel ekonomi ve sürdürülebilir ulaşım alanlarında Avrupa’daki gelişmeleri yakından takip etmeye ve uluslararası iş birliklerini güçlendirmeye devam edecek.

 

 

 

 
TFF Başkanı'na 4.8 milyarlık ihale!
 
CHP Güzelbahçe’ye üye akını...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Deniz Gezmiş Güzelbahçe'de anıldı...
Devrimci Hareket’in sembol isimlerinden Deniz Gezmiş, Güzelbahçe’deki ...
Başkan Tugay Enerji Verimliliği Çalıştayı’nda konuştu: Sizleri cesur olmaya davet ediyorum
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından Muğla’da düzenlenen Enerji ...
Kuşadası’nın alt ve üstyapısı her geçen gün daha da güçleniyor
Başkan Ömer Günel'in göreve geldiği 2019 yılından bu yana kente 269 kilometre ...
 
Seferihisar Belediyesi, Karakayalar Pazar Yeri’ni hizmete açıyor
1 Mart Cumartesi günü Karakayalar sakinleriyle buluşacak pazar ve yaşam ...
Karşıyaka’da ‘Askıda Pide’ dayanışması
Ramazan ayında dayanışma ve paylaşma ruhunu güçlendirmek için iş birliği ...
Tire Belediyesi iftar çadırı, Ramazan boyu hizmet verecek
Tire Belediyesi, kurduğu iftar çadırıyla, Ramazan ayı boyunca ihtiyaç ...
 
Tire Belediyesi’nden ihtiyaç sahiplerine Ramazan desteği
Tire Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Ramazan ayı öncesinde ...
Bayraklı’da iftar sofraları ve Ramazan şenlikleri
Bayraklı Belediyesi, Ramazan ayı boyunca ilçenin altı farklı noktasında ...
Hasan Ali Yücel Konak’ta anıldı
Konak Belediyesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği, Hasan Ali Yücel’in ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 5 5 0 0 15 1 14 15
2 Fenerbahçe 4 3 1 0 7 2 5 10
3 Trabzonspor 5 3 1 1 4 2 2 10
4 Göztepe 5 2 3 0 7 2 5 9
5 Hesap.com Antalyaspor 5 3 0 2 6 5 1 9
6 Gaziantep FK 5 3 0 2 7 9 -2 9
7 Tümosan Konyaspor 4 2 1 1 9 4 5 7
8 Corendon Alanyaspor 4 2 1 1 5 3 2 7
9 Samsunspor 4 2 1 1 5 4 1 7
10 Beşiktaş 3 2 0 1 4 4 0 6
11 Çaykur Rizespor 4 1 1 2 2 6 -4 4
12 ikas Eyüpspor 5 1 1 3 4 9 -5 4
13 Kasımpaşa 4 1 0 3 4 6 -2 3
14 Zecorner Kayserispor 4 0 3 1 3 7 -4 3
15 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 4 1 0 3 2 7 -5 3
16 Rams Başakşehir 3 0 2 1 2 3 -1 2
17 Kocaelispor 5 0 1 4 2 8 -6 1
18 Gençlerbirliği 5 0 0 5 3 9 -6 0
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri